Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Který hřeben je vhodný právě pro váš typ vlasů?

Který hřeben je vhodný právě pro váš typ vlasů?

Který hřeben je vhodný právě pro váš typ vlasů?

18. května 2020 od Lucie Ulmanová

18. května 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Pro krásnou a hezky upravenou kštici nestačí mít jen správné stylingové přípravky. Stejně tak je důležité správné rozčesávání vlasů a také to, jaký typ hřebenu používáte.
Možná se vám to nezdá důležité, ale na způsobu, jakým vlasy češete, závisí finální vzhled vlasů. A ať už máte jemné, dlouhé, prodloužené vlasy, přírodní kudrny, nebo vám vlasy hodně padají, možná v tom hraje roli hřeben, který používáte.

Jak je správně česat

Ať už vám příroda nadělila jakýkoliv typ vlasů, důležité je správné rozčesávání:
  • Nejdříve rozčesávejte konečky vlasů.
  • Až poté začněte postupovat výš a rozčesávejte zbytek vlasů.
  • Vlasy byste si neměla nikdy jako první začít česat od kořínku dolů, aby se nevytrhávaly.


Pro hustou kštici

Pokud jste majitelkou hustých vlasů, používejte zásadně ploché rovné kartáče, zapomeňte na plastové a vsaďte nejlépe na dřevěné. Vlasy se vám nebudou tolik ničit, lámat a hlavně nebudou elektrizovat. Tento typ kartáče je vhodný i při foukání, pokud chcete mít vlasy hladké a rovné. Vhodný je například dřevěný kartáč se smíšenými štětinami od značky Parsa Kartáč velký Beauty Pflege & Stylingbürste.


Pro přírodní kudrny

Kudrnaté vlasy dokážou dodat objem, ale také pěkně potrápit. Zkroťte je dřevěným hřebenem s velkými mezerami. Přírodní kudrny rozčesávejte zásadně, dokud jsou ještě vlhké. Na rozčesávání mokrých vlasů je vhodný Parsa Pečující kartáč s keratinem Beauty Silky Shine. Rozčesávání za sucha jim nijak neprospěje, naopak budou vypadat krepatě a vlny nevyniknou. Proti krepatění a zvýraznění vln a kudrn je vhodná také vlasová péče NIVEA Balzám pro zvýraznění vlnitých vlasů Hairmilk Natural Shine (koupit v e-shopu).


Pro zacuchané vlasy

Máte-li polodlouhé nebo dlouhé vlasy, které se vám často zacuchávají, použijte k jejich rozčesání speciální kartáč, tzv. tangle teezer. Díky speciálním štětinám je šetrný, zabrání lámání a třepení zacuchaných vlasů, a je vhodný také pro rozčesávání mokrých vlasů. Vyživte vlasy od kořínků Nature Box Maskou proti lámavosti vlasů Olive Oil (koupit v e-shopu).


Pro prodloužené vlasy

Prodloužené vlasy nikdy nerozčesávejte běžnými hřebeny nebo kartáči. Napletené vlasy potřebují speciální kartáče. Nejlépe takové, které vlasy nebudou vytrhávat a nebudou za ně tolik tahat. Vhodný je tangle teezer, hřeben se silikonovými štětinkami nebo kartáč, který má místo štětin očka, jež pročešou, ale nenaruší spoje. Zkuste například Parsa Velký kartáč Trend Line.

Když vlasy padají

Pokud vám vlasy padají a vy už opravdu nevíte, co s tím, možná je chyba v hřebenu, kterým si nevědomky ničíte vlasy. Hřebeny z tvrdého plastu nebo kovu bývají k vlasům nešetrné, protože jsou neohebné, a proto vlasy vytrhávají. Ty pak ztrácejí lesk a lámou se. Lépe je volit hřebeny z přírodních materiálů, jako je dřevo. Šetrné k vlasům jsou také kančí štětiny. Vhodný je též se smíšenými štětinami Parsa Malý kartáč oválný Beauty Pflege & Stylingbürste. Oslabené vlasy posílí například NIVEA Posilující micelární šampon (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít