Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 tipů, jak na dokonalý make-up v horkém počasí

5 tipů, jak na dokonalý make-up v horkém počasí

5 tipů, jak na dokonalý make-up v horkém počasí

24. června 2020 od Lucie Ulmanová

24. června 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Teplé počasí umí s obličejem pořádně zatočit. Rozteklé linky, lesklá pleť, obtisknutá řasenka a rozmazaný make-up vám na kráse rozhodně nepřidá. Vyměňte v létě hutné make-upy za lehčí konzistence a buďte šik i ve stoupajících teplotách.
Jaký make-up použít, když bez něj nemůžete vyjít ven? A jaké triky zaručeně fungují, aby váš make-up vydržel i ten největší pařák? Důležité je vědět, na jakou kosmetiku vsadit a jak ji použít.

1. Podkladový krém

Ani v létě nepodceňujte péči o pleť. Než se začnete líčit, použijte nejdříve podkladový krém, který je určitě stejně důležitý jako make-up.


Jak na to:

  • Naneste tenčí vrstvu, nejlépe hned poté, když si vyčistíte tamponkem obličej.

  • Doporučujeme počkat patnáct minut, až se krém vstřebá. Teprve pak začněte s líčením. Krém volte podle typu pleti.
 
Tip redakce:
Pokud bojujete s prvními vráskami, doporučujeme
NIVEA Zpevňující denní krém proti vráskám OF 30 Q10 Power (koupit v e-shopu).

2. Podkladová báze

Podkladová báze určitě není žádná zbytečnost ani v létě! Je ideální jako podklad pod make-up pro horké a tropické letní dny. Make-up perfektně zafixuje a díky tomu vydrží na svém místě celý den. Na léto volte spíše matující bázi se silikony, díky její lehčí textuře se do pokožky hezky vpije a zůstávají lepkavé, takže k nim make-up lépe přilne. Podkladovou bázi nanášejte na pleť v tenké vrstvě. Na celý obličej vám bude stačit množství zhruba o velikosti hrášku, poté prsty bázi pořádně rozetřete a vpracujte do pleti. Pro bezchybné nanesení make-upu zkuste NIVEA Podkladovou bázi 2 v 1 Glow (koupit v e-shopu), která pleť sjednotí a zanechá ji hedvábně jemnou.

3. Zlehčete make-up 

Aby váš obličej nevypadal v létě jako maska, popřípadě ho nezdobily mastné skvrny, volte lehčí konzistence make-upu, nejlépe s SPF ochranou. Místo hutných krémových a minerálních make-upů zkuste BB nebo CC krémy.

 


4. Voděodolná kosmetika 

Abyste neměla v tropech oči jako panda, místo obyčejné maskary použijte voděodolnou řasenku. Vysoce odolná proti roztékání je Dermacol Voděodolná řasenka pro super objem Mega Lashes (koupit v e-shopu).
To samé platí i u očních stínů, tvářenek a pudrů. Vlhko totiž umí s tvářenkami a očními stíny pěkně zamávat. Perfektní oči po celý den vám zajistí sypké oční stíny, například s nádechem zlaté nebo bronzové. Místo matných rtěnek vymalujte rty lesky nebo hydratujte balzámem na rty.

Na léto jsou vhodné gelové tvářenky, které vydrží celý den. Ideální je Dermacol Krémová rozjasňující tvářenka Blush & Glow (koupit v e-shopu) v tužce, která zjednodušuje nanášení. Zkuste sypké nebo transparentní pudry, ale také bronzer, ten vám navíc zajistí opálený vzhled. Polibek slunce vašemu obličeji dodá Rimmel London Voděodolný bronzující pudr Natural Bronzer (koupit v e-shopu).

5. Zafixujte make-up

Jako super vychytávka do letních dní funguje fixátor make-upu ve spreji, například Max Factor Lasting Performance Fixační sprej na make-up, který pleť kromě fixace také osvěží a hydratuje. Můžete ho použít na zafixování jednotlivých vrstev během líčení nebo na zafixování konečného vzhledu. Pokud máte pocit, že se vám make-up v létě roztéká, použijte ho i na úpravu během dne. Pleti rázem dodá matný vzhled, a ještě ji osvěží.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít