Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Testujeme: Dlouhotrvající rtěnky pro sladké polibky

Testujeme: Dlouhotrvající rtěnky pro sladké polibky

Testujeme: Dlouhotrvající rtěnky pro sladké polibky

10. září 2019 od Pavla Maříková

10. září 2019 5 minut čtení
Připravil/a Pavla Maříková

V redakci rtěnky milujeme. Asi není týden, kdy by alespoň jedna z nás nepřišla s novou rtěnkou… Protože ale ne všechny vydrží na rtech déle než do první kávy nebo svačiny, rozhodly jsme se pro vás otestovat ty, které se chlubí označením „dlouhotrvající“. Jak naše testování dopadlo?

Miss sporty  Matte to Last 24 H Lip Cream

Eva Suchomelová, redaktorka a korektorka


Tuhle krémovou rtěnku výrobce představuje jako dlouhotrvající a voděodolnou formuli pro komfortní pocit rtů se sametově matným výsledkem, který vydrží až 24 hodin. Osobně jsem si vybrala k testování nádherný výrazně červený odstín Vivid Red, na výběr jsou ještě další tři méně nápadné.

Snadnost a přesnost aplikace90 %
Tekutá rtěnka je opatřena šikovným a přiměřeně velkým pěnovým aplikátorem. Nedělalo mi problém nanést rtěnku poměrně přesně, množství barvy jsem si korigovala otíráním aplikátoru o hranu nádobky. Je lepší nejprve nanést méně a pak přidávat. Přesnosti dosáhnete opatrným nanášením, ale při troše cviku nebudete potřebovat tužku na ohraničení rtů.
Pocit po nanesení100 %
Krémová konzistence je velmi příjemná a z barvy jsem byla na rtech nadšená. Je potřeba nános nechat po aplikaci chvilku zaschnout, aby se neobtiskovala, kam nemá, ale na druhou stranu to umožňuje lehké korekce tvaru úst, než zaschne. Rtěnku jsem na rtech sice cítila po celou dobu, dokud tam byla, ale nebylo to rušivé, naopak jsem měla komfortní pocit, jako když použiji hydratační balzám na rty.
 
Výdrž40 %
V tomto bodě mě výrobek velmi zklamal, nevydržel ani dvě hodiny po nanesení. Při pití obyčejné vody ulpíval na sklenici, výrazně ubýval během konzumace běžného jídla (ne příliš mastného), ale absolutně selhal při polibku. 


Celkové hodnocení: 3/5

Gabriella Salvete Color Lipstick

Tereza Červená, asistentka


Jde o novinku mezi rtěnkami značky Gabriella Salvete. Má krémovou konzistenci a díky zkosenému tvaru se velmi dobře nanáší. Milovnice rtěnek budou nadšené i ze široké škály odstínů, kterých je na trhu až 12. Na testování jsem se těšila už proto, že od Gabrielly Salvete jsem ještě žádnou rtěnku nevyzkoušela. Takže jsem byla zvědavá.

Snadnost a přesnost aplikace: 90 %
Rtěnka se nanáší přímo z tuby, popř. štětečkem. Ten jsem nepotřebovala, protože mi vyhovuje malý zkosený tvar rtěnky, díky kterému se aplikuje velmi snadno a přesně až na kontury rtů.
Pocit po nanesení: 100 %
Rtěnka má krémovou texturu. Na rtech vytváří jemný film, jenž dodává rtům potřebnou hydrataci. Rty jsou plné lesku a barvy se zářivým finišem díky třpytivým a transparentním polymerům. Lehce vyhlazuje drobné vrásky.
 
Výdrž: 70 %
V tomto jediném rtěnka zklamala. Příliš dlouho nevydrží, a co víc! Začne se rozpíjet mimo kontury rtů, takže po jediném jídle vypadáte, že máte lišej nebo jdete právě z botoxu. Doporučuji tedy buď rtěnku používat i s konturkou, nebo si alespoň dávat pozor na to, co jíte a pijete, a vždy potom stav rtěnky zkontrolovat.


Celkové hodnocení: 4/5

Viola Hojstričová, Project manager


Matná tekutá rtěnka Maybelline Matte Ink slibuje vašim rtům skutečně intenzivní barvu až po dobu 16 hodin, a to i dodrží. Odstín krabičky koresponduje se skutečným odstínem rtěnky po zaschnutí, což je docela šikovné, protože vám to zjednoduší výběr požadovaného odstínu. V případě mých rtů, které nejsou suché, mi však její lepivá a těžká konzistence nebyla příjemná. Tento produkt mi osobně vůbec nesedl a volila bych spíš klasickou matnou rtěnku, kterých má Maybelline nepočítaně a jejichž kvalita i aplikace mi vyhovují víc. Co však mohu zhodnotit jako pozitivní, je fakt, že stačí skutečně jediná vrstva a na rtech vám vytvoří sytý barevný odstín. Kromě toho má produkt i příjemnou nasládlou a nevtíravou vanilkovou parfemaci.
Snadnost a přesnost aplikace: 50 %
Postup při nanášení této rtěnky je klasický, začínáte uprostřed horního rtu a kopírujete kontury úst. Aplikátor rtěnky ve tvaru kapsičky nebude vyhovovat každému a rozhodně ovlivní přesnost aplikace. Snadno se vám totiž stane, že jí nechtěně projedete za hranici rtů. A i když se budete snažit napáchané škody ihned opravit, nepodaří se vám to beze stopy. Já jsem to vyřešila přetažením i zbytku rtů a použitím konturovací tužky, je to však problém, který se mi stával opakovaně a od následných aplikací mě to spíš odrazovalo.
 
Pocit po nanesení: 50 %
I v tomto případě platí, že méně je někdy více. Čím více vrstev dáte, tím bude celkový efekt působit méně profesionálně a barva začne žmolkovatět. Uznávám, že problém mohl být i v odstínu, měla jsem velmi světlý. Rtěnka jakoby nikdy úplně nezaschla, což ve mně udržovalo nepříjemný lepivý pocit. Ten mi na rtech po aplikací zůstal až do momentu, dokud rtěnka zcela nevymizela. To však bylo vzhledem k její trvanlivost poměrně náročné.
 
Výdrž: 80 %
Jedna z věcí, které se této rtěnce rozhodne nedají upřít, je její trvanlivost. Rtěnka je skutečně vysoce pigmentovaná a vydrží vám na rtech hodiny. To však může být problémem tehdy, když si nedáte při aplikací pozor a linii rtů přetáhnete. A když se ji rozhodnete odlíčit, vezměte si na pomoc produkty na voděodolný makeup, protože to skutečně potrvá. Další problém nastane v momentě, kdy se napijete, případně najíte. Rtěnka se začne nehezky drolit.


Celkové hodnocení: 3/5

Rimmel Stay Matte tekutá matná rtěnka

Eliška Pechová, content editor a grafik


S tekutými matnými rtěnkami se letos roztrhl pytel. Sama jsem jejich velkou fanynkou, přestože mají moje rty tendenci k vysušování. Nicméně jsem časem vykoumala, že pokud jsou rty „v kondici“ (tedy očištěné od suché kůžičky a namazané pečujícím balzámem nebo bází), matná rtěnka mi udělá velkou parádu. Můj tip je aplikovat balzám ještě po zaschnutí a jemně rty otisknout do ubrousku (tak, aby trochu balzámu na rtech přeci jen zbylo). Stay Matte od Rimmelu jsem si rychle oblíbila. Značka slibuje dlouhotrvající výdrž, skvělou pigmentaci a vysokou odolnost. Můžu potvrdit, že to všechno splňuje. Dvanáct hodin sice rozhodně nevydrží, ale i tak je výdrž překvapující. Na rtech je příjemná, lehká, pigmentace výborná. Co bych určitě zmínila, je její vůně. Mně osobně je příjemná, ale někoho může odradit, protože je celkem výrazná. Shrnuto a podtrženo, Stay Matte je podle mě jedna z nejlepších tekutých matných rtěnek v drogerii.
Snadnost a přesnost aplikace: 100 %
Aplikátor je klasický, s pěnovou houbičkou střední velikosti. Na konci se zužuje do špičky, takže s ním snadno dokážete vykreslit dokonalou konturu bez přetahování. Za sebe dávám 100 %, ale kdo má menší rty, myslím, že vzhledem k velikosti aplikátoru bude muset získat trochu cviku. Výhodou je, že na jedno nabrání zvládne vykreslit celé rty, přičemž stačí jedna vrstva.
 
Pocit po nanesení: 100 %
Konzistence je pěnová a hutná, díky čemuž má i vysokou pigmentaci. Na rtech je velmi příjemná, při nanášení vytváří sametový efekt. Rychle zasychá a stačí nanést opravdu jen jednu vrstvu. Pokud jich ale zkusíte dát víc (není potřeba), barva začne trochu žmolkovatět.
 
Výdrž: 80 %
Výdrž je trochu diskutabilní. Stejně jako všechny tekuté matné rtěnky nějakou dobu na rtech samozřejmě vydrží (a nutno dodat, že tato Stay Matte ve srovnání s jinými jednoznačně vede), nicméně rozhodně to není slibovaných 12 hodin. Možná tedy za předpokladu, že nebudete jíst ani pít:-) Rtěnka jde dobře odlíčit.


Celkové hodnocení: 5/5

Ľoréal Paris Rouge Signature Parisian Sunset Lipstick

Pavla Maříková, šéfredaktorka

Na tuto rtěnku jsem slyšela samou chválu a musím říct, že opravdu nezklamala. Perfektně přilne ke rtům, stačí tenká vrstva barvy a vydrží téměř celý den. Na rozdíl od mnoha jiných rtěnek podobné kategorie bez toho, že by se drolila nebo žmolkovatěla.

Snadnost a přesnost aplikace: 90 %
Rtěnka disponuje profesionálním aplikátorem kapkovitého tvaru, díky němuž je nanášení rtěnky skutečně hračka. Mám užší rty, takže jsem si jen musela dávat pozor na to, abych rtěnkou nepřetáhla, ale to je tak jediné, co bych vytkla. Někomu jinému, kdo má plnější rty, nemusí větší aplikátor vůbec vadit. Barvy nabere tak akorát a velmi dobře se s ním roztírá.
Pocit po nanesení: 100 %
Jak jsem již zmínila v úvodu, rtěnka je velmi příjemná na rtech, nedrolí se, nevysušuje, barva je vysoce pigmentová, a proto jí stačí skutečně jen maličko, aby rty vypadaly krásně vykreslené. Vlastně ani necítíte, že na rtech nějakou rtěnku máte!
 
Výdrž: 90 %
Výrobce slibuje výdrž rtěnky až 8 hodin. Nejsem si úplně jistá, zda 8 hodin rtěnka skutečně na rtech vydrží - především, když mezitím jíte a pijete. Ale celé dopoledne, popř. večer určitě ano. Velkým benefitem je také její postupně se ztrácející barva, to znamená, že se ze rtů neolupuje, ale spíše mizí, takže to nevypadá nepřirozeně a nehezky.


Celkové hodnocení: 5/5

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

2 komentářů k článku
Jana Doupalová 17.září 2019
A co dvoufázová Dermacol? Pigment se musí nechat zaschnout déle než je uvedeno (lepí a je nepříjemný - občas ve spěchu jsem zapomněla na vrchní vrstvu) a pak teprve nanést lesk, ale celkem funguje. I když také není úplně pravda co slibuje, alespoň zůstanou rty probarvené. Odličovat také jedině dvoufázákem.
Silvie Šefčíková 16.září 2019
Také mám dlouhotrvající rtěnku Ľoréal a jsem s ní velmi spokojená. Nemám ráda výraznou parfemaci rtěnek a když je cítím na rtech. Tato naprosto splňuje oba mé nároky. Je o něco dražší než předchozí hodnocené produkty, ale cena odpovídá kvalitě. Za mě *****

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít