Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Suchá pleť, více vrásek?

Suchá pleť, více vrásek?

Suchá pleť, více vrásek?

26. listopadu 2019 od Anna Adlerová

26. listopadu 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Mgr. Pavlína Blažek Červenková

Je pravda, že pokud máte suchou pleť, budete mít také více vrásek? A pokud ano, jak tomu správnou péčí zabránit? Poradili jsme se s Mgr. Pavlínou Blažek, spolumajitelkou kliniky estetické medicíny Body & Face clinique.

Kdy mluvíme o suché pleti?

„Označení suchá pleť se používá, když se v pokožce vytváří méně kožního mazu, než je obvyklé. Vlivem nedostatku mazu suchá pleť postrádá lipidy, které potřebuje k zadržování vlhkosti a pro správné fungování kožní lipidové bariéry chránící ji proti vnějším vlivům,“ vysvětluje odbornice. Jednoduše řečeno pleti chybí vlhkost a tuk. A to jsou právě ty důležité faktory pro tvorbu vrásek a předčasného stárnutí pleti. Pokud tedy máte suchou pleť, můžete větší četnost či dřívější nástup vrásek opravdu pocítit.

Nejste v tom samy

Není ale třeba zoufat. Tento typ pleti má dnes kolem 80 % žen. Mohou za to zejména vnější vlivy anebo nevhodná či nešetrná péče o pokožku obličeje. Protože má tedy tento typ pleti značné sklony ke tvorbě vrásek, je třeba začít se správnou péčí včas. „V první řadě doporučuji návštěvu kosmetičky, která provede odbornou diagnostiku pleti. Na jejím základě pak doporučí vhodnou domácí kosmetiku, ale i odbornou péči cílící na prevenci vzniku vrásek i na jejich redukci, pokud se už vytvořily,“ říká Pavlína. Co můžete udělat samy a hned:
sklenice vody

1. Zase ta voda

Zaprvé je to úprava pitného režimu. Přijímání nedostatečného množství tekutin patří mezi nejčastější nedostatky opomíjené v souvislosti s pletí. „Přitom existuje celkem jednoduchý recept, jak na dostatek vody nezapomínat. Stačí si v mobilu nastavit upomínku na každou hodinu či dvě a při každém oznámení vypít sklenku čisté vody. Je to jednoduché, ale nesmírně účinné,“ radí expertka.
pleťový krém

2. Kosmetika pro suchou pleť

Na čištění pleti i na dodání živin používejte výhradně produkty určené na suchou pleť. Obloukem se vyhněte hlavně mýdlu a pleťové vodě s alkoholem, které by pleť vysušily ještě více. Mycí gely s přídavkem oleje nebo kyseliny hyaluronové jsou naopak dobrou volbou. Po důkladném očištění pleti použijte pleťové hydratační nebo výživné sérum, které se nanáší pod krém. Po vstřebání séra pleť ještě promastěte štědrou dávkou krému na suchou pleť. Zaměřte se například na krémy s mandlovým nebo jiným výživným olejem, kterým své pleti uděláte skvělou službu.

Tip redakce:
Hledáte vhodný denní krém? Co třeba
Astrid Mandlový výživný denní a noční krém Almond Care (koupit v e-shopu)? Zvlhčuje, vyživuje a je určen na suchou až velmi suchou pleť.
maska na obličej

3. Namaskujte se

Do péče o suchou pleť můžete zařadit i pleťové masky. Ideální jsou produkty s kyselinou hyaluronovu, ceraminy či Q10. Vyzkoušejte třeba praktickou NIVEA 10minutovou textilní masku Q10 Plus C (koupit v e-shopu), která pleť vyživí a zároveň redukuje vrásky. Díky koenzymu Q10 a vitaminu C dodává svěží rozzářený vzhled.


4. Nezapomínejte na doplňky

Na pomoc se stárnutím pokožky a suchostí pleti můžete povolat do zbraně i některé z účinných doplňků stravy. Zázračné účinky vám při dlouhodobém používání (déle než 1 měsíc) předvede zejména hyaluron, kolagen nebo mořská řasa. Jedná se o neocenitelné bojovníky za krásnou pleť, které by byla škoda přehlížet.
Tip redakce:
Liftea Colagenova HA (koupit v e-shopu) spojuje dvě užitečné látky v rozpustném prášku s příjemnou vanilkovou příchutí. Patentovaný hydrolyzovaný kolagen a kyselina hyaluronová se starají o dokonalou pleť a potlačují tvorbu vrásek.

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Mgr. Pavlína Blažek Červenková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Pavlína Blažek Červenková
dermatoterapeutka, mezoterapeutka
92
"Každá žena může být krásná."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít