Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Pomoc, svlékám se z kůže!

Pomoc, svlékám se z kůže!

Pomoc, svlékám se z kůže!

8. května 2023 od Anna Adlerová

8. května 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Opalování milujeme, ale loupání kůže už se nám moc nezamlouvá. A není divu. Spolu s kůží odchází i náš vysněný bronz. Dá se tomu nějak zabránit? Nebo ho máme podpořit? Tady je první pomoc krok za krokem!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Loupání kůže se nemusíme děsit. Je to přirozený proces obnovy kůže a je nutné si tím projít. Naopak pokud jde o loupání spálené kůže, pokusme se ho vhodným způsobem urychlit. Nevhodně odstraněná spálená kůže ale může vést ještě k většímu podráždění pokožky, nebo dokonce k infekci. Držme se následujících tipů a naše kůže přežije ve zdraví: 


1. krok: Horká a teplá voda pokožce nesvědčí

Užijte si relax ve vaně. Dávejte ale pozor na teplotu lázně. Příliš horká voda nedělá dobře normální pokožce, natož té spálené. Může přispívat k bolesti, rozšiřování žilek a k vysušování. Chladná voda bude příjemnější a pomůže vám zbavit se loupající se kůže lépe. Jednou za den si tedy dejte osvěžující koupel, dokud se kůže postupně neodloupe.

koupel

2. krok: Jak loupající se kůži odstranit?

Vezměte si k ruce měkkou žínku nebo masážní rukavici a jemně masírujte postižená místa. Zbavte se tak olupující se kůže, aniž byste ublížili zdravé vrstvě pokožky pod ní. Vyhněte se jakémukoliv bolestivému seškrabování kůže tvrdými materiály nebo kartáči. Odstraní sice kůži, které se chcete zbavit rychleji, ale můžete si tak způsobit infekci nebo narušit zdravou kůži pod ní.

Tip redakce: 
Zkuste Masážní houbu (koupit v e-shopu). 


3. krok: Manikúrní nůžtičky

Pokud jsou stále viditelné stopy mrtvé kůže, která ne a ne dolů, můžete ji odstřihnout nůžtičkami. Při této proceduře si ale dávejte opravdu pozor a odstraňujte jen tu kůži, která to potřebuje! Vyhněte se rýpání do zdravé kůže!


4. krok: Kdy je čas na medikaci z lékárny či od lékaře?

Pokud je vaše kůže ve vážném stavu, můžete na některá postižená místa použít antibiotickou mastičku, kterou vám předepíše lékař. Naneste ji tam, kde jste odstřihli mrtvou kůži nůžtičkami. Zabrání se tak infekci a předejde dalšímu podráždění.

aloe vera gel

5. krok: Nejdůležitější je hydratace pokožky

Hydrataci je potřeba věnovat náležitou pozornost! Jedná se o jeden z nejdůležitějších kroků při záchraně kůže. Zvlhčení kůže nastartuje její novou flexibilitu, pokožka potřebuje získat zpět svou sílu. Abychom předešli podráždění, svědění a dalším nepříjemným pocitům, použijte produkty po opalování - třeba Astrid Sun Hydratační mléko po opalování  (koupit v e-shopu)hydratační mléka bez parfemace - vyzkoušejte  Neutrogena Hloubkově hydratační tělové mléko (koupit v e-shopu), které se okamžitě vvstřebává, nelepí a trojnásobně zvyšuje hladinu hydratace v pokožce. Ideálním pomocníkem jsou produkty s aloe vera, které nejen hydratují, ale mají i tišící účinky - třeba  Indulona Aloe Vera zklidňující tělové mléko (koupit v e-shopu) nebo Panthenol Aloe Vera tělové mléko po opalování  (koupit v e-shopu). Vyzkoušet můžete také kosmetiku s olivovým olejemTip Line Hydratační krém s olivovým olejem (koupit v e-shopu) s krémovým složením brání vysušování kůže.


A co další opalování?

Pokud plánujete další pobyt na slunci i poté, co jste se spálili a oloupali, je na místě extrémní opatrnost a používání sluneční ochrany na kůži s nejvyšším SPF. Třeba Helios Herb Balzám na opalování Sensitive OF 50+ ( koupit v e-shopu). Po opalování nezapomeneme opět namáhanou kůži rozmazlit poopalovací péčí. Zkusit lze třeba  Helios Herb Chladivý sprchový gel po opalování  (koupit v e-shopu). Pleť na obličeji nejlépe ochráníme, pokud přidáme ještě klobouk, který obličej zahalí do příjemného stínu a ochrání před vlivy UV záření i naše vlasy.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít