Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Světelné hry pro hezčí tvář: Vlasový contouring

Světelné hry pro hezčí tvář: Vlasový contouring

Světelné hry pro hezčí tvář: Vlasový contouring

12. července 2018 od Helena Hladíková

12. července 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Jana Hrabovská

Vykonturovat svůj obličej k dokonalosti pomocí líčení, to je pro vás určitě hračka. Ale jak vyzdvihnout přednosti a zakrýt nedokonalosti pomocí vlasů? Na to jsme se zeptali kadeřnice a vlasové coloristky Jany Hrabovské.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Vlasový contouring je speciální melírovací technika, při níž se aplikují různé barevné odstíny na správná místa ve vlasech podle toho, co chcete se svým obličejem udělat. Protáhnout? Zeštíhlit? Není problém!


Proč ho vyzkoušet?

„Barvy se postarají o zvýraznění a modelování vašich předností pomocí světla a stínu, dokážou prozářit určité partie v obličeji a opticky prodloužit tvář. Vlasový contouring tak vlastně vyzdvihuje a definuje strukturu vašeho obličeje. Výsledek by měl být co nejpřirozenější a barvy by měly splynout s tónem vaší pleti. Díky této technice dokážeme zvýraznit a podtrhnout vaši krásu, nebo naopak minimalizovat tvrdost výrazu,“ vysvětluje odbornice. A odkud se contouring vlasů vůbec vzal?

pomůcky na barvení vlasů

Staronový hit podle celebrit

Konturování je sice velmi aktuální trend, ale o úplnou novinku rozhodně nejde. Profesionálové používají konturování make-upem i barvami na vlasy už mnoho let, do povědomí lidí se však tato technika dostala vlastně až celkem nedávno. Zasloužily se o to světové celebrity, zejména Kim Kardashian, jejíž fotografie zaplavily internet a sociální sítě, a také značka L'Oréal Professionnel, která přinesla tuto metodu barvení do kadeřnictví. A v čem se contouring liší od klasického barvení vlasů?
  • Klasické barvení je monochromatické, na vlasy se nanáší jednolitá barva.
  • Contouring vlasů si naopak pohrává se světly a stíny, a to přímo podle kontur vašeho obličeje. Je tedy šitý na míru přímo vám.

vlasový contouring u tmavších vlasůNechte to raději na profících

Zdá se vám to snadné a chtěly byste contouring zkusit doma? Nenechte se mýlit. Jde o poměrně složitou techniku a super výsledku docílí jen profesionálové, proto raději svěřte své vlasy přímo jim.
  • Správně provedený contouring se odvozuje z typu tváře, pro každého je tedy individuální. Základní rozdělení typů obličeje je na trojúhelníkový, protáhlý, hranatý a oblý typ.
  • Obecně platí, že světlejší odstíny se používají na partie, které chcete zvýraznit, a tmavší na místa, na něž nechcete poutat pozornost.
  • Vlasový contouring zahrnuje různé odstíny barev a vychází vstříc vašim přáním. Chcete být blond? Odstíny se přizpůsobí světlejší barvě. Používají se také zesvětlovací produkty, barvy a tónovače.
barvené vlasy„Podle mého názoru by každý profesionální kadeřník měl ovládat techniku contouringu vlasů, musí však umět správně barvit a melírovat. Někteří kadeřníci, především coloristi, se mohou specializovat pouze na vlasový contouring, ale měli by být schopni nabídnout klientkám i jiné techniky barvení. Já mohu zaručit, že kadeřníci ze salonu Matrix, kde používáme stejnojmennou značku vlasové kosmetiky, toto umění rozhodně ovládají,“ říká expertka závěrem. Vyzkoušejte vlasový contouring i vy a donuťte celý svět, aby se zastavil a prohlédl si váš nový look!
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Jana Hrabovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Jana Hrabovská
kadeřnice, coloristka a školitelka značky Matrix
8
"Jsem nejšťastnější, když moje klientky odcházejí veselé a spokojené – o tom to přeci celé je."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít