Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Vlasová mléka: Co dokáží pro vaše vlasy?

Vlasová mléka: Co dokáží pro vaše vlasy?

Vlasová mléka: Co dokáží pro vaše vlasy?

13. ledna 2019 od Helena Hladíková

13. ledna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Toužíte po krásných, hebkých a vyživených vlasech? A už jste vyzkoušely vlasovou kosmetiku s obsahem mléka? Pokud ne, je nejvyšší čas s tím začít!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Samotné vlasy jsou tvořené vláknitým proteinem zvaným keratin, ale kromě něj potřebují ke svému zdraví a pěknému vzhledu i další proteiny. Jedním z nich je právě protein mléčný, který se získává z mléka, ať už kravského, kozího nebo třeba velbloudího. O zkrášlujících účincích mléka věděly už egyptská královna Kleopatra či japonské princezny, a tak není divu, že si rády dopřávaly blahodárné koupele v mléce. A proč je vlastně tato látka tak cenná nejen pro pokožku, ale i pro vlasy?
  • obsahuje spoustu aminokyselin důležitých pro zdraví vlasů,
  • dodává vlasům hebkost a lesk,
  • dokáže vlasy hloubkově zregenerovat a hydratovat,
  • usnadňuje rozčesávání,
  • vyživuje vlasy, zejména ty suché a poškozené.
 mléčná koupel

Zaručí hydrataci i růst

Mléčný protein je rovněž nezbytný pro růst vlasů a obnovu vlasového vlákna, tudíž jeho nedostatek způsobuje nadměrné ubývání a ztenčování vlasů. Neméně důležitým účinkem je pak schopnost udržet ve vlasech vlhkost, a zabránit tak vysychání, které by vedlo k lámání a postupnému vypadávání vlasů. „Mléčná“ vlasová kosmetika je proto výbornou zárukou zlepšení a udržení dobré kvality vlasů.
 
A v jakých přípravcích mléčný protein vlastně najít? Rozhodně v řadě produktů NIVEA Hairmilk, která je výsledkem více než stoletých zkušeností s péčí o vlasy a moderních výzkumů. Základem pečujících šamponů a kondicionérů jsou právě mléčné proteiny, přírodní složky, které poskytují vlasům hloubkovou regeneraci a posilují je zevnitř. Vlasy jsou pak krásně pružné, hebké a regenerované. Vybrat si můžete z přípravků pro normální, jemné a unavené vlasy bez života.
 
péče o vlasy

Snadná aplikace

Pokud vás trápí krepatění vlasů, jejich mdlý vzhled či nesnadná úprava účesu, sáhněte po vlasových mlékách. Ta se stala nedílnou součástí sortimentu vlasové kosmetiky a těší se stále větší oblibě. Proč? Jde totiž na rozdíl od běžných typů kondicionérů či balzámů na vlasy o bezoplachové přípravky, které se jednoduše vetřou do umytých vlasů a je hotovo. Kromě snadného použití navíc dodají vaší kštici nádherný lesk, hedvábnou jemnost, perfektní hydrataci i všechna další „mléčná“ pozitiva, o nichž jsme mluvili už na začátku. Vyzkoušejte třeba Schwarzkopf Gliss Kur Bezoplachovou péči Beauty Milk, která kromě mléčného proteinu obsahuje také nektar z květů. Zejména suché a lámavé vlasy získají díky ní opět hedvábnou hladkost, zářivost a zdravý vzhled.
 
mlékoNa trhu existují rovněž stylingová a tvarující vlasová mléka. Mají lehkou, vlasy neslepující texturu, ale přitom silně a dlouhodobě fixují. Díky nim tak jednoduše vytvoříte a hlavně pak také dlouho udržíte bezvadný účes. Některá tato mléka dokonce poskytnou vašim vlasům ochranu před nepříznivým vlivem tepla z fénů, žehliček apod.
 
Tip redakce:
Máte alergii na laktózu a říkáte si, zda je pro vás taková kosmetika vůbec vhodná? Nemusíte se bát, přípravkům s obsahem mléčného proteinu není nutné se vyhýbat. 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít