Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Stop vypadávání vlasů na podzim

Stop vypadávání vlasů na podzim

Stop vypadávání vlasů na podzim

8. října 2018 od Karolína Hornová

8. října 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Padání vlasů není nic příjemného. Většinou ale jde o zcela normální podzimní projev koloběhu přírody. Co je jeho příčinou a jak ho zmírnit či úplně zastavit? Víme, jak na to.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Podzimní vypadávání vlasů je normální

Na začátku je potřeba si uvědomit, že je zcela normálním jevem, když vám na podzim vypadává víc vlasů, než jste zvyklí. Člověk je součástí přírodního koloběhu podobně jako rostliny – i když na něm (naštěstí) tyto projevy nejsou tak patrné. V teplém a slunečném období jara a léta se intenzivněji vylučují hormony, které podporují růst vlasů. Na podzim se sekrece těchto hormonů opět snižuje.

Výsledkem tohoto cyklického procesu může být to, že vaše hříva po nějakou dobu poněkud zmatní, více či méně se oslabí a vlasy mohou začít znatelněji vypadávat, protože přestaly být vyživovány tak dobře jako v předchozím období. Naštěstí ale nemusíte čekat do jara – vlasový růst se opět ustálí a „vzpamatuje“ už po několika týdnech.

I když jde o přirozený jev, nemusí být jeho důsledky příjemné. Přinášíme rady, s jejichž pomocí lze podzimní padání vlasů zmírnit, či dokonce úplně zastavit. Se změnou přístupu je ideální začít už při prvních projevech zvýšeného vypadávání vlasů nebo preventivně už zhruba od počátku října.

padání vlasů

1. Objednejte se ke kadeřníkovi

Vlasy jsou po létě namožené různými účesy, působením slunečních paprsků a vysušené horkem. Po létě byste jim měli co nejdříve dodat novou sílu v první řadě sestřihem, který odstraní roztřepené konečky – vlasové vlákno se totiž vysiluje i snahou o jejich vyživení.


2. Doplňte vitaminy

Zatímco v létě není o osvěžující svačinky v podobě ovoce a zeleniny nouze, na podzim se v tomto trošku polevuje. Mnoho lidí prostě přestane mít chuť na studené ovoce a zeleninu. Zkuste tedy do jídelníčku zařadit dostatek ryb, masa, mléka a mléčných produktů a kvalitních, nenasycených olejů. Sahejte po potravinách nebo doplňcích stravy s vitaminy A, E a D3 a také minerály – především zinek.

výživa vlasů zevnitř

3. Rozpruďte krev

V chladnějším počasí není vlasová pokožka tolik prokrvená jako v létě. Správné prokrvení vlasových váčků má ale přitom velký vliv na zdraví celého vlasu. Pomůže sportování, především aerobní pohyb, ale také střídání teplé a studené vody při mytí vlasů nebo masáž hlavy (kterou můžete zkusit doma i v salonu).

mytí vlasů

4. Vyhněte se stresu

Víme, že tohle se snadno řekne, ale hůře aplikuje v praxi. Jenže stresové situace mohou i za vypadávání vlasů. Jak to? Vlivem stresu se stáhnou cévky – mimo jiné ty, které vyživují vlasové váčky, do nichž tak proudí méně krve. Snažte se na podzim „hodit do pohody“, jak jen to je možné. Někdy pomůže i vyhradit si každý den třeba půlhodinku jen pro sebe a věnovat se relaxaci a zklidnění po náročném dni.


5. Sáhněte po kvalitních přípravcích

Vyživovat vlasy můžete i zvenčí. Pouze to sice nestačí, ale v kombinaci se správným přístupem a zdravým životním stylem fungují speciální šampony a séra skvěle a vhodně doplňují kvalitní výživu zevnitř. Vyplatí se pořídit si celou produktovou řadu, jež o vlasy pečuje komplexně. Takovou možnost nabízí třeba švýcarský Revalid, který seženete v lékárně ve formě kapslí, šamponu, balzámu i séra. Při výběru produktů se dívejte po ingrediencích, jako je selen, keratin ale také konopí a kofein, jež stimulují vlasové váčky.

kofein a vitamínyI v drogerii ale najdete produkty, které dokážou s vypadáváním vlasů úspěšně bojovat. Za zmínku stojí určitě šampon SebaMed proti vypadávání vlasů, jejž seženete v lékárně, šampon Cannaderm Capillus s kofeinem a konopím proti nadměrnému vypadávání vlasů nebo Alpecin Kofeinový šampon, který slaví úspěchy po celém světě – byl sice vyvinut především pro muže, ale díky účinkům kofeinového komplexu je stále účinnější i u žen.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Související články

1 komentářů k článku
Eliška Svačinková 16.října 2018
Velmi inspirativní články, poučné, srozumitelné-bravo...tleskám a díky!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít