Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 8 tipů, jak připravit vlasy na léto

8 tipů, jak připravit vlasy na léto

8 tipů, jak připravit vlasy na léto

18. června 2019 od Anna Adlerová

18. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Nastává doba vhodná ke zvýšené ochraně vlasů před poškozením. V létě se totiž mění ohebnost a textura vlasů, mají více sklon se kudrnatit a rapidně se vysušují. Jak se o své vlasy v létě postarat? Jaký styling zvolit a kdy si zajít ke kadeřníkovi? V osmi tipech vám spolu s vlasovou expertkou poradíme, jak své vlasy na léto připravit!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Vybavte se olejíčky 

Používejte přírodní pečující olejíčky do délek a do konců vašich vlasů. Postarají se zároveň o výživu a jako bonus zabrání jejich vysušování a kroucení. Pokud sáhnete například po univerzálním kokosovém oleji, rozhodně neuděláte chybu!

vlasový olejíček

2. Zabalte si sluneční ochranu

Vyzbrojte se přípravky, které chrání vlasy před UV zářením, případně i před slanou a chlorovanou vodou. Na výběr máte z velkého množství produktů. Stačí si jen vybrat ten pravý! „Doporučuji před vystavením vlasů slunečním paprskům použít ochranný sprej a vlasy pak ideálně stáhnout ještě do volného drdolu, který je také alespoň částečně ochrání, říká odbornice na krásné vlasy Markéta Karvaiová.


3. Navštivte kadeřníka

Jestliže přemýšlíte, zda je lepší objednat se na nový střih před dovolenou, nebo až potom, určitě si zamluvte termín dřív, než vyrazíte. Čerstvě zastřižené konečky zajistí vlasům lepší kondici, aby se popraly s vysokými teplotami.

zastřihnutí konečků

4. Hydratujte sebe i vlasy

Na krásných vlasech participuje z velké části i vaše výživa. Přes léto hodně pijte a nezapomínejte ani na vláhu pro své vlasy. Vlasy skvěle hydratujete pomocí proteinové kúry nebo třeba přímo brazilským keratinem, který vám na dobu až 3 měsíce nabídne skvělou ochranu proti nepříznivým vnějším vlivům, jako je UV záření nebo koupání v chlorované a slané vodě.


5. Vsaďte na jednoduchý styling

Jednou z chyb, které ženy v létě dělají, je přehnaná snaha. V tomto období méně znamená více. Vsaďte na rozpuštěné vlasy s lehkými plážovými vlnami nebo ležérní drdol či volný cop. Ten je ideální, abyste si udrželi vlasy pod kontrolou a omezili vystavování vlasů slunci. Těsné účesy mohou mít na vlasy devastující účinek, protože vlasy svírají a trhají. A to zvláště, pokud jsou už vysušené z letních veder.

vlny

6. Nechte své vlasy políbit sluncem ještě před létem

Přemýšlíte na léto o vhodné barevné úpravě svých vlasů? Na prázdniny se velmi hodí prosvětlující techniky, jako je ombré a balayage nebo velmi jemný melír vlasů. Sluníčko si s vlasy na dovolené ještě samo přirozeně pohraje a hlavně se nebudete muset stresovat vymýváním barvy z vlasů nebo jejími odrosty.

prosvětlení vlasů, ombre

7. Omezte tepelnou úpravu vlasů

Kdy můžete, vyhněte se používání nástrojů s působením tepla, jako je žehlička na vlasy nebo fén. V létě se vyplatí vsadit na přirozenost. Nechte své vlasy uschnout jen tak na vzduchu. Pravidelné lokny vyměňte v létě za sexy plážové vlny. K jejich vytvoření vám stačí nastříkat do vlasů slaný sprej a do přirozených vln vlasy následně vytvarovat prsty.


8. Vlasy myjte méně často

Časté mytí zbavuje vlasovou pokožku jejích přirozených olejů, což vede ke stimulaci jejich produkce a způsobuje pocit, že si potřebujete mít vlasy ještě častěji. Zkuste kadeře po koupeli v bazénu nebo v moři zkusit opláchnout pouze sladkou vodou bez jakýchkoliv přípravků. „Vybavte se také suchým šamponem, který vám umožní nemýt vlasy tak často,“ říká Markéta. Ten je podle hairstylistky na léto absolutní nezbytností.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít