Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Když „bolí“ vlasy: Co a proč dělat jinak?

Když „bolí“ vlasy: Co a proč dělat jinak?

Když „bolí“ vlasy: Co a proč dělat jinak?

22. února 2023 od Vanda Vízková

22. února 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Večer si rozpustíte vlasy, vjedete do nich prsty a – au! Někdy je to jenom tlak, jindy bolest tak silná, že se vlasů okamžitě musíte přestat dotýkat. Co za bolestí vlasů stojí a co vám hrozí, pokud ji nebudete řešit?
Nejprve je nutné říct, že vás nebolí vlasy v pravém slova smyslu. To by vás muselo bolet i jejich stříhání nebo chemický proces barvení. Vlas je zrohovatělý keratin a neobsahuje nervy, které stojí za přenosem bolesti. Ty jsou ve vlasovém folikulu – váčku v pokožce hlavy, z kterého vlas vyrůstá. Tím, jak si vlasy upravujete, vytváříte na folikuly, a tím i nervová zakončení, tlak. A pokud tento tlak trvá dlouho (například pokud máte vlasy celý den stažené v copu), může v nervových zakončeních vyvolat bolest.
vysoký culík

Co způsobuje "bolest" vlasů? 

Pokud ráda nosíte své polodlouhé nebo dlouhé vlasy pevně stažené do culíku nebo drdolu, možná čas od času jejich bolest pocítíte. A nemusí vás bolet jen vlasy. Někdy je podráždění nervů ve vlasové pokožce tak silné, že vás z toho rozbolí celá hlava. Jako každá bolest je i tato svým způsobem prospěšná – signalizuje problém. V tomto případě vás upozorňuje na to, že pokud budete stále nosit problematické účesy, může dokonce dojít i k vypadávání vlasů.
stahování

Co dělat jinak?

Oběma problémům se vyhnete, pokud budete účesy střídat. Měňte umístění pěšinky, postavení culíku, někdy ho svažte nahoře, jindy vzadu na týle, další den mějte vlasy rozpuštěné. Také gumičky by neměly být až příliš pevné. Zkuste například Gabriella Salvete Gumička do vlasů proti zacuchání (koupit v e-shopu), která díky svému spirálovitému tvaru vlasy spolehlivě udrží v účesu, aniž by musela být příliš utažená.
česání vlasů

Nechte vlasy odpočinout

Večer vlasy vždy pročešte kartáčem s masážními kuličkami na hrotech, aby se pokožka lehce prokrvila a uvolnilo se napětí. Vlasy nechte co nejdéle volně odpočívat, a pokud jste zvyklá si je na noc stahovat do culíku, stáhněte je velmi volně a co nejblíže u konečků.
maska na vlasy

Věnujte vlasům péči zvenku

Jestliže vlasy přes den nosíte v utaženém účesu, hrozí vám kromě jejich bolesti také lámání. Nezapomínejte ani na posilování hřívy zvenčí – alespoň jednou týdně jí dopřejte keratinovou injekci v podobě Syoss Keratin Boost Intenzivní vlasové masky (koupit v e-shopu) nebo zkuste ampule Pantene Pro-V Intensive Repair Ošetřující sérum sa vlasy (koupit v e-shopu), které dodají vlasům živiny a peptidy. Jednou za čas nebo v případě potřeby aplikujte do vlasů L'Oréal Paris Elseve Extraordinary Oil Hedvábný olej pro poškozené vlasy (koupit v e-shopu), který zaceluje roztřepené konečky a brání lámání. 

Co můžete pro své vlasy ještě udělat?

1. Dopřejte své vlasové pokožce pravidelnou masáž, kořínky se prokrví a vlasy budou v lepší kondici.

2. Vyživte svou hřívu zevnitř pomocí tablet Cemio Hair Skin Nails (koupit v e-shopu), které vlasům dodají potřebné vitamíny a minerály.

3. Pravidelně provádějte také peeling vlasové pokožky, který jí zbaví odumřelých buněk a zbytků vlasových produktů.

4. Zkuste kolagen Maxi Vita Beauty Mořský kolagen (koupit v e-shopu), který je účinný nejen na pleť, ale také na vlasy a nehty. Vlasy se posilí, nebudou tolik vypadávat a urychlí se jejich růst.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít