Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Dokonalá oční víčka? Se správným líčením hračka!

Dokonalá oční víčka? Se správným líčením hračka!

Dokonalá oční víčka? Se správným líčením hračka!

9. prosince 2017 od Eva Suchomelová

9. prosince 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Perfektně nalíčené oči, i když nemáte ideální tvar víčka? Jde to! Zjistili jsme od expertky, jak řešit všechny možné zádrhele, které vám komplikují nanášení oční stínů!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Málokdo má ideální tvar očních víček. Jaký to vlastně je? „Ideální je krásně klenuté víčko, kdy je vidět celá jeho plocha a mandlový tvar,“ vysvětluje Renata Zelinková, vizážistka značky L´Oréal Paris. „Tento tvar oka snese všechny typy líčení.“


Není víčko jako víčko

Jakmile víte, jakého tvaru by oční víčko mělo být, můžete začít „čarovat“ s líčidly. Zkontrolujte si v zrcadle tvar svých víček a upřímně si přiznejte nedostatky. Nejčastějšími bývají povislé oční koutky, „kožní řasa“ na víčku či úzká oční víčka. Vše se ale dá řešit správnou volbou barev a jejich umístěním.
  • Úzká oční víčka

„Platí pravidlo pro výběr světlé a lesklé barvy, která oční víčko opticky prosvětlí, a tím i opticky zvětší,“ radí Renata Zelinková. „Pro zvýraznění oka použijte oční stíny na spodní víčko a uprostřed prohlubte dolů, aby byly oči kulatější. Do vnitřního oka naličte světlou tužku, která oči projasní a zvětší. Pak štětcem naneste ještě světlé stíny na pohyblivou část horního víčka a zjemněte.Tím, že očními stíny rozšíříte na spodním víčku tenkou linku, opticky tak oko zvětšíte.
  • Oční víčka s převislou kůží

Přebytek kůže na víčku nevypadá esteticky, přesto i tady existuje způsob, jak nedostatek zamaskovat a oči krásně nalíčit. „Zvýrazňujte především vnější koutek nahoře i dole. Použijte oční linky klidně i v těchto partiích. Můžete také vytvořit falešný oblouk nad víčkem pomocí matných hnědých nebo šedých odstínů,“ vyjmenovává vizážistka možnosti, které mají ženy s tímto problémem, a dodává praktickou radu: „Při líčení mějte zrcátko ve výšce očí a oči mějte otevřené.“
  • Oči s pokleslými koutky

Takové oči vypadají jaksi smutně, takže je potřeba jim dodat jiskru. „Pokleslé koutky zvedněte tak, že uprostřed horního víčka začněte líčit linku, kterou veďte směrem ven a jemně nahoru. Vnější koutek nechte čistý. Řasy pečlivě natočte a naličte,“ doporučuje expertka.

líčení očních víček


Na co si ještě dát pozor?

Někoho možná napadne, zda je rozdíl v líčení očních víček se suchou a s mastnou pletí. „Na mastnou i suchou pleť platí stejná pravidla ohledně líčení očí. Volte správné pečující produkty pro okolí očí,“ uvádí takové obavy na pravou míru odbornice. „Na víčko aplikujte bázi a pak naličte očními stíny nebo linkou. Pokud nemáte po ruce bázi neboli primer, použijte make-up a pudr." Důležité je také vybrat vhodnou formu očních stínů - tedy suché, gelové nebo práškové.

A pak je tu ještě otázka rozmazání očních stínů při nadměrném pocení. To není jen letní problém. Pokud se při větším pohybu více potíte, pak to bude váš problém třeba na slavnostním plese či večírku. Dá se tomu líčení přizpůsobit? „V tomto případě použijte bázi na oči, voděodolné oční stíny nebo linky a vyhněte se těžkému líčení. Voděodolná řasenka je tečkou za tímto líčením,“ doporučuje Renata Zelinková.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Renata Zelinková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

2 komentářů k článku
Vladislava Nademlýnská 27.února 2018
škoda, že problém o kterém píšete není vidět na obrázku.... psát o pokleslých víčkách a mít náctiletou modelku postrádá efekt, škoda
Vladislava Nademlýnská 27.února 2018
škoda, že problém o kterém píšete není vidět na obrázku.... psát o pokleslých víčkách a mít náctiletou modelku postrádá efekt, škoda

Expert z článku

Renata Zelinková
Vizážistka, umělecká maskérka a make-up artistka značky L'Oréal Paris
221
"V práci i v životě jsou pro mě prioritou poctivost a pohoda."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít