Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Co opravdu funguje na pigmentové skvrny? Víme víc!

Co opravdu funguje na pigmentové skvrny? Víme víc!

Co opravdu funguje na pigmentové skvrny? Víme víc!

31. května 2023 od Lenka Knápková

31. května 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Pigmentové skvrny jsou jedním z problémů, které nás trápí zejména na jaře a v létě. Jak se jim účinně bránit a jak se starat o ty, které už máte? Zjistěte v našem článku.

1. Proč máte pigmentové skvrny?

Nejčastější příčinou vzniku pigmentových skvrn je nepoužívání ochranných produktů s SPF a nadměrné vystavování své pokožky slunci. Kůže se proti slunci brání a vznikají tím hnědé skvrny. Mezi další příčiny mohou patřit třeba hormonální změny v těhotenství, užívání antibiotik nebo také vyšší věk, kdy se skvrny objevují vlivem přirozeného stárnutí pokožky.

2. Jak pečovat o vzniklé skvrny?

Pokud již pigmentové skvrny máte, zaměřte se na důslednou péči, používejte produkty na tento typ pokožky a chraňte ji.

Denní péče

Používejte po celý rok, a zejména v létě, produkty s SPF. Zejména když víte, že vaše pleť bude celodenně vystavena slunci, používejte pravidelně denní krém Nivea Cellular Luminous630 Denní krém proti pigmentovým skvrnám s OF 50 (koupit v e-shopu), který zlepšuje strukturu pleti, sjednocuje její vzhled a redukuje pigmentové skvrny. Nebo naneste ultralehký hypoalergenní pleťový fluid Ambre Solaire Super UV pleťové fluidum SPF 50+ (koupit v e-shopu), který díky obsažené kyselině hyaluronové pokožku hydratuje.
Tip redakce:
Nezapomínejte ani na své ruce, používejte pravidelně vyživující ochranný Nivea Luminous630 Krém na ruce proti pigmentovým skvrnám (koupit v e-shopu), který redukuje již vzniklé skvrnky na hřbetech rukou a díky OF 15 je chrání před vznikem nových.

Noční péče

Dopřejte svému obličeji, krku a dekoltu tu správnou regeneraci přes noc pomocí Nivea Cellular Luminous630 Noční krému proti pigmentovým skvrnám (koupit v e-shopu). Pleť je posilovaná díky složení s kyselinou hyaluronovou, která aktivuje pleťové buňky a díky obsahu speciálních látek Luminous630® viditelně redukuje tmavé skvrny během spánku. Nebo můžete vyzkoušet Astrid Bioretinol noční krém proti vráskám + vyplnění pleti (koupit v e-shopu), který zlepšuje tón pleti a zesvětluje pigmentové skvrny.
Tip redakce:
Do své pravidelné denní a noční péče o pleť trpící na pigmentové skvrny můžete přidat i
Nivea Cellular Luminous630 Sérum proti pigmentovým skvrnám (koupit v e-shopu), které preventivně zabraňuje opětovnému výskytu pigmentových skvrn. A výsledky slibuje již za 4 týdny používání.

3. Jak zakrýt pigmentové skvrny?

Nehezké flíčky nebo tmavé skvrnky zakryjte pomocí make-upu. V létě přes den můžete nanést místo make-upu lehčí Nivea Cellular Luminous630 Tónovací krém proti pigmentovým skvrnám s OF 20 (koupit v e-shopu), který zakryje nedokonalosti a dokáže pravidelným používáním redukovat vzniklé hyperpigmentace.
Pokud se více líčíte, vybírejte vždy produkty s SPF, zejména make-up. Bezchybný vzhled zajistí Bourjois make-up Always Fabulous 24h (koupit v e-shopu) s ochranným faktorem 20. Zajistí pleti celodenní hydrataci, zjemňuje a hydratuje. Nebo zkuste Rimmel London Match Perfection Make-up 100 ivory (koupit v e-shopu) s SPF 20. Lehká hydratační textura dokonale sjednotí pleť a vytvoří zdravě vypadající vzhled.
Tip redakce:
Jako základ pod make-up můžete aplikovat
Garnier Ambre Solaire Super UV Denní sérum proti UV záření, SPF 50+ (koupit v e-shopu), které je vyvinuto speciálně pro citlivou pokožku obličeje.

4. Prevence: Jak chránit pleť před vznikem pigmentových skvrn?

  • Nevystavuje svou pleť dlouhodobě slunci a chraňte ji pomocí klobouků či kšiltů.
  • Používejte produkty s SPF a to nejlépe celoročně.
  • V letních měsících používejte krémy na opalování s vysokou ochranou určené přímo na pokožku obličeje, krku či dekoltu.
  • BB krémy a make-upy volte také vždy s SPF ochranou.
  • Nezapomínejte také na ochranu pokožky těla.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít