Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 tipů, jak pečovat o pleť před a po sportu

5 tipů, jak pečovat o pleť před a po sportu

5 tipů, jak pečovat o pleť před a po sportu

17. března 2021 od Karolína Valová

17. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Ať už chodíte běhat, cvičíte pilates, nebo zvedáte těžké činky, je důležité vědět, jak se při fyzické námaze starat o pleť. Pokud své pokožce nedopřejete správnou péči, radost z dokonalé kondice i postavy vám mohou zkazit nedokonalosti pleti.
Make-up a sport nejdou dohromady. Ptáte se proč? Během náročných aktivit se rozšiřují póry. Pokud máte nanesený make-up nebo pudr, smísí se s potem a následně ucpe otevřené póry. Tím se výrazně zvyšuje riziko kožních problémů, což je samozřejmě nežádoucí. Pojďme se proto společně podívat na to, jak o pleť pečovat, tak abyste se mohli těšit z krásného těla i hladké pleti.

1. Odlíčení je základ

Během cvičení se skrz pokožku vyplavují toxiny. Pokud se neodlíčíte, výrazně snížíte propustnost pórů a ochudíte svou pleť o možnost zbavit se nečistot. Kromě toho ponecháním make-upu také přispíváte k tomu, že se vaše pleť více zahřeje a po tréninku budete pozorovat výrazné zarudnutí. Po pravidelné fyzické námaze s líčením si můžete všimnout rozšířených pórů a většího množství černých teček.
Už chápete, že odlíčení je klíčové? Teď je na čase zvolit ten nejpříjemnější způsob. Záleží jen na vás, zda sáhnete po odličovacím mléku, micelární vodě nebo gelu, který můžete nanášet kartáčkem na čištění pleti.

2. Nezapomeňte na hydrataci

Po odlíčení je čas na lehký hydratační krém, který se rychle vstřebá. Díky němu bude vaše pleť chráněná, hydratovaná, rozjasněná a bude působit svěžím dojmem. Ideální je gelová textura, kterou má například NIVEA Rose Touch Hydratační denní gel-krém (koupit v e-shopu).
 
Tip redakce:
Pro venkovní aktivity nezapomeňte zvolit hydratační pleťový krém s ochranným slunečním faktorem, ideálně SPF 30.

3. Malý ručník na obličej je skvělý nápad

Chcete-li se stoprocentně vyvarovat rizika podráždění pleti, přibalte si do sportovní tašky malý ručník, který budete používat pouze na obličej. Sušení potu stejnou osuškou, kterou pokládáte na cvičící stroje nebo podložky, zavání problémy…

4. Osvěžení ve spreji

Pokud máte během cvičení pocit, že se vaše pleť přehřívá nebo je podrážděná, použijte Floré Květovou pleťovou vodu levandule (koupit v e-shopu), která vás zbaví podráždění, zarudnutí i pnutí a perfektně vás osvěží.

5. Zklidnění po cvičení

Bezprostředně po fyzické zátěži pleť jemně osušte čistým ručníkem nebo ubrouskem a nechte ji odpočinout. Mezitím doplňte tekutiny. Ve sprše pleť vyčistěte, jak jste zvyklí, a následně aplikujte péči, ideálně koncentrované sérum, jako je Ellie Hyaluron Boost Omlazující liftingové sérum (koupit v e-shopu). Vaše póry budou vyčištěné a otevřené, díky čemuž pleť veškerou dodanou výživu beze zbytku vstřebá.

TIP: Čekají vás po cvičení povinnosti, které si žádají alespoň lehké líčení, jež zakryje začervenání pleti? Na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop) najdete mnoho make-upů, které nejen kryjí, ale také hydratují, což je po námaze ideální.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít