Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 4x líčení na firemní večírek: Jak na něj?

4x líčení na firemní večírek: Jak na něj?

4x líčení na firemní večírek: Jak na něj?

20. listopadu 2018 od Eva Suchomelová

20. listopadu 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Iva Davies

Chcete mít na firemním večírku ten nejdokonalejší make-up? Žádný problém! Ze 4 zaručených druhů líčení pro různé typy firemních party si vyberte pro sebe ten nejlepší a podle návodu naší expertky se naličte tak, abyste zazářila.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Připravte si základ

Než se vůbec vrhnete na líčení, je potřeba připravit si pleť, aby následný make-up dobře a dlouho držel. „Základem každého večerního líčení je dobře udělaný základ: dostatečně hydratovaná pleť v dobré kondici díky každodenní péči a perfektně upravené obočí,“ zdůrazňuje vizážistka Iva Davies. Pro kvalitní základ je podle vizážistky zejména potřeba:
  • kvalitní make-up a korektory – postarají se o to, aby na pleti nebyly patrné žádné nedokonalosti (barevné flíčky, kruhy pod očima, pupínky či popraskané žilky),
  • voděodolná řasenka – pokud se chystáte slavit až do pozdních nočních hodin, zajistí, aby se vám v nevhodném okamžiku nerozmazala a nezničila jinak dokonalé líčení,
  • fixační sprej – jestli s fixačním sprejem umíte zacházet, rozhodně jím celé hotové líčení přestříkejte.


1. Retro nebo kostýmová party: Přehánějte!

Hodí se nejen na retro večírky ve stylu 1. republiky, ale také na jiné typy akcí v kostýmech. Je takřka univerzální. „U večerního líčení se nemusíte bát porušit pravidlo líčení pouze výrazné oči nebo výrazné rty, ale můžete beze strachu zvýraznit obojí. Lze se inspirovat ve stylu 20. let, kdy byly výrazně tmavě vystínované oči a tmavá pusa hitem,“ říká Iva Davies. „Ale pokud nechcete otrocky kopírovat tento styl, zvolte jeho moderní pojetí, kdy pleť nebude bledá, ale naopak šťavnatá, oči budou vystínované do lichotivého tvaru mandle (tedy obráceně než ve 20. letech), kdy nejtmavší odstín očních stínů je ve vnějším koutku směrem nahoru a uvnitř koutku je nejsvětlejší a ústa nebudou malinké srdíčko, ale perfektně vykreslené plné rty.“

18-11-T29_C_Dokonaly_make-up_na_firemni_vecirek_890x440_03-(1).jpg

Jak si tento make-up udělat?

Začněte nejprve očima a teprve potom se věnujte pleti:
  • Oči: Na víčka naneste primer, pak tužkou nakreslete tmavou linku a tu rozstínujte doztracena; na linku navažte očními stíny, které aplikujte postupně ve vrstvách - světlé s leskem nebo jemným třpytem do vnitřního koutku oka, směrem ven z oka ztmavujte a okraj opticky malujte nahoru.
  • Tvář: Naneste make-up a korektory, pak tvářenku buď v neutrálním odstínu (broskvová či lososová), nebo pro šťavnatý vzhled světle růžovou (budete působit vyspalým dojmem).
  • Rty: Celou pusu vybarvěte konturovací tužkou a pak na ni v tenké vrstvě štětečkem naneste rtěnku v rudém nebo tmavě červeném odstínu.
  • Obočí: Precizně vykreslete do ideálního tvaru.
Nejdůležitější produkt: krémová rtěnka, která dobře drží. Vyzkoušejte například hydratační rtěnku Maybelline Hydra Extreme Lipstick v některém z výrazných fialových, červených nebo temných odstínů.


2. Neformální večírek: Snadný trendy metalický make-up

Letošní trend metalického líčení se dá využít také pro líčení na party. Hodí se pro neformální firemní večírky. I pokud se během roku moc nelíčíte, tohle líčení zvládnete a jeho intenzitu můžete korigovat tlumeností nebo naopak výrazností zvolené barvy očních stínů. „Blíží se kouřovému líčení, kdy je vybarvené celé víčko očním stínem a stínuje se směrem k obočí, nikoli k vnějšímu koutku. Klade důraz na oči a rty jsou potlačené,“ vysvětlujte Iva Davies a povzbudivě dodává: „Je to snazší na přípravu, zvládne to téměř každá žena i s menšími zkušenostmi v líčení.“

18-11-T29_C_Dokonaly_make-up_na_firemni_vecirek_890x440_04.jpg

Jak si tento make-up udělat?

Nejdřve si připravte tvář – naneste make-up a korektory.
  • Oči: Na oči lze zvolit jednu ze tří variant - krémový metalický stín naneste prstem přes celé víčko a okraje rozstínujte tak, aby nevznikla ostrá hrana, nebo černým očním stínem vybarvěte pohyblivé víčko směrem nahoru doztracena a na něj na pohyblivé víčko naneste metalický stín nebo metalický pigment v jiné barvě (např. modrý, zelený), případně barevným očním stínem (modrý, šedý, zlatý, oranžový, bronzový) vybarvěte pohyblivé víčko a rozetřete doztracena směrem nahoru k obočí.
  • Tvář: Aplikujte tvářenku v neutrálním tělovém (světle růžovohnědém) odstínu.
  • Rty: Naneste lesk nebo balzám, ale pokud nemůžete být bez rtěnky, volte tělové odstíny.
  • Obočí: Precizně ho vykreslete tužkou nebo stínem.
Nejdůležitější produkty: na první variantu líčení očí sáhněte po Dermacol BonBon metalických očních stínech Wet & Dry a aplikujte je zavlhka pro intenzivní barevnost. Na druhou variantu líčení očí se vám bude hodit essence paletka na oči & obličej holo wow!, která obsahuje jak černý stín na kouřový efekt, tak i několik metalických barev včetně stříbrné, které se nanesou na černý. Na suchá víčka bez jakéhokoli podkladu můžete přímo aplikovat Maybelline Color Tattoo gelové metalické oční stíny  a vytvořit s nimi třetí variantu líčení očí.


3. Bláznivá party: Rozjasněná tvář a barevná linka

Tohle líčení se hodí pro odvážné ženy, které nejdou na klasický večírek, ale spíš na crazy akci, kde se mohou odvázat. „Barevná linka evokuje jaro nebo léto, ale pokud to spojíte s neutrálním líčením, můžete ji použít i na vánoční firemní večírek. Při precizním provedení krásně zvýrazní tvar oka,“ přibližuje tento styl líčení vizážistka.

Tip expertky:
Na linky potřebujete praxi. Buď je tedy natrénujte doma, nebo si pro ně zajděte k profíkovi. Rozhodně si linku poprvé nemalujte až při přípravách večer před akcí.

18-11-T29_C_Dokonaly_make-up_na_firemni_vecirek_890x440_01.jpg

Jak si tento make-up udělat?

Nejprve připravte podklad – make-up a korektory:
  • Oči: Na celé pohyblivé víčko naneste nejprve středně tmavý neutrální krémový stín, pak vybranou barvu v tekuté nebo gelové lince – šířku a délku linky si určuje každá žena sama podle nálady, odvahy a tvaru oka.
  • Řasy: Kleštičkami pořádně natočte řasy a naneste několik vrstev řasenky.
  • Obočí: Obočí pročešte řasenkou na obočí.
  • Tvář: Použijte v dostatečné míře rozjasňovač, klidně technikou strobing, abyste se rozzářila, a na tváře aplikujte bronzer místo tvářenky.
  • Rty: Naneste na ně pouze bezbarvý lesk.
Nejdůležitější produkty: krémové produkty – ideálně všechny. Pro opravdu rozzářený vzhled po celý večer použijte krémový rozjasňovač, například tekutý rozjasňovač Maybelline NY Master Strobing Liquid, u kterého si můžete vybrat hned ze dvou barevných variant – light a medium. Na oční linku vyzkoušejte Rimmel oční stíny v tužce s kajalovou tužkou 2 v 1 Magnif‘Eyes Khol Khajl.


4. Formální večírek: Preciznost a elegance

Tohle líčení užijete při oficiálních příležitostech kdekoli, kdykoli a k jakémukoli outfitu – tedy i na jakýkoli vánoční firemní večírek. Jde o nejklasičtější způsob líčení, který je založen na kvalitní kosmetice, která nevysušuje a drží, a na dokonalém provedení. „Když si dáte pozor na preciznost vykreslení rtů, zvládnete to sama. Nejlepší je natrénovat si to na jiné příležitosti nebo doma dostatečně předem, abyste to pak před večírkem zvládla s jistotou,“ radí Iva Davies. Obvyklejší barvou rtů, především pro denní nošení, je výrazná červeň, ale pro vánoční večírek ji vyměňte za některý z tmavých odstínů rtěnek (burgundská, hnědá, temně fialová, vínová) – vždy ale vycházejte z toho, který odstín sluší právě vám.

18-11-T29_C_Dokonaly_make-up_na_firemni_vecirek_890x440_02.jpg

Jak si tento make-up udělat?

  • Tvář: Na dokonale připravenou pleť naneste základ – nedostatky zamaskujte kvalitními korektory a sjednoťte ji make-upem, pak ji perfektně vykonturujte, například technikou non-touring; na líce naneste bronzer nebo rozjasňovač.
  • Oči: Podle tvaru očních víček na ně aplikujte světlý lesklý stín nebo rozjasňovač.
  • Řasy: Natočte je kleštičkami a naneste řasenku.
  • Obočí: Pouze pročešte do upraveného tvaru.
  • Rty: Obtáhněte je neviditelnou konturovací tužkou, aby se rtěnka nerozpíjela, a to v ideálním tvaru – nedokonalosti tedy zkorigujte (pozor především u úzkých rtů), rty následně velmi pečlivě vybarvěte vybraným temným odstínem rtěnky.
Nejdůležitější produkty: kvalitní make-up, korektory a rtěnka – neměly by nevysušovat, ale musí vydržet celý večer. Pro všechny typy pleti se hodí přípravek 2 v 1 Dermacol Dlouhotrvající make-up a zdokonalující korektor s výtažkem s kaviáru, který pleť houbkově hydratuje, ale zároveň vydrží celý den. Úžasný korektor kruhů pod očima, ale i dalších nedokonalostí je L’Oréal Paris LUMI Magique rozjasňující korektor. Luxusní, ale přitom cenově dostupné rtěnky s krémovou konzistencí a dlouhou výdrží najdete v řadě rtěnek L’Oréal Paris Color Riche Balmain, a to i v nádherných sytých tmavých odstínech.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Iva Davies

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Iva Davies
Vizážistka
243
"Baví mě ukázat každé ženě její vlastní krásu."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít