Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Covidová lékárnička: co by vám nemělo chybět doma ani na cestách

Covidová lékárnička: co by vám nemělo chybět doma ani na cestách

Covidová lékárnička: co by vám nemělo chybět doma ani na cestách

2. února 2022 od Eva Karlová

2. února 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová

Sezona viróz, chřipek a nachlazení, ale stejně tak covidu, vrcholí. Rovněž se ale chystáme vyrazit někam s dětmi na jarní prázdniny. Co by vám nemělo chybět v domácí lékárničce, když jste zrovna zůstali v karanténě? A co si vzít s sebou, když vyrazíte na dovolenou, ať už v zimě či v létě, aby vás nemoc nepřekvapila? Jak posílit imunitu a případně zmírnit průběh nemoci?
Poslední dva roky nám do života poměrně silně zasáhla vlna pandemie nemoci covid-19. Co by nám nemělo chybět v  lékárničce, ať už v té domácí, nebo v cestovní?

Základ pro hygienu

Nezbytnost je sada respirátorů, které se budou hodit jak doma, tak při cestování – Royax respirátor FFP2 vel. L, 5 ks (koupit v e-shopu). Užitečná může být bezoplachová dezinfekce, ale také antibakteriální ubrouskyBactoSTOP Dezinf. vlhčené ubrousky (koupit v e-shopu), které se hodí kdykoli, když si nemůžete důkladně hned umýt ruce. Užitečné je mít po ruce i několik samotestů pro případ, že na sobě zpozorujete příznaky virového onemocnění. V případě včasného zachycení nemoci je totiž možné předejít jejímu těžkému průběhu. 

Jak posílit imunitu

V rámci prevence nebo lehčího nachlazení se doporučuje užívat vitamin D – zkuste třeba VIX Vitamin D3 s příchutí pomeranče 30 tablet (koupit v e-shopu), selen a zinek – zkuste kombinaci MaxiVita Vaše zdraví Selen + zinek + vitamin C a E (koupit v e-shopu). Zatímco vitamin D působí protizánětlivě a protivirově, selen má pozitivní vliv na funkci řady enzymů, a tím zvyšuje obranyschopnost organismu. Zinek je nezbytný pro funkci imunitních buněk a také snižuje výskyt infekcí v těle. Bohužel, ani jeden z uvedených vitaminů a minerálů neumí naše tělo samo produkovat, proto je musíme přijímat z potravy nebo doplňků stravy. 

Tip redakce:
Do lékárničky sice nepatří, ale doma jej v zásobě mít můžete. Když vás totiž přepadne viróza či nachlazení, je dobré mít doma v zásobě
bylinkový čaj, kterým doplníte do těla tekutiny, ale také podpoříte imunitu – třeba Leros Imunita vitamin C šípek & rakytník bylinný čaj (koupit v e-shopu). Kromě šípku a rakytníku je skvělý také černý bez, lípa nebo podběl. 

Jak podpořit tělo při nemoci

Pro případ horečky by v domácí lékárničce neměly chybět léky s obsahem paracetamolu, který působí proti zvýšené tělesné teplotě. Pokud vás kromě horečky trápí kašel, může se hodit NEKAŠLI 100% přírodní bylinný sirup (koupit v e-shopu), který pomůže zmírnit kašel, bolest v krku, podráždění hlasivek či chrapot. Stejně jako léky na kašel neměly by vám chybět také nosní kapky

Co ještě doplnit do lékárničky

Pokud vyrážíte na cesty, nemělo by vám v lékárničce chybět něco proti průjmu či zácpě, něco na propláchnutí očí, v případě, že by vám spadlo nějaké smítko do oka, pokud trpíte na opary či afty, tak rovněž něco na jejich ošetření či zmírnění průběhu, a zapomenout byste neměli ani na situaci, kdy vás začne trápit třeba bolest hlavy.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Karlová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Sandra Abigail Maitland 16.února 2022
Hmmm, na prvním místě náhubek a na druhém desinfekce. Já teda mám v lékárničce důležitější věci - paralen, ibalgin, cumlavé přípravky typu strepsils, kapky do nosu proti rýmě a bromhexin. Náhubek mě před nákazou opravdu neochrání a když už nákaza propukne, tak v posteli mi taky nepomůže, právě naopak uškodí, protože je nutné dýchat kyslík a ne svinstvo z náhubku. To samé samotest, naprosto k ničemu, pokud se cítím nemocná, zalezu do postele s čajem, paralenem atd. a pokud by to vypadalo vážnější, volám lékaře. Už aby to covídkovské rýmičkové šílenství konečně skončilo a svět se vrátil do normálu...

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít