Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Co dát pleti „k večeři“, aby se ráno vzbudila krásná?

Co dát pleti „k večeři“, aby se ráno vzbudila krásná?

Co dát pleti „k večeři“, aby se ráno vzbudila krásná?

10. ledna 2021 od Vanda Vízková

10. ledna 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

V noci pleť nejvíce regeneruje. Zkuste jí proto nabídnout ideální večerní menu účinných látek, které nejvíce potřebuje a které může během své noční obnovy nasát jako houba. Uvidíte, že se brzy dočkáte viditelných změn a opravdu překvapivých výsledků. Milá pleti, bon appétit!
Jedno mají všechny typy pleti společné – nazývejme to předkrm. Než na ně aplikujete jakoukoli účinnou látku v jakékoli podobě, musíte je nejprve vyčistit. Zbavit je líčidel, nečistot, které se na pleť v průběhu dne nachytaly, i těch, které si pleť zvládla vyprodukovat sama.

Pokud na pleti nečistoty necháte, nemá ani sebelepší krém s nejsilnějšími účinnými látkami šanci správně zafungovat. Je to jako byste si mazala ruce krémem přes rukavice. Proto vždy večer pleť důkladně odličte a očistěte. Spolu s vhodným přípravkem na daný typ pleti použijte Gabriella Salvete Oboustranný kartáček na čištění pleti, který vám pomůže obličej vyčistit mnohem důkladněji.

Mastná až aknózní pleť

Zejména mastná pleť se sklony k tvorbě akné si na intenzivní čištění potrpí. Bez něj se pupínky a černé tečky tvoří v mnohem větší míře. Ačkoli se zdá, že mastná pleť potřebuje vysušit, není to tak úplně pravda. Nepoužívejte přípravky s alkoholem. Pleť skutečně vysuší, ale zároveň ji tím také popoženou, aby tvořila ještě více mazu. Dostanete se tak do začarovaného kruhu.

Co na mastnou pleť funguje?

Mastné pleti proto naopak k „večeři“ servírujte hydrataci. Ano, zpočátku budete hodně mastná, ale vše se ustálí. Nepoužívejte hutné výživné krémy, másla ani oleje – pleť by ucpaly. Vaše pleťová péče ať má podobu gelu nebo lehkého fluidu. A ideálně ať obsahuje kyselinu salicylovou. Ta proniká do pórů zanesených mazem a rozpouští ho. Má protizánětlivé a antibakteriální účinky a bojuje i proti bakteriím P.Acnes, které stojí za vznikem pupínků. Stejně tak mastné problematické pleti udělá dobře péče obsahující zinek. Likviduje bakterie způsobující akné, snižuje tvorbu keratinu ucpávajícího póry a ustaluje hladinu hormonů, které vznik akné také velmi ovlivňují. 

Večerní menu pro mastnou pleť by mohlo vypadat takto: vyčistěte ji Dermacol Odličovacím gelem pro problematickou pleť Acneclear (koupit v e-shopu) s kyselinou salicylovou a dodejte jí vláhu a zklidněte ji Neutrogena Hydratačním krémem bez obsahu oleje Curcuma Clear (koupit v e-shopu). Ráno pak začněte den hydratačním a protizánětlivým Ellie Young Matujícím denním krémem Anti-acne (koupit v e-shopu).

Stárnoucí pleť

Nejúčinnější látka, kterou by měla „večeřet“ stárnoucí pleť, je bezpochyby retinol. Retinol se považuje za jeden z nejúčinnějších prostředků v boji proti vráskám a projevům stárnutí pleti. Pomáhá rychle odstraňovat odumřelé kožní buňky, podporuje tvorbu kolagenových vláken a je velmi silným antioxidantem. Potřebnou dávku ho vaše pleť dostane v L’Oréal Paris Revitalift Noční hydratační péči proti vráskám + pro zpevnění pleti (koupit v e-shopu). Pokud jste spíše příznivkyní přírodních látek, dejte pleti ochutnat skvalan. Uzamyká v ní vlhkost, dodává jí tím mladistvou plnost a vyhlazuje jemné vrásky. Každý večer do pleti obličeje i na krk a dekolt vklepejte Floré Bylinný pleťový olej rakytník & arganový olej (koupit v e-shopu). Kromě skvalanu obsahuje rakytníkový a arganový olej, které jsou bohatým zdrojem vitaminů a antioxidantů.

Zašedlá a unavená pleť

Výživoví poradci sice říkají, že ovoce už bychom večer jíst neměli, ale pokud jste majitelkou zašedlé a věčně unavené pleti, mávněte nad tím rukou. Vaší pleti se konzumace energie a vitamínů hodí kdykoli. Jako předkrm servírujte NIVEA Intenzivní energizující 7denní kúru Q10 Energy (koupit v e-shopu) s obsahem pomerančového extraktu. Toto sérum je nabité koenzymem Q10 a vitamíny C a E, které pleť vypnou, rozjasní a zbaví viditelné únavy. V jednotném menu dále nabídněte Astrid Noční krém Vitamin C (koupit v e-shopu), který má silně antioxidační vlastnosti, zvyšuje produkci kolagenu a pomáhá pleti zářit. Pokud si budete přát i přídavek, ve stejné řadě Astrid Vitamin C najdete i pleťové sérum a denní krém.

Citlivá a podrážděná pleť

Jako blahodárný doušek pro citlivou, napjatou a místy až zarudlou pleť působí růžový olej. Tento vzácný olej má odjakživa zklidňující a zjemňující účinky a bývá obsahem odličovacích i pečujících přípravků právě pro tento typ pleti. Oblažte svou pleť před spaním několika kapkami Floré Bylinného pleťového oleje růže (koupit v e-shopu), který jak díky růžovému oleji, tak dubovému extraktu výrazně pomáhá zklidnit podráždění pleti, zvláční ji a chrání. Tento účinek ještě zesílí Garnier Botanical Hydratační krém s růžovou vodou na suchou a citlivou pleť (koupit v e-shopu). Kromě obnovy komfortního pocitu pleť také silně hydratuje a chrání ji před novými útoky agresivních vlivů zvenčí.

TIP: Sortiment péče o pleť je na e-shopu i v prodejnách samozřejmě mnohem širší. To nejlepší právě pro váš typ pleti nejen na večer, ale i na péči přes den, vám pomůžou vybrat zkušené asistentky v prodejnách Teta drogerií. Nebo si vyberte v klidu a pohodlí domova na našem e-shopu.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít