Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 3 beauty chyby aneb Poučte se z přešlapů jiných

3 beauty chyby aneb Poučte se z přešlapů jiných

3 beauty chyby aneb Poučte se z přešlapů jiných

14. června 2020 od Vanda Vízková

14. června 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Každá žena chce být krásná. Některá přirozeně, jiná jde naopak až na hranice zkrášlovacích možností. Jak najít ve vylepšování balanc, aby vám to opravdu slušelo a nevypadala jste jako karikatura sama sebe? Poučte se z chyb jiných a vypadejte skvěle!

1. Řasy jako kartáče vs. zvýrazněné řasy

Kdyby si měla žena vybrat jediné místo na obličeji, které si nalíčí, nejčastěji by to byly řasy. Otevírají pohled, přitahují pozornost a zvyšují naši atraktivitu. Každá proto touží mít je co nejdelší, nejhustší, nejvýraznější. Ale i dosahování těchto „nej“ by mělo mít své hranice. I když vás láká z beauty procedur vytěžit maximum, měly bychom vždy respektovat svůj přirozený vzhled.
Pokud chcete své řasy vylepšit přidáním umělých trsů, zkuste se držet těchto pravidel:
  • Černé řasy si nechte aplikovat pouze v případě, že jste černovláska.
  • Pokud jste bruneta, požádejte lash artistu o aplikování hnědých řas.
  • Blondýnky mají možnost zvolit blond řasy. Dobrý lash artista nabízí i tyto barevné varianty řas a nebojte se, budou vidět!
  • Délka umělých řas by neměla přesahovat vaše vlastní řasy o více než 1/3.
  • Pokud máte opravdu krátké a rovné řasy, zvolte zakřivení umělých řas ve tvaru J či L. Pokud jste majitelka normálních řas, můžete si dopřát zakřivení typu B nebo C. Na zakřivení D raději zapomeňte v každém případě, působí nepřirozeně.
Další možností zvýraznění řas je metoda lash filler. Ta pracuje s vašimi vlastními řasami a spočívá v jejich semipermanentním nabarvení, natočení a napumpování výživou. Pokud nejste příznivkyní hodin strávených v beauty salonech, stejně uspokojující výsledek vám poskytne prodlužující a zhušťující řasenka ve spolupráci s kleštičkami na řasy. Vyzkoušejte sama Gabriella Salvete Kleště na natočení řas (koupit v e-shopu) a Max Factor Řasenku False Lash Epic black (koupit v e-shopu).

2. Karamelová pokožka vs. svěží opálení

Občasné návštěvy solária před létem mohou pomoct předejít vzniku sluneční alergie. Stejně tak bezpečné vystavování se slunečním paprskům dopuje vaše tělo vitaminem D a dobrou náladou. Pokud jste ale přes zimu v soláriu jako doma a v létě trávíte hodiny rožněním na slunci ve snaze získat co nejtmavší odstín pokožky, neděláte dobře. Kromě zdravotní stránky věci je tu i ta estetická. V běžném životě je nepřirozený a momentálně také de mode. Aktuální beauty trendy totiž prosazují spíše světlejší pokožku. Kromě toho na silně opalované pokožce vzniká mnohem více vrásek a jsou také hlubší. Ženy, které se hodně a často opalují, tak vizuálně stárnou podstatně rychleji než ty, které s pobytem na slunci šetří.
Tip redakce:
Pokud se nechcete opálené pokožky vzdát, ale zároveň byste se ráda vyhnula jejímu předčasnému stárnutí, vsaďte na
samoopalovací krémy. Pro intenzivnější barevný efekt vyzkoušejte Dermacol Samoopalovací tělové mléko (koupit v e-shopu). Pro jemnější a postupně zesilující opálení zkuste NIVEA Zpevňující tónovací tělové mléko Q10 (koupit v e-shopu). Kromě získání snědého odstínu vám pomůže pokožku také zpevnit.

3. Zářivé kamínky vs. oslňující přirozenost 

Ženy se dělí na dva tábory: jedny kamínky milují (a hojně je používají), jiné je nemůžou vystát. Co jim říkáme my? Záleží, na jakém místě je máte a na jakou příležitost je chcete vynést.
  • Jasné ne říkáme kamínkům na zubech

Aspoň tedy v případě, že nejste rapová hvězda. Kamínek na zubu sice upoutá pozornost, ale spíše než pozitivní emoci vyvolá ve vašem okolí přesvědčení, že máte na zubu kaz.  V dutině ústní, kde pracují sliny, kyseliny a bakterie, nevypadá tak zářivě jako před aplikací. Pokud chcete oslnit svými zuby, jděte spíše cestou pečlivé hygieny a bělení skloviny. Třeba Signal Zubní kartáček White System (koupit v e-shopu) má zabudovanou lešticí lamelu s přísadou perlit, která odstraňuje skvrny a leští zubní sklovinu. K zářivějšímu odstínu vám pomůže i Pearl Drops Zubní pasta Hollywood Smile (koupit v e-shopu), která díky aktivnímu kyslíku zvyšuje bělost skloviny.
  • Kamínky na řasách

Většinou jdou ruku v ruce s umělými řasami impozantní délky i zakřivení, což vypadá skvěle na party, ale na všední nošení se tato kombinace nehodí a často vyznívá lacině. Kamínek navíc na řasy lehce tlačí, ty se sklánějí více dolů a opticky vám uzavírají oko.
  • Kamínky na nehtech

Vypadají hezky ve zdobení k určitým příležitostem, jako je svatba, Vánoce, silvestrovský večírek apod. Při významných akcích nechte své nehty s jejich pomocí zazářit. Při běžném nošení jimi spíše ale šetřete. I tady jako v mnoha jiných případech platí, že méně je někdy více. Krásně vypadá jednobarevná manikúra a hodí se k jakékoli příležitosti. Do práce, na rande, na sport… Vždy vám bude ladit s jakýmkoli outfitem a nebude působit nepatřičně nebo přehnaně. Sázkou na jistotu bude vždy lak v nesmrtelném červeném odstínu – např. Rimmel London Lak na nehty 60 Seconds Super Shine 310 Double decker red (koupit v e-shopu).
kamínky na řasy
 
 
třpytivé kamínky

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít