Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Co zastaví vypadávání vašich vlasů?

Co zastaví vypadávání vašich vlasů?

Co zastaví vypadávání vašich vlasů?

11. října 2021 od Hana Kovářová

11. října 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Hana Kovářová

Jsou vaše vlasy jemnější a je jich stále méně? Co jíst, jaké vitaminy a jaké přípravky zvolit, abyste zabránili vypadávání vlasů? Zde jsou naše tipy, jak mít vlasy pevnější, lesklejší, zdravější, zkrátka v kondici.
Padají vám vlasy? Za tímto problémem nemusí být vždy přibývající věk. Svou roli hraje genetika, péče o vlasy i zdravý životní styl. Až tři měsíce po prožitém stresovém období vám mohou vlasy vypadávat v chomáčích, po prodělaném covidu nebo zhruba tři měsíce po porodu také. Svou roli hraje špatná strava i hormonální změny. Aspektů je mnoho, je ale dobré umět vlasům vždy pomoci.
 

Jak zabránit vypadávání vlasů?

 

1. Šampony proti vypadávání vlasů

Jde o jednu z prvních možností, po které sáhneme, pokud zjistíme, že nám vlasy padají. Šampony proti padání vlasů lze zakoupit jak v drogeriích, tak v lékárnách. Asi nejznámější jsou šampony, které obsahují kofein, který dokáže prokrvit pokožku a tím stimulovat růst vlasů.

Vlasové hnojivo šampon (koupit v e-shopu) obsahuje kromě kofeinu také extrakty z kopřivy dvoudomé, zeleného čaje a silymarinu, které podporují hustotu, objem a kvalitu vlasů. Podpořit byste také mohli zdravou pokožku hlavy, díky tomu totiž můžete zastavit padání vlasů a naopak podpořit jejich růst.  V tom případě by vám mohly vyhovovat šampony s obsahem síry, s konopnými extrakty, s hřebíčkem nebo s obsahem jílu.

2. Vitaminy proti padání vlasů

Za padáním vlasů může být také nedostatek vitaminů, které vašemu tělu chybí, nebo je má pouze v malém množství. Neznamená to ale, že je dobré spořádat jich najednou nezřízené množství. Důležité je brát na zřetel jejich doporučené denní dávky.


Vitamin A – najdete játrech, mléčných produktech, mrkvi, petrželi nebo rajčatech. Tento vitamin v kůži podporuje produkci kožního mazu, který hydratuje vlasové kořínky a chrání vlasy před suchostí.

Vitamin C – najdete v citrusech, kiwi, ale také jablkách, brokolici nebo bramborách. Nebo můžete zkusit třeba VIX Vitamin C (koupit v e-shopu), který přispívá k normální tvorbě kolagenu, který je důležitý pro normální funkci kůže.


Vitamín B6 – najdete v luštěninách, drůbežím mase, listové zelenině, celozrnných obilninách či ořeších. Má za následek padání vlasů. Zároveň tento vitamin stimuluje růst vlasů díky tomu, že pozitivně ovlivňuje cirkulaci krve a růst buněk. Můžete ho zkusit doplnit v kombinaci s hořčíkem GS Magnesium + vitamin B6 (koupit v e-shopu), což je ideální kombinace proti padání vlasů.

Vitamin E – najdete v pšeničných klíčcích, oříšcích, tmavé listové zelenině nebo rostlinných olejích. Je to takový skrytý bojovník. Jako antioxidant podporuje prokrvení pokožky a obnovuje její vitalitu. Podporuje růst vlasů, zlepšuje jejich kvalitu.

3. Bylinky proti vypadávání vlasů

Mezi nejznámější bylinky, které pomáhají při padání vlasů, patří lopuch, kopřiva, list ořešáku, bříza nebo chmel. Všechny tyto bylinky můžete použít jak zvlášť, tak v podobě různě kombinovaných směsí. Výborný je třeba rozmarýnový esenciální olej, který prohřívá a stimuluje pokožku hlavy. Kopřiva odmašťuje, očišťuje, posiluje vlasy a podporuje růst vlasů a je velmi účinná vnitřně, ale zkusit můžete také Tip Line Šampon na vlasy kopřivový (koupit v e-shopu),  který omezuje vypadávání vlasů, podporuje jejich růst a vlasy také posiluje.

Co vám ještě pomůže?


1. Zdravý životní styl a spánek 

Kvalitu a hustotu vlasů můžete ovlivnit také tím, že změníte zběsilý životní styl, kterému hraje do karet zrychlená moderní doba. Chcete-li zamezit nebo třeba i předejít padání vlasů, zkuste si udržovat zdravou váhu, pravidelně se hýbejte, dostatečně spěte a také choďte na pravidelné preventivní prohlídky k lékaři. Věřte, i tento bod má velkou váhu. Lékař vám totiž může přijít na onemocnění štítné žlázy nebo třeba cukrovku, které za vypadáváním vlasů také mohou stát.

2. Omezení stresu

Jak jsme se zmínili na začátku, tělo, dlouhodobě vystavené stresu může reagovat různě. Třeba i padáním vlasů. Oxidační stres poškozuje buňky, které jsou náchylnější k patologickým změnám. Má také negativní vliv na naše nervy, kvalitu vztahů a brání harmonickému fungování těla. Dá se mu ale vyhnout, nebo na něm zapracovat. Zkuste se o sebe více starat, osvojte si relaxační techniky, naučte se říkat ne. Zkuste si udělat čas na sebe, napustit si vanu nebo zapálit svíčku. Ano, i tyto chvilky mohou pomoci v tom, aby vám přestaly padat vlasy.

3. Pozor na nevhodný styling

Pevné, utažené culíky jsou sice praktické, kvalitě vlasů ale neprospívají. Jakmile máte problémy, rozvolněte účes a nechte vlasy dýchat. Zapomeňte na tužidla, pokud je využívat chcete, poraďte se s odborníkem, které jsou momentálně pro kvalitu vašich vlasů vhodné. Podpořit kvalitu a růst vlasů byste mohli pomocí vhodné péče, zkuste třeba Ziaja Kozí mléko Maska na vlasy s keratinem posiující (koupit v e-shopu), který obsahuje komplex složek kozího mléka, proteiny, lipidy, uhlovodany a vitaminy A a D, které stimulují tvorbu kolagenu, pečují o pokožku hlavy a obnovují vlasy v místech, kde jsou poškozeny.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Hana Kovářová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít