Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 důvodů, proč jsou oleje pro pleť nejlepší?

5 důvodů, proč jsou oleje pro pleť nejlepší?

5 důvodů, proč jsou oleje pro pleť nejlepší?

26. září 2022 od Anna Šťastná

26. září 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Máte pocit, že by olej vaši pleť zbytečně ještě více zmastil nebo že se olej hodí jen na extrémně suchou pleť? To všechno jsou mýty. Olej se hodí na všechny typy pleti a může vyřešit leckteré její nešvary, jen musíte vědět, po kterém sáhnout.

Jaké tedy jsou hlavní benefity pleťových olejů a pro kterou pleť se který typ oleje nejlépe hodí?

1) Hydratují

Hydratační funkce je u olejů stěžejní. Na vysušenou kůži kdekoli na těle je jakýkoli olej skvělou první pomocí. Kokosový olej je naprostá klasika, kterou můžete použít na tvář, tělo, vlasy, ale využijete ho klidně i v kuchyni. Vyhněte se mu pouze tehdy, pokud máte mastnou či smíšenou pleť – mohl by totiž ucpávat póry. Vyzkoušejte fair trade Purity Vision Bio kokosový olej (koupit v e-shopu). Na tělo pak můžete využít i tradiční olivový olej. Pokud by vám nevyhovovala jeho mastná struktura, hledejte mléko s jeho vysokým obsahem, například Ziaja Olivový olej Tělové mléko (koupit v e-shopu).

2) Zpomalují stárnutí

To je další důvod, proč olejům věnovat velkou pozornost. Obecně totiž obsahují spoustu antioxidantů, nejčastěji vitamin E, jenž pleť chrání před poškozením, a tím pádem i před vznikem vrásek. Super účinný v boji proti známkám stárnutí je arganový olej, který najdete coby jednu z ingrediencí ve velké spoustě krémů i masek, nebo ho můžete použít samostatně. Využijte Saloos Extra Bio Arganový olej lisovaný zastudena (koupit v e-shopu). Poskytuje pleti hydrataci i zpevnění, a tak zmírní i již vzniklé vrásky. Použít jej navíc můžete klidně i do vlasů – s roztřepenými konečky dělá divy.

3) Redukují pupínky

Skutečně i mastné oleje mohou pomoci s akné, dokonce i tam, kde nic jiného nezabírá. Hotovým přeborníkem je v tomto konopný olej, který si zároveň perfektně poradí třeba i s ekzémy a dalšími kožními problémy. Vyzkoušejte Garnier BIO pleťový noční olej s konopím (koupit v e-shopu), který díky obsaženému vitaminu E pleť navíc i perfektně regeneruje.

4) Jsou přírodní

Zapomeňte na parafín, silikony, konzervanty a další zbytečné chemické látky běžně se vyskytující v kosmetice. Pro vaši kožní mikroflóru a ochranný film jsou totiž ideálními spoluhráči právě rostlinné oleje - třeba mandlový nebo hroznový. Obsahují esenciální mastné kyseliny omega-3 a omega-6, které si naše pokožka sama neumí vyrobit a pro její zdravé fungování jsou zásadní.

5) Zklidňují a regenerují

Oleje dodávají kosmetice aromaterapeutický rozměr a také napomáhají pronikání účinných látek do pokožky tím, že zvyšují propustnost kůže. Samy o sobě pak nesou účinek dané léčivé rostliny až do krevního oběhu, a zlepšují tak fyzickou i psychickou kondici. Zároveň zlepšují schopnost regenerace pleti, proto jsou perfektní pro zklidnění podráždění. Pro tento účel sáhněte třeba po oleji z růží. Skvělý je Floré Bylinný pleťový olej růže (koupit v e-shopu), který je navíc obohacen o vyživující skvalen a zklidňující dubový extrakt.

Návod k použití pleťového oleje:

Důvodem, proč vám oleje někdy nevyhovují, je, že je špatně používáte. Pokud je aplikujete na suchou pleť, nemusí proniknout, kam mají, a navíc na pleti vytvoří nepříjemně mastný film. Nanášejte je proto výhradně na navlhčenou pleť – vytěžíte tak z jejich benefitů mnohem víc.
Tip redakce:
 
Týká se to přitom nejen obličeje, ale i těla. Aplikaci tělového oleje si můžete usnadnit tím, že jej natřete na suchou kůži těsně před sprchováním. Voda jej pak sice smyje, ale jen částečně – vyživující látky zůstanou a pokožka bude krásně hebká a vláčná.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít