Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Neholíte se přes zimu? Tohle se stane s vaší pokožkou!

Neholíte se přes zimu? Tohle se stane s vaší pokožkou!

Neholíte se přes zimu? Tohle se stane s vaší pokožkou!

12. prosince 2020 od Vanda Vízková

12. prosince 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Společenský odstup způsobený korona krizí a chladné počasí nás svádí k tomu, abychom nechaly žiletky ležet ladem. Přes videohovory a dlouhé kalhoty si sotva kdo všimne, že nejsme právě čerstvě oholené. Kromě toho, že po mnoha letech zase vidíte, jakou barvu a hustotu mají vaše chloupky, má neholení na vaši pokožku ještě nějaký vliv? Zjistili jsme to pro vás.

Chlupy silnější a tmavší

Bojíte se, že odložení žiletky znamená, že vám chlupy porostou rychleji nebo budou silnější či tmavší? Nemusíte. Je to mýtus. Holení nebo neholení nemá na sílu nebo barvu vašich chloupků či rychlost jejich růstu vůbec žádný vliv. Pokud chloupky vypadají silnější, může to být způsobené jednak tím, že už nejste zvyklá je vídat takto dlouhé, jednak tím, že žiletka odřízla jejich přirozeně ztenčený konec a ony tak působí tlustě a silně.

Chloupky určují, jaký krém máte použít

Když jste oholená, tělový krém nebo mléko jsou v přímém kontaktu s pokožkou. V případě, že jste holicí strojek týdny nepoužila, tvoří chlupy mezi vaší pokožkou a tělovou péčí určitou bariéru. Není sice neproniknutelná, ale sama uvidíte, že používat hutné výživné krémy vám nyní nebude příjemné. Budou se vstřebávat mnohem déle a chloupky vám slepí. Proto pokud se neholíte, doporučujeme pečovat o suchou pokožku lehčími, snadno vstřebatelnými tělovými přípravky, jako jsou gel-krémová tělová mléka, tělová mléka ve spreji nebo například pěny.

Tip redakce:
Lehkou gelovou texturu, která slibuje vstřebání do deseti vteřin, má například MIXA Tělové mléko Hyalurogel (koupit v e-shopu). Rychle vaše pokožka absorbuje i Dove Kokosový olej a mandlové mléko tělové mléko ve spreji (koupit v e-shopu). Není mastné a hodí se pro všechny typy pokožky. Na pokožce krásně roztaje a hned se vsákne i lehounká NIVEA Výživná tělová pěna (koupit v e-shopu).

Chybějící exfoliace

Pokaždé, když se holíte, nezbavujete se jen chloupků, ale také odumřelých buněk z povrchu pokožky – žiletka je vezme s sebou. V okamžiku, kdy se holit přestanete, se tím pádem také přestanete zbavovat odumřelé kůže. Zkuste proto alespoň jednou týdně ve sprše použít tělový peeling, například Palmolive Jemný sprchový peeling Aroma Sensations Feel the Massage (koupit v e-shopu). Díky tomu bude vaše pokožka stále jemná, svěží a připravená pojmout hydrataci a výživu dodávanou v tělových mlécích a krémech.  

Méně pupínků a podráždění

Pokud po depilaci trpíte výskytem pupínků, zarůstáním chloupků či zarudnutím pokožky, můžete si oddechnout. Díky tomu, že jste uložila žiletku k zimnímu spánku, jste také učinila zásadní krok k eliminaci těchto nepříjemných problémů. Při holení na pokožce vznikají mikroskopické trhlinky, a tím se zvyšuje jak riziko jejího podráždění, tak zanícení. Dokud se tedy znovu nezačnete holit, vaše pokožka může odpočívat.

Chloupky = silnější pocení a zápach?

To, jestli v podpaží máte chloupky nebo hladkou kůži, nemá na tělesný zápach žádný vliv. Potní žlázy jsou v obou případech úplně stejně výkonné. Problém může být spíše v používání antiperspirantu. Spoustě žen není příjemné do zarostlého podpaží antiperspirant aplikovat, protože chloupky slepuje a ulpívá na nich. Právě absence nebo špatná aplikace antiperspirantu pak způsobí, že jste cítit potem víc, než když jste se hladce holila. Sáhněte proto raději po antiperspirantu ve spreji, např. po Dove Antiperspirantu spreji Invisible Dry (koupit v e-shopu). Sprej chloupkům navzdory rovnoměrně pronikne k pokožce podpaží a zaručí vám ochranu před potem.

TIP: Vybrat si vhodný deodorant či antiperspirant šetrný k vaší pokožce a oblečení nebo s parfemací, která je vám příjemná, můžete nejen v prodejnách Teta drogerie, ale také na e-shopu (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

2 komentářů k článku
Milena Špačková 22.prosince 2020
To jsem ráda, že tenhle článek pro mně nemá význam :-). Neexistuje roční období, ve kterém bych se neholila nebo nedepilovala, podpaží i "podvozek". A depilace navíc vydrží měsíce. Udělala jsem někdy v listopadu, takže min.do konce ledna. Že v zimě by moje chlupy nikdo neviděl? Nedělám to vůbec jen pro lidi, ale vím, že jsem upravená nejen navenek, ale že i pod oblečením nemám nic odpudivýho :-). Navíc - je to příjemnej pocit.
Jarmila Kubíková 22.prosince 2020
Po přečtení článku jsem si šla hned oholit podpaží. Zítra se jedeme rozloučit se naším jezírkem v Krušných horách a pokud nebude zamrzlé, tak se i vykoupeme, A to tedy nemůžu opravdu mít zarostlé podpaží.......

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít