Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Aktivujte opálení správným jídlem

Aktivujte opálení správným jídlem

Aktivujte opálení správným jídlem

15. června 2020 od Jana Kantorová

15. června 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Kromě toho, že strava ovlivňuje kvalitu pleti, zároveň také způsobuje, že je pokožka rychleji a delší dobu opálená. Jaké potraviny je tedy ideální zařadit do jídelníčku?
Opálená pokožka je sezónní záležitostí (pro většinu lidí). A když se na to podíváte z laického pohledu, pak už jste jen krůček od toho zjistit, že svíčková, fast food nebo další podobná jídla za opálenou pokožkou nestojí. Za snědou barvou pokožky totiž stojí tzv. karoteny, tedy přírodní barviva, kterých je dokonce na 600 druhů, a obsahují je potraviny, které jsou sezonní hlavně na jaře a v létě. Tedy ve chvíli, kdy toužíte po hnědém opálení. A to už něco znamená, ne? Co tedy zařadit do jídelníčku?
piknik při opalování

Jídlem k bronzové pokožce

Samozřejmě k opálené pokožce potřebujete i dávku slunečních paprsků. Samotné jídlo tedy nestačí. Nicméně dobře zvolené jídlo, respektive konkrétně určité druhy ovoce a zeleniny, způsobí, že pokožka získá zlatavý nádech a bude pozitivněji reagovat na snahu opálit se. Aktivuje se totiž melanin v pokožce, který je zodpovědný za hnědou barvu vaší kůže. Ale i když budete konzumovat tyto potraviny neustále, vždy je potřeba chránit pokožku před nechtěným spálením.
Tip redakce:
Opálení můžete snadněji docílit i tím, že zvolíte opalovací přípravky, které podporují zhnědnutí pokožky jako třeba
Astrid Olej na opalování ve spreji OF 20 Sun (koupit v e-shopu), který obsahuje vzácné oleje podporující hnědé opálení, nebo NIVEA Olej na opalování ve spreji podporující zhnědnutí OF 20 Sun Protect & Bronze (koupit v e-shopu) podporující tvorbu vlastního melaninu.
drink na pláži

Kde najdu to zázračné barvivo?

Karotenoidy se vyskytují hlavně ve žlutém, oranžovém a červeném ovoci a zelenině. Vyhýbat se nemusíte ani zelené zelenině. Například je tedy najdete v mrkvi, paprice, rajčatech nebo meruňkách. Díky nim pokožka mnohem rychleji zhnědne při pobytu na slunci. A zároveň je možné, že se zmírní i riziko spálení pokožky zvláště u světlých fototypů, které se na slunci zbarvují spíše doruda. Karotenoidy mají pak ještě další benefit, a to, že mají velké antioxidační účinky. Stejně tak tyto potraviny obsahují důležité vitaminy a bioaktivní látky, které pokožku posilují a omlazují.

Co si dát:

  • Vyzkoušejte různé ovocné saláty, jako je třeba jahodový salát (do kterého můžete přidat i baby špenát a ořechy), salát s meruňkami a sýrem feta, nebo si dopřávejte jen tak samotné ovoce.
  • Letní odlehčená jídla, ve kterých je spousta zeleniny.
  • Nebojte se kombinovat: mrkev s malinami nebo banány s kiwi a pomerančem.
  • Zkusit můžete i letní zeleninové saláty, jako je baby salát s cherry rajčaty zakápnutý medovou zálivkou.
  • Naučte se připravovat smoothies, která vaši pokožku i tělo doslova rozzáří.
smoothies

Dopřejte si i doplňky

Opálení podpoříte ještě rychleji, pokud si ke vhodně zvoleným potravinám přidáte také osvědčené doplňky stravy, které obsahují karotenoidy, antioxidanty, jako je selen, zinek a vitaminy C a E. Vyzkoušejte proto například MaxiVita Beta-karoten plus Premium 30 tablet (koupit v e-shopu), který je významným zdrojem přírodního beta-karotenu, nebo doplňky v kombinaci s Aloe vera, která navíc povzbuzuje regeneraci a detoxikaci pokožky, třeba MaxiVita Beta-karoten s Aloe vera forte+ Exclusive 60 tablet (koupit v e-shopu). Kombinaci výše zmíněných vitaminů najdete i v doplňcích MaxiVita Vaše zdraví Selen + zinek + vitamin C a E 30 tablet (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít