Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 tipů, jak pečovat o prodloužené vlasy

5 tipů, jak pečovat o prodloužené vlasy

5 tipů, jak pečovat o prodloužené vlasy

1. prosince 2019 od Jana Kantorová

1. prosince 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Příroda vám sice nenadělila husté a dlouhé vlasy, ale už dávno není problém trochu jí pomoci. Prodloužené vlasy vypadají jako přirozené, ale je potřeba o ně pečovat. Víte přesně jak?

1. Používání vhodné kosmetiky

Pro začátek je důležité si uvědomit, že prodloužené vlasy nejsou vyživovány od kořínků. Proto je potřeba o ně pečovat zvenku (a zároveň posilovat vlastní vlasy, na kterých ty prodloužené drží) přípravky s vysokým obsahem funkčních složek. „Ty jim dodají intenzivní hydrataci a hloubkovou výživu,“ říká kadeřník Jan Dědina. A to v podobě šamponů, kondicionérů i speciální péče, jako jsou masky, například Schwarzkopf Beology Regenerační zkrášlující kapsle pro poškozené vlasy (koupit v e-shopu), nebo vyživující oleje, které je pomáhají chránit před vysušením, lámáním a třepením a dodávají jim zdravý lesk a vitalitu, třeba Aussie Sérum pro lesklé vlasy s olejem z jojobových semínek (koupit v e-shopu).
prodlužování vlasů
Tip redakce:
Zcela nevhodná je kosmetika s obsahem sulfátů, silikonů, chloridu sodného a jiných chemických složek, které vysušují vlasy a narušují jejich strukturu. Tím způsobují lámání, třepení a zkracují životnost prodloužených vlasů.

2. Správné mytí vlasů

I když by se zdálo, že na způsobu mytí vlasů úplně nezáleží, u prodloužených vlasů na něm záleží dvojnásob. „Prvním pravidlem je, že by se vlasy neměly mýt asi 48 až 72 hodin po aplikaci, aby nedošlo k narušení spojů,“ radí odborník. Máte-li problém s mastnými vlasy, pak asi budete muset vlasy umývat častěji, aby vám nepramínkovaly. Ale u normálních vlasů si vystačíte se suchým šamponem, třeba TRESemmé Suchým šamponem na vlasy Cactus water & Coconut (koupit v e-shopu) a umýváním zhruba 2x týdně. Vyzkoušejte například Nature Box šampon Avocado Oil (koupit v e-shopu) nebo NIVEA Posilující micelární šampon (koupit v e-shopu).
mytí vlasů

A jak na to:

  • Před mytím vlasy po celé délce důkladně rozčesejte, aby nedocházelo k zacuchání.
  • Vlasy umývejte maximálně vlažnou vodou.
  • Myjte vlasy v záklonu (nikdy ne v předklonu) ve směru růstu vlasů, tedy od kořínků ke konečkům.
  • Vlasy a pokožku hlavy nemasírujte, aby nedošlo k utržení spoje. Vždy jen jemně omývejte délky vlasů.
  • Po umytí šamponem nikdy nezapomínejte na kondicionér. Ten ale aplikujte jen do délek vlasů a vyhněte se oblasti spojů. Mohly by totiž dojít k jejich uvolnění.
  • Vlasy jemně vysušte ručníkem, ale netřete, aby se nezacuchaly. Poté aplikujte sprej na ochranu vlasů před teplem a vyfénujte.
  • Nechoďte spát s mokrými vlasy. Mohlo by zase dojít k zacuchání nebo utržení celého pramene.
sušení vlasů

3. Česání vlasů

„Na česání prodloužených vlasů nikdy nepoužívejte běžné hřebeny nebo kartáče. Vždy je nutné použít tzv. tangle teezer, který nepoškodí spoje, nebo speciální hřebeny se silikonovými štětinkami,“ vysvětluje kadeřník.  Ve chvíli, kdy pročesáváte mokré vlasy, myslete na to, že jsou elastické. Může tak zaprvé dojít k jejich natažení a poškození vlasových vláken. Pak vypadají stále zacuchaně. Zadruhé pak můžete spoj poškodit a utrhnout. „Proto nejdřív vlasy profénujte skoro dosucha, pročešte je prsty a až pak vyčesávejte,“ dodává odborník.
česání vlasů

Jak na to:

  • Vlasy čeště šetrně, a to nejprve konečky a pak teprv postupujte od kořínků ke konečkům.
  • Nerozčesávejte silou.
  • Vlasy pročesávejte klidně několikrát denně. Čím méně se budou cuchat, tím lépe.
  • Nikdy nečešte místa mezi pokožkou hlavy a samotným spojem, aby nedošlo k vytržení vlasů.
  • Před spaním je ideální splést vlasy do volného copu.

4. Styling vlasů

Při fénování prodloužených vlasů používejte přípravky na ochranu vlasů. Čím více se budou vlasy vysušovat, tím rychleji dojde k jejich celkovému zničení. K tomu kadeřník dodává: „Fén vždy nastavte na nejnižší teplotu i intenzitu foukání a vlasy fénujte vždy od temene k týlu a od kořínků ke konečkům.“ Vlasy můžete také různě natáčet či žehlit, ale vždy myslete na ochranu před teplem a například žehličkou se vždy pohybujte v dostatečné vzdálenosti od spojů. Gely nebo laky na vlasy můžete používat bez omezení.
Tip redakce:
Vyzkoušejte klidně i bezoplachové kondicionéry ve spreji, které dodají vlasům hebkost a lesk, nebo primery na vlasy, které chrání před horkem a dodají objem, jako je například
NIVEA Stylingový primer Volume (koupit v e-shopu).
 

5. Posouvání spojů

Prodloužené vlasy sice nerostou, ale rostou vaše vlastní vlasy, na kterých jsou spoje přichyceny. Posouvat spoje je tedy nutné zhruba každé 2 měsíce. Delší lhůtou už může docházet k vypadávání pramenů nebo dredatění vlastních vlasů. Posouvání je individuální a záleží na stavu vlastních vlasů nebo rychlosti jejich růstu.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít