Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 4x jinak: Podzimní make-up v tmavých barvách

4x jinak: Podzimní make-up v tmavých barvách

4x jinak: Podzimní make-up v tmavých barvách

7. října 2019 od Eva Suchomelová

7. října 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Alena Hofmanová

Líbí se vám tmavé barvy v make-upu? Podzim je ideální doba, kdy je zařadit do své make-up rutiny. Přinášíme 4 různá pojetí, jak různě lze kombinovat a využít temné odstíny a dosáhnout pokaždé jiného vyznění. Který make-up look se hodí právě pro vás?

Období mezi létem a zimou, kdy se pozvolna proměňuje intenzita i odstín slunečního světla, ale pleť ještě nese lehké stopy opálení, přímo láká vyzkoušet si v líčení tmavé odstíny, na které ve zbytku roku nemáte čas nebo náladu. Lze si nalíčit temné rty, nebo se inspirovat kouřovým líčením.

Jak na to?

Základem je především respektovat svůj barevný typ a přizpůsobit mu výběr barev i intenzitu nalíčení. Tu určuje i váš temperament a příležitost, na kterou se líčíte: extrovertka se odváže víc než introvertka, večerní společenská událost snese intenzivnější nalíčení než pracovní schůzka. Jaké máte tedy možnosti? Připravili jsme pro vás ve spolupráci s vizážistkou Alenou Hofmanovou čtyři příklady těchto looků, které se hodí i pro různé barevné typy pleti, a to včetně návodu, jak si je můžete samy nalíčit.

1. Šťavnaté detaily

Charakteristika make-upu:
Klasické kouřové líčení v kombinaci s precizními rudými rty. „Jde spíše večerní líčení v trendy sytých odstínech. Výrazná rtěnka do fialového tónu, detailně vykreslené linky očí a konturovaný obličej se hodí zvláště pro jarní typ. Důraz se klade na konturování obličeje.“

Šťavnaté detaily

Jak si ho nalíčit:

  • Po výběru a aplikaci vhodného make-upu je potřeba výrazně zdůraznit lícní kosti (pokud nemáte konturovací sadu, lze použít tmavý pudr) a prostor nad nimi prosvětlit, stejně tak prosvětlit i hranu nosu a trojúhelníky pod očima. To dodá správný efekt celému líčení
  • Základem je samozřejmě upravené a případně dokreslené obočí v barvě chloupků.
  • Pro zvýraznění orámujte oči černou tekutou linkou a vnitřní koutky a hranu víčka nad spodními řasami prosvětlete vnitřní linkou pomocí bílé tužky. Oči se tak „vypíchnou“, zvětší a prosvětlí. Výsledného efektu dosáhnete tmavým stínováním pomocí malinového stínu. Černá řasenka je samozřejmostí.
  • Rty precizně orámujte konturovací tužkou v barvě rtěnky a detailně vykreslete sytým odstínem malinově fialové, nejlépe dlouhotrvající rtěnky.


Mohlo by se vám hodit:

2. Trendy & klasika

Charakteristika make-upu:
Výrazně nalíčené oči v některém z tmavě červených, burgundských až červenofialových odstínů. „Klasické kouřové líčení očí, to je osvědčená klasika a nyní taktéž aktuální trendy líčení. Je zejména vhodné pro zimní typy žen. Dnes ho lze vzít také na den, ale krásné je i pro večerní příležitosti.“

Jak si ho nalíčit:

  • U kouřového líčení se vždy začíná očima. Oči se orámují černou konturovací tužkou, protaženou dál do vnějších koutků. Tu doplňte černým stínem, který aplikujte na celé pohyblivé víčko.
  • Make-up zvolte tak, aby korespondoval s odstínem pleti, a naneste jemnou tvářenku také v tělovém odstínu.
  • Zde je velmi výrazná sytá rudá rtěnka, ta se musí líčit opatrně, protože je znát sebemenší nedokonalost.
  • Nakonec upravte řasy kleštičkami a naneste bohatou vrstvu (nebo dvě) řasenky.

3. Podzimní něha

Charakteristika make-upu:
Tmavé přírodní zemité oční stíny v kombinaci s jemně nalíčenými až nude rty. „Velmi krásné přirozené líčení v naturálním stylu hodně sluší zejména jarnímu typu a lze ho nosit i během dne. Zde se upřednostňuje přirozenost, živočišnost, příroda, naturálnost.“

Jak si ho nalíčit:

  • Opět vyberte pleti přirozený make-up a zvýrazněte tváře tón v tónu. Místa nad lícními kostmi prosvětlete tekutým rozjasňovačem, aby krásně vynikly.
  • Oči vykonturujte tenkou linkou černé tužky a vystínujte hnědým až oranžovým stínem. Na řasy naneste řasenku a učešte obočí.
  • Rty se líčí přírodními odstíny béžové, meruňkové, bronzové nebo bezbarvé rtěnky či lesku.
Podzimní něha

Mohlo by se vám hodit:


4. Švestka, nebo čokoláda?

Charakteristika make-upu:
Kouřové líčení v temných hnědých nebo fialových odstínech se stejným odstínem na rtech. „Lehká extravagance, která si pohrává s kontrastem světlé pleti a výrazné sytosti make-upu na rtech i očích. Opět aktuální trend. Barva na rtech koresponduje s očními stíny, hnědá čokoláda či temně švestková jsou barvy podzimu. I tento make-up lze nosit během dne, stydlivky si jej nechají k výjimečné příležitosti.“
 

Jak si ho nalíčit:

  • Tvář sjednoťte světlejším make-upem, který ale koresponduje s vaší přirozenou barvou pleti. Zvýrazněte lícní kosti studeným tlumeně tmavě červeným odstínem tvářenky, nad ně naneste lehký dotek tekutého rozjasňovače.
  • Vybarvěte celá pohyblivá oční víčka hnědým nebo švestkovým očním stínem, udělejte konturu kolem řas. Nestínujte, ponechte ostré kontury. Na závěr naneste černou řasenku.
  • Dokonale vybarvěte rty sytou, nejlépe neslíbatelnou rtěnkou ve stejném odstínu, jaký mají oční stíny.
Švestky, nebo čokoláda?

Mohlo by se vám hodit:


Tak co? Jaký podzimní make-up v tmavých barvách zkusíte letos vy? 😊

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Alena Hofmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Alena Hofmanová
vizážistka, maskérka a kosmetička
6
"Má práce je mi koníčkem a životním naplněním aneb Krása pro krásu."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít