Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kouřové líčení vs. stínování očí: Co je lepší?

Kouřové líčení vs. stínování očí: Co je lepší?

Kouřové líčení vs. stínování očí: Co je lepší?

9. března 2019 od Eva Suchomelová

9. března 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Víte, jaký make-up look vlastně používáte a že to není totéž? Který je který a pro koho se hodí? Jak který z nich vytvořit? Na to nám pomohla najít odpovědi vizážistka Lucia Hrušková Gibodová.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Kam padne stín

Jakmile na oko nanesete oční stíny, už jej tím nějak tvarujete. Stínování pomáhá doladit přirozený tvar oka a očního víčka tak, aby dosáhlo vizuálně ideálního tvaru. „Oči stínujeme každý den, pokud nám to dává lepší pocit ze zkorigování tvaru oka,“ říká Lucia Hrušková Gibodová, vizážistka, která učí ženy najít ten svůj správný způsob líčení očí v kurzech French Makeup Look Academy. „Na rozdíl od kouřového líčení toto není otázka příležitosti, ale denní potřeba oči dostat do přijatelné normy mandlového tvaru a správné vzdálenosti od sebe.“

stínování očíStínováním lze každý tvar oka krásně tvarovat. Tady je několik tipů od vizážistky, jak můžete zlepšit vzhled svých očí:
  • příliš kulaté oči: tmavý stín aplikovaný na vnější koutek oka ho opticky protáhne do strany a zešikmí ho,
  • blízko posazené oči: světlý stín nanesený do vnitřního oka oddálí oči opticky od sebe,
  • daleko posazené oči: vystínujeme tmavou barvou celou plochu horního víčka, stín vedeme z vnějšího koutku až k vnitřnímu se stejnou intenzitou, pak otevřeme oko a při přímém pohledu do zrcadla stín rozmažeme tak, aby ho bylo vidět při otevřeném oku,
  • jakkoli tvarované oko: orientujeme se podle těchto dvou typů oka.
Tip redakce:
Na stínování se vám bude hodit některá z 
paletek očních stínů, například paletka 10 očních stínů Gabriella Slavete v odstínu Nude.

kouřové líčení

Oči svůdně zahalené kouřem

Ne, nebojte, nebudeme vás nabádat ke konzumaci tabákových výrobků. Pozornost věnujeme kouřovému líčení. Jde o velmi výrazný prvek v líčení, který má kořeny ve starověkém Egyptě a zájem o něj znovu oživila éra němého filmu ve 20. letech 20. století. „Tento druh líčení se kvůli intenzitě nosí spíš na večerní příležitost, např. na plesy atd.,“ konstatuje Lucia Hrušková Gibodová. „Doba je ale natolik benevolentní, že jsem někdy překvapená, že to dámy nosí i přes den. A někdy to i sluší.“


Vizážistka radí 7 kroků pro zaručený úspěch kouřového líčení:

1. Horní i dolní víčko upravte precizně korektorem a přepudrujte ho. Získáte tak perfektní podklad.

2. Poté okem koukněte dolů a do zrcadla zároveň (sklopte pohled, ale snažte se stále koukat do zrcadla). Veďte linku černou tužkou z vnějšího koutku podél horních řas, cca do půlky oka.

3. Následně štětečkem nebo aplikátorem a např. tmavě hnědým stínem tuto linku rozmažte podél řas, ale i směrem doprostřed horního víčka.

štětce na líčení očí4. Pak dalším štětečkem naberte béžový stín, kterým rozmažete tmavě hnědý stín.

5. Oči otevřete a podívejte se jakoby nahoru (hlavu zakloňte, ať se vám odhalí narovnaná kůže pod okem). Černou tužkou opět z vnější strany namalujte linku na dolním víčku do vnitřní linie oka a mezi řasy.

6. Tuto linku opět jako v případě horního víčka rozmažte štětečkem s tmavě hnědým stínem. Postupujte od vnějšího koutku oka a pod dolní linií směrem doprostřed pod duhovku. Pak pokračujte béžovým stínem od půlky až do vnitřního koutku oka.

7. Teď se na oko podívejte přímým pohledem. Pokud tmavý stín nevidíte při otevřeném oku, postup s tmavým stínem opakujte.

Tip redakce:
K perfektnímu zakrytí nedostatků víček použijte třeba Dermacol 4barevnou paletku korektorů a rozjasňovače Corrector palette. A ke kouřovému líčení se vám bude hodit třeba paletka 5 očních stínů L’Oréal Paris La Petite Palette v odsínu Maximalist nebo Nudist.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít