Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jarní trendy účesy: Už jste vyzkoušely bob nebo lob?

Jarní trendy účesy: Už jste vyzkoušely bob nebo lob?

Jarní trendy účesy: Už jste vyzkoušely bob nebo lob?

2. března 2020 od Eva Suchomelová

2. března 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

S jarem to chce nový účes. Co si nechat udělat v salonu aktuálně módní bob nebo lob? Nevíte, co to je? S námi se vyznáte a vyberete si pro sebe přesně to pravé!

Bob není lob

Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? „Bob je vlastně jen modernější výraz pro mikádo, svého času bubikopf, též ‚podkova‘. Lob je ‚long bob‘ čili mikádo na ramena, tedy delší bob. Tenhle střih si může dovolit takřka kdokoli, existuje navíc nespočet různých variant,“ vysvětluje kadeřnice Martina Kolářová. Obě varianty jsou vhodné pro každý věk, hlavně tady záleží na kvalitě a typu vlasu.

Bob – oblý tvar, jemné linie

Bob je tedy typem mikáda, ale má svá pravidla. Má oblou siluetu, stříhá i fouká se dokulata. „Standardně se bob, tupý střih v hladké pážecí formě a pouze krátké verzi, doporučuje hlavně těm, kdo mají pevné hladké vlasy, protože jen tak vynikne ‚klasický‘ čistý střih, ať už s ofinou, nebo bez,“ říká expertka na krásné vlasy.

Bob a jeho přednosti:

  • Tento střih je jemný a elegantní, dodá na ženskosti.
  • Může být bez ofiny s exoticky výraznou patkou.
  • Může mít i ofinu, třeba ozdobně nebo asymetricky střiženou.
  • Velmi lichotí hranatému tvaru obličeje, který zjemní.

Lob – polodlouhý účes, co vás zeštíhlí

Long bob neboli lob je varianta bobu v delším provedení. Právě kvůli délce se u této varianty ale původní čistota tvaru bobu ztrácí, jak míní kadeřnice a dodává: „Hůř se udržuje, takže lze doporučit lehké sestříhání a třeba, jako variantu, následné módní lehké zvlnění typu ‚vstala a šla‘.

Lob má víc předností:

  • Skvěle se hodí na většinu typů vlasů (kromě jemných).
  • Výborně drží tvar.
  • Výrazně mění obličej v závislosti na jeho tvaru i na zvolené délce účesu - pokud tedy chcete korigovat nedostatky svého obličeje, můžete místo vlasového contouringu zvolit tento střih.
  • Nejvíc sluší kulatému tvaru obličeje, který opticky prodlouží a zeštíhlí.

Který se hodí pro jemné vlasy?

„Pro jemné vlasy je tupý střih bobu méně vhodný. Jejich majitelkám spíš doporučím variantu v základním tvaru, tedy krátké vlasy na krku, prodlužující se po stranách směrem k obličeji, ale s postupně sestříhanými vlasy, jinak mají jemné vlasy tendenci plihnout a ‚řádkovat‘,“ radí Martina Kolářová. Z toho důvodu je podle ní rovněž nevyhovující long verze (lob) na ramena. Jemné vlasy se prostě vyplatí udržovat v co nejkratší délce, aby (zejména při domácí údržbě) bylo snadnější účesu dodat objem

Vyberte si: Barva, styling, nebo obojí?

Oba typy střihů mají pro své nositelky možnosti, jak je ozvláštnit. Bob si žádá pěknou sytou barvu. „Ten střih je pravidelný e elegantní, JEDNA hezká barva ho podtrhne a prospěje mu,“ doporučuje kadeřnice. Ovšem zapomeňte při něm na barevné experimenty. „I při melírování po krátké době nastane problém. Je totiž dobře vidět pěšinka a všechny barevné nerovnosti. Odrosty se objeví téměř okamžitě, a to i u zvlněné verze,“ varuje expertka. Krásnou barvu podtrhněte nejen vyhlazením, ale také leskem vlasů, např. pomocí Toni&Guy Spreje pro dotek lesku (koupit v e-shopu), který zabraňuje elektrizování vlasů a dodává jim dlouhotrvající lesk bez zatížení.
Lob nabízí více možností jak barvy, tak stylingu:

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít