Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Nestačí vám jen řasenka? Nechte si prodloužit řasy

Nestačí vám jen řasenka? Nechte si prodloužit řasy

Nestačí vám jen řasenka? Nechte si prodloužit řasy

17. listopadu 2019 od Lucie Ulmanová

17. listopadu 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Lenka Nováková

Na ženě jsou přitažlivé oči a dlouhé řasy. K někomu je ale příroda nespravedlivá a nadělí jen krátké a světlé řasy. Pak musí vypomoci řasenka. Ale ani prodlužovací řasenka, po které mají řasy vypadat objemněji, nemusí splňovat vaše představy. Naštěstí existuje metoda prodloužených řas!
Nebojte. Určitě jste ve své okolí zaregistrovaly slečny, které to s délkou umělých řas přehánějí a vypadají nepřirozeně. Není nutné, abyste vypadala jako mrkací panenka. Než se vydáte na kosmetickou proceduru uměle prodloužených řas, doporučujeme si o tom něco nastudovat. Nejlepší bude vybrat si kosmetický salon, který navštěvuje vaše blízká kamarádka a má zde s prodlužováním řas pozitivní zkušenost. Rozhodně se nesvěřujte do péče někoho, kdo nabízí tyto služby na slevových serverech. Rozhoduje totiž kvalita použitého materiálu, preciznost aplikace a hlavně kvalitní a dermatologicky testované lepidlo.

Tip redakce:
Než se vrhnete do prodlužování svých řas pomocí těch umělých, zkuste si nějaké
triky na optické prodloužení a zahuštění řas nebo si vyberte ze široké nabídky řasenek, které dokážou divy. Například L'Oréal Paris Objemová řasenka Mega Volume Miss Manga (koupit v e-shopu) nebo Max Factor Řasenka False Lash Effect Black Brown (koupit v e-shopu).
slečna s aplikací umělých řas na jednom oku

Postup: Jde se na to!

Profesionálně vyškolená odbornice na prodloužené řasy před aplikací nejdříve přiloží pod řasy tzv. polštářek. „Přikrývají se jím spodní řasy, aby se během aplikace neslepily s horními,“ říká lash stylistka Lenka Nováková z Yes Visage. Ta nejčastěji pracuje metodou řasa na řasu. Řasy se aplikují pomocí speciálních pinzet a lepidla, které je přímo určeno na citlivé oční okolí. Při této proceduře se umělá řasa lepí po jedné na každou vaši vlastní řasu. Řasa na řasu je oblíbená mezi ženami, které mají rády opravdu velmi jemný a přirozený efekt. Řasy pouze zvýrazní a zahustí,“ vysvětluje. Existuje ještě druhá metoda pro objem. Pomocí pinzety se z ultratenkých objemových řas vytvoří vějíř, který se může skládat ze dvou, tří, čtyř, či dokonce z pěti řas a přilepí se na vlastní řasu. Nemusíte se ničeho obávat. Tyto řasy jsou tenčí a jemnější než vaše vlastní řasy, a proto je nijak nezatěžují,“ vysvětluje Lenka Nováková. Prodloužené řasy pak stačí doplňovat zhruba jednou za tři až pět týdnů.
konečná úprava po aplikaci řas kartáčkem

Jakou délku volit? 

Aby byl efekt velmi decentní, je ideální se příliš nevzdalovat přirozené délce a zatočení řas nositelky,“ upozorňuje vyškolená profesionálka. Nejpřirozeněji budete vypadat s prodlouženými řasami o délce od šesti do jedenácti milimetrů. Každá řasa pak vypadává přirozeně. „S aplikací řas se začíná u vnitřního koutku oka s kratšími řasami a postupně se přidávají delší řasy a následně se směrem k vnějšímu koutku oka řasy opět zkracují, aby co nejvěrněji kopírovaly přirozený růst řas,“ vysvětluje Lenka Nováková.

Pravdy a mýty kolem řas

Na internetu kolují mýty, že jejich aplikace škodí očím, řasy vám mohou vypadat a už po několika měsících je musíte sundat nebo že s nimi musíte spát jen na zádech. Mýtů je spousta, ale pokud se řasy dobře aplikují, používá se kvalitní materiál a lepidlo, můžete s nimi podniknout cokoliv,“ míní expertka na řasy Lenka Nováková.  Například když usnete obličejem do polštáře, řasa se zmáčkne s tou vaší řasou, je pružná a nehrozí, že by vypadla. Mýty kolem řas vznikají s umělými řasami, ty jsou tvrdé a zlomí se, protože se nepohnou.

Bezpečnost pro oči

Jen to nejkvalitnější lepidlo zajistí nejen dlouhodobý efekt a trvanlivost prodloužených řas, ale také komfort a bezpečnost pro oči a oční okolí. „Jsou dva typy lepidel, dražší a levné. My v Yes Visage pracujeme s dražším. Pracuje se s ním tak, že lepidlo obalí vaši i prodlouženou řasu a na této bázi pak vytvrdne. Po sundání zůstane řasa bez poškození. Levné salony pracují s levným lepidlem, což je něco jako vteřinové lepidlo. Tu řasu lepidlo rozleptá. Může se dostat do kořínku, který může vypálit, a už nikdy tam řasa nevyroste,“ říká. Zkuste proto do prodloužených řas investovat. Jinak si můžete přivodit alergie a další nepříjemnosti.

Tip redakce:
S trochou cviku si prodloužit řasy nakonec zvládnete i sama doma, aspoň jednorázově, např. na společenskou akci. Vyzkoušejte třeba
Gabriella Salvete Umělé řasy s lepidlem (koupit v e-shopu).
odličování očí

Péče o řasy: Jak na ni?

Řasy se musí pravidelně mýt a rozčesávat speciálním kartáčkem, kterým se z řas odstraní nečistoty a zbytky make-upu. Na odlíčení očních stínů a řas používejte pleťové mýdlové gely nebo pleťové vody. Nepoužívejte na ně vatové tamponky, nemněte je a nepoužívejte žádné přípravky obsahující olej, ten lepidlo naruší a řasy mohou odpadávat.
 
Tip redakce:
Na odlíčení očí se vám bude skvěle hodit například
NIVEA Jemný odličovač očí a make-upu (koupit v e-shopu) nebo L'Oréal Paris Jemný odličovač očí (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Lenka Nováková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lenka Nováková
řasařka z Kliniky Yes Visage
7
"Jedině perfektně odvedená práce má smysl."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít