Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Pigmentové skvrny: Tohle léto nemají šanci!

Pigmentové skvrny: Tohle léto nemají šanci!

Pigmentové skvrny: Tohle léto nemají šanci!

27. června 2020 od Vanda Vízková

27. června 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Tak jako stromům s roky přibývají letokruhy, vám možná přibývají pigmentové skvrny. Pozorujete, že jich je po každém létě na vaší pokožce zase o pár víc? Podívejte se s námi na nejčastější místa jejich výskytu a zjistěte, jestli lze jejich vzniku přeci jen nějak zabránit.

Skvrny v obličeji

Tady trápí asi nejvíc. Většině žen se tvoří právě zde a právě tady z estetických důvodů také nejvíce vadí. Pamatuji si, jak jsem se v pubertě smála své mámě, že má kolem pusy hnědé kolečko jako Homer Simpson. A protože karma a dědičnost fungují neúprosně, hádejte, jak dnes vypadá okolí mých úst… Kdybych tehdy věděla to, co dnes, každá moje kosmetická rutina by už od doby dospívání začínala použitím krému s ochranným faktorem. A to i přes to, že bych se nechystala opalovat. I krátké a všednodenní expozice na slunci totiž způsobují vznik pigmentových skvrn. Dobré je použít jak pleťový krém, tak make-up s OF. Skvělá kombinace je například lehký pleťový Neutrogena Hydratační krém s SPF 25 Hydro Boost City Shield (koupit v e-shopu) a Rimmel London Make-up Match Perfection SPF 20.
krém na obličeji

Skrvny od parfému

Ano, i parfém nanesený na místa, kam dopadají paprsky slunce, může způsobovat vznik pigmentových skvrn. Důvodem je obsah éterických silic, které se po expozici na slunci stávají fototoxickými – to znamená, že vám kvůli jejich přítomnosti na kůži po vystavení se slunci vyskáčou hnědé fleky. Nejčastěji jsou tyto skvrny viditelné na stranách krku. Hlavně v jarních a letních měsících se proto vyvarujte nanášení vůně na místa, která vystavujete slunci. Místo krku zkuste parfém nanést třeba na pupík. Krásně svěže bude na vašem těle vonět Elizabeth Arden Green Tea Camelia Eau de Toilette (koupit v e-shopu).
nanášení parfému

Skvrny na jizvách

Možná jste se rozhodla vylepšit svůj vzhled laserem, dermabrazí nebo chemickým peelingem. Jenže místo bezchybného vzhledu vaši pleť zdobí pigmentové skvrny. Během hojení těchto kožních „poranění“ může dojít k pozánětlivé hyperpigmentaci. Zvláště pokud jste některý z těchto zákroků podstoupila v pozdním jaru a citlivou pokožku vám ozářily silné sluneční paprsky. Vždy, když podstoupíte zákrok, při němž je narušena integrita pokožky, pečlivě ji chraňte krémem s OF, např. NIVEA SUN Pleťovým krémem na opalování proti vráskám Q10 s OF 50 (koupit v e-shopu). Opravdu vždy! I když půjdete jen s košem nebo bleskově vyvenčit psa.

Skvrny kvůli hormonům a menopauze

Vyrojily se vám na kůži v těhotenství a teď se to opakuje. Hormonální výkyvy jsou velmi častou příčinou vzniku pigmentových skvrn. Vlivem těhotenství, antikoncepce nebo přechodu jimi trpí 50-70 % žen. Zatímco v prvních dvou případech odezní tehdy, když zmizí jejich příčina, v menopauze je to složitější. V tomto období byste si více než kdy jindy měla důsledně chránit obličej, krk, dekolt i ruce ochrannými krémy. Pokud už skvrny máte, můžete je odstranit laserovým ošetřením nebo pomocí vybělovacích krémů či sér. Zkusit můžete například NIVEA Remodelační sérum proti pigmentovým skvrnám Cellular Filler (koupit v e-shopu).

Skvrny v dekoltu

Pokud máte návyk chránit svůj obličej denně krémem nebo alespoň make-upem s SPF, je to skvělé! A věnujete stejnou péči i partiím o pár centimetrů níže? Právě na dekolt se v kosmetické rutině dost často zapomíná a toto zanedbání je na něm znát. Velmi často je totiž vystaven slunci a také se sem v nemálo případech nanáší i parfém. Stárne rychleji než obličej a bývá posetý hnědými flíčky. Pořiďte si proto kvalitní pleťový krém, nejlépe s vitaminem C, který pomáhá sjednotit tón pleti a redukovat tmavé skvrny – třeba Neutrogena Omlazující denní krém Cellular Boost SPF 20 (koupit v e-shopu). A nezapomeňte ho kromě obličeje nanést i na krk a dekolt!
ošetření dekoltu

Skvrny na rukou

Svému obličeji věnujete enormní péči ve snaze vypadat skvěle a mladistvě, ale přes všechnu snahu je váš skutečný věk přeci jen prozrazen? Na vině můžou být ruce. Na jejich hřbety se zapomíná velmi často. A přitom právě hřbety rukou bývají místem, kde se pigmentové skvrny často vytvoří dříve než na obličeji. Je to proto, že vás téměř nikdy nenapadne namazat je krémem s ochranným faktorem. Nebo krém častým mytím odstraníte a ochrannou vrstvu už neobnovíte. Zkuste na ně víc myslet a krémem s SPF chraňte vždy i je. Do kabelky se vejde, a bude tak stále po ruce a připraven k použití NIVEA Krém na ruce Q10 Anti-Age Care (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít