Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Ploché břicho: Zbavte se kil navíc, která vás trápí!

Ploché břicho: Zbavte se kil navíc, která vás trápí!

Ploché břicho: Zbavte se kil navíc, která vás trápí!

14. února 2021 od Tereza Špačková

14. února 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Na břiše se vám objevily faldíky a vy jste rozhodnutá dát jim sbohem? Nejlepších výsledků docílíte kombinací vydatného spánku, správného jídelníčku a pohybu.
Hubnutí břicha se může zdát jako obtížná disciplína, ale nebojte se, není to tak složité. Chce to ale pravidelnost a trochu vůle a trpělivosti.
 
V životosprávě se zaměřte na následující:  

Pozor na stres

Stres a pocity úzkosti negativně ovlivňují naši váhu – vinou zvýšené hladiny kortizolu, kterou vyvolávají, totiž tělo spaluje především cukry. A jakmile vyčerpá hladinu glukózy, vyšle mozku signál hladu, čímž zvyšuje chuť k jídlu. A tím vzniká jakýsi začarovaný kruh. Kromě toho se stres podílí i na mnoha nezdravých návycích, jako jsou emocionální přejídání, nedostatek spánku, vynechávání jídla, rychlé občerstvení i méně cvičení. To vše vede právě k ukládání tuku a zvyšování hmotnosti. Než se pustíte do hubnutí, pokuste se nejdříve dostat do pohody, zklidněte se a dopřejte si co nejvíce spánku.

Bez pohybu to nepůjde

Co se pohybu týče, vhodným typem cvičením je HIIT – vysoce intenzivní intervalový trénink, který za krátký čas změní vaši fyzickou úroveň spolu s tělesnou kompozicí a zrychlí metabolismus. Vyzkoušejte i cvičení Tabata. Intervalový trénink lze ale aplikovat i na běžné aktivity, jako jsou běh, plavání, jízda na kole nebo rotopedu. Pro začátek ale budou stačit pravidelné svižnější procházky, alespoň 3x týdně si zacvičte tuto naši jednoduchou sérii 5 účinných cviků.

1. Twister

Provedení: Sedněte si na podložku, uchopte míč nebo třeba pet lahev a nohy pokrčte do pravého úhlu. Vydechněte. Záda nakloňte blíže k zemi (asi 45 stupňů) a držte je rovná. Zafixujte střed těla spolu s úchopem a začněte rotovat z jedné strany na druhou. Ruce nenatahujte a soustřeďte se na práci břišních svalů. Pro zvýšení intenzity můžete odlepit nohy od země.

Počet cviků v sérii: 20 opakovaní (každá strana 10x, střídavě)

2. Horolezec

Provedení: Uveďte tělo do polohy zvané „prkno“. Klekněte si na kolena, ruce zapřete o zem a nohy propněte. Dlaně jsou umístěny pod vašimi rameny. Tělo je v jedné linii a záda se nesmí prohýbat. Začněte s přítahy kolene kolmo k vašemu loktu. Střídejte přítah levého a pravého kolene.

Počet cviků v sérii: 30 opakování (každá noha 15x, střídavě)
Tip redakce:
U cvičení se pravděpodobně zapotíte. Nepodceňte situaci a zabraňte nepříjemnému zápachu. Použijte před cvičením speciální deodorant
Borotalco Active Citrus and Lime Fresh Deo Spray (koupit v e-shopu), jste-li příznivkyní kuličkových deodorantů, sáhněte po Borotalco Active Citrus and Lime Fresh roll-on (koupit v e-shopu). Tato řada je vytvořená tak, aby se se zvyšující sportovní zátěží zvýšila také schopnost ochrany. „Čím více se potíte, tím více účinkuje!“

3. Prkno s rotací

Provedení: Lehněte si na pravý bok, opřete se o předloktí a chodidla, tak abyste byla schopná vynést boky nad podlahu – prkno na boku. Propněte levou ruku směrem vzhůru ke stropu. Celé tělo i propnutá ruka jsou v jedné linii a balanc držíte pomocí břišních svalů. Nadechněte se a mírně se vytáhněte za levou rukou. S výdechem propnutou ruku podvlékněte pod tělem a snažte se ji dostat co nejdál za sebe. Hlavou doprovázejte pohyb ruky.

Počet cviků v sérii: 20 opakování (každá strana 10x, poté výměna strany)

4. Prkno na boku s pulsem

Provedení: Začněte ve stejné poloze jako u předchozího cviku – prkno na pravém boku. Levou ruku si dejte v bok a ujistěte se, že je vaše tělo v jedné rovině a nenaklání se do stran ani neprohýbá k zemi. S výdechem spusťte boky téměř až k podlaze, s nádechem je pomalu vracejte do výchozí pozice.

Počet cviků v sérii: 20 opakování (každá strana 10x, poté výměna strany)

5. „Cyklistické“ sklapovačky

Provedení: Lehněte si na záda. Dejte si ruce za hlavu a nadechněte se. S výdechem nadzvedněte levou lopatku od země a současně přitahujte pravé koleno k hrudi směrem k zvedající se lopatce. Následně se vraťte do výchozí polohy a opakujte to samé na druhou stranu. Bederní část páteře by měla ležet celou dobu na podložce.  

Počet cviků v sérii: 30 opakování (každá strana 15x, střídavě)
Tip redakce:
I u tohoto cviku lze upravit obtížnost podle vašich fyzických možností. Pro nižší obtížnost nechte neaktivní nohu položenou na podlaze. Pro vyšší obtížnost ji o pár centimetrů odlepte od země.

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

2 komentářů k článku
Jana Valsová 10.května 2021
Velmi mne mrzí, že propagujete kokosový olej. To je stejné, jako propagovat palmový olej. Jana
Renata Špačková 5.května 2021
cviky jsou mi známy, jen chybí píle a vytrvalost :-)

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít