Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co dokáže mléko?

Co dokáže mléko?

Co dokáže mléko?

14. července 2020 od Lucie Ulmanová

14. července 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Najdete ho v každé domácnosti, ale nabízí i jiné využití, než je vaření. Má například velmi pozitivní účinek na pleť i pokožku celého těla. Dokáže ji vyhladit a zpomalit stárnutí.
Někdo mléko miluje, jiný má na něj alergii. Pokud vám mléko nechutná, zkuste ho upotřebit v rámci péče o svoji pokožku. Mléko dokáže doslova zázraky. Už Kleopatra věděla, že mléčné koupele prokážou její pokožce blahodárnou službu.

A jaké skvělé účinky na krásu a zdraví mléko má?

1. Pomáhá při spáleninách 

Mléko je účinným lékem na spáleniny od sluníčka. Navíc vychlazené v lednici ho má doma skoro každý. Na postižené místo pomalu položte obklad z mléka, který pomůže postižené místo zklidnit a urychluje hojení. Jak na to:
  • nalijte do misky studené mléko,
  • namočte do něj hadřík,
  • vyždímejte,
  • přikládejte na postižené místo.

2. Hodí se do koupelí 

Dopřejte si mléčnou koupel, kterou si užije vaše mysl i tělo. Tento typ koupele je vhodný hlavně v případě, pokud máte vysušenou nebo suchou pokožku. Mléko si s ní hezky poradí, dodá jí jemnost a bude příjemná na dotek. Do vany s vodou přidejte plnotučné mléko a užijte si relaxaci. V koupeli setrvejte 15–20 minut, poté jemně osušte tělo ručníkem a promažte hydratačním tělovým mlékem. Účinky mléčné koupele znásobíte, pokud pokožce dopřejete péči Lactovit Original Vyživujícího tělového mléka (koupit v e-shopu). To je obohaceno o mléčnou složku Protein Calcium, která zajišťuje hloubkové působení základních složek mléka v pokožce.


3. Zlepšuje kvalitu vlasů 

Mléko obsahuje mléčný protein, který má blahodárné účinky na tělo, ale také na vlasy a jejich zdraví. Dodává jim hebkost, lesk, regeneruje je a hydratuje. Usnadňuje rozčesávání, vyživuje vlasy a pomáhá především u suchých a poškozených vlasů. Mléčný protein je také nezbytný pro růst vlasů a obnovu vlasového vlákna. Mléčný protein najdete například v NIVEA Hairmilk Pečujícím šamponu pro normální až silné vlasy (koupit v e-shopu) a v NIVEA Hairmilk Regeneračním kondicionéru (koupit v e-shopu).

4. Zklidňuje spánek 

Pokud špatně spíte, zkuste se před spaním více zklidnit. Mléko totiž obsahuje aminokyselinu tryptofan, která působí jako mírné přírodní sedativum s uklidňujícím účinkem. Do sklenice s vlažným mlékem přidejte hrst ovesných vloček, a až budou měkké, přidejte ještě malou lžičku medu. Na klidnější spánek funguje také, když vypijete šálek teplého mléka s medem.

5. Zpevňuje kosti či zuby 

Mléko obsahuje hodně vápníku, který v ideálním poměru s fosfáty a hořčíkem přispívá k tvorbě kostní hmoty, zubů a prevenci osteoporózy. Mléko by mělo být pravidelnou součástí jídelníčku dětí, dospělých i seniorů.

6. Pečuje o chodidla 

Trápí vás nějakou dobu popraskané paty nebo odumřelá kůže na chodidlech a nohou? Zkuste povolat na pomoc mléčnou lázeň, která vašim nohám uleví. Do lavoru nalijte teplé mléko a ponořte do lázně na 5 až 10 minut chodidla. Následně přidejte jedlou sodu a koupejte nohy dalších deset minut. Poté nohy opláchněte vodou, osušte ručníkem a naneste pečující krém na nohy, např. Dermacol Soft Heel změkčující balzám na paty (koupit v e-shopu). Lázeň by vás měla zbavit zrohovatělé a tvrdé kůže a chodidla budou jemná a hebká.


7. Využití v domácnosti 

Mléko může být v různých podobách. Nevyhovuje-li vám z jakéhokoli důvodu kravské mléko, pak můžete zkusit mléko kozí, které je více podobné mateřskému mléku a na rozdíl od kravského mléka neobsahuje bílkovinu způsobující alergii. Vyzkoušet můžete dále sušené mléko nebo rostlinné náhražky mléka, kterými jsou sójové mléko, rýžové mléko, mandlové mléko, kokosové mléko a další. Do ranních kaší a cereálií nebo polévek je vhodné například Alpro Kokosový nápoj s rýží (koupit v e-shopu). Skvělou snídani si připravíte v kombinaci s Topnatur Müsli srdcem paleo & kokos (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít