Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 10 kroků pro jarní očistu těla

10 kroků pro jarní očistu těla

10 kroků pro jarní očistu těla

5. března 2018 od Anna Adlerová

5. března 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Potřebujete dodat svému tělu novou sílu? Právě teď je ten správný čas na detoxikaci vašeho těla. Zbavíte se únavy, posílíte důležité orgány a nastartujete metabolismus! Nemusíte hned nasazovat drastické půsty. Následujte těchto 10 snadných kroků a nechte zimní spánek za sebou s přívalem nové energie!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Voda základ života

Lidské tělo je z velké většiny tvořeno vodou, která je pro něj nepostradatelná. Omývá ho, čistí a také ho odkyseluje. Jelikož jídelníček dnešní doby tvoří převážně kyselé potraviny, je voda základním receptem k odkyselujícímu ozdravnému procesu, ale i ke krásné a hydratované pleti.

Restartovat pleť můžete mnoha způsoby, ale pokud není pitný režim dostatečný, krev se zhušťuje a nerozpouští prospěšné látky, které tak tělo nevstřebá, ale vyloučí. Na 1 kg váhy se doporučuje vypít 30 ml vody. Ráno je ideální nastartovat den velkou sklenicí vody se šťávou z 1 citronu.

sklenice vody

2. Blahodárné čaje

Ideální jsou zelené čaje dodávající energii nebo bylinkové čaje. Vylouhované sáčky zeleného čaje jsou taky úžasnou léčebnou procedurou pro kruhy pod očima, které není mnohdy snadné zamaskovat.

Zvlášť účinný pro detoxikaci jater je odvar z ostropestřce mariánského. K očistě ledvin je zas výborný odvar z přesličky rolní. Sáhnout můžete i po jiných bylinkových čajích třeba od Teekanne. Heřmánek pročišťuje střevní mikroflóru, máta napomáhá trávení a čaj Harmony for Body and Soul "Fit and Slim" přispívá k degradaci tuků, a tím i ke kontrole tělesné hmotnosti.


3. Vitaminová bomba

Zařaďte mnohem víc ovoce a zeleniny, než jste konzumovali v zimě. Udělejte si to zábavné a vyzkoušejte různé druhy ovocných a zeleninových šťáv a smoothies. Čerstvé vitaminy, které do těla dostanete, mají protizánětlivý efekt a posílí vaši imunitu. Navíc si zajistíte přísun blahodárné vlákniny.

Velmi silný ozdravný efekt zaručí kořenová zelenina. Zkuste mrkev, zázvor, řepu nebo celer. Pokud půjdete na procházku, natrhejte si mladé kopřivy nebo pampelišky. Do smoothies je můžete smíchat s banánem a trochou medu a určitě si pochutnáte.


4. Přílohy s prověrkou

Dbejte na správné přílohy. Zdravých a chutných příloh, které obsahují vlákninu a pročistí váš trávicí systém, je celá řada. Osvědčené jsou luštěniny, ale i celozrnná rýže, jáhly, pohanka nebo quinoa přijdou vhod. Pokud milujete brambory, uvařte je i se slupkou. K snídani se hodí výborně ovesné vločky.


5. Vláknina

Zdroj vlákniny, získaný z ovoce a správných příloh, můžete ještě posílit konzumací samotné rozpustné vlákniny. Vláknina se postará o správnou průchodnost střev a odvod toxických látek z těla ven. Vyzkoušejte třeba rozpustnou vlákninu Psyllium od Topnatur s 98% čistotou nebo Topnatur vlákninu rozpustnou v nápojích a jídlech.


6. Ořechy

Jsou skvělým zdrojem esenciálních nenasycených mastných kyselin, které si tělo samo nevyrobí. Často se doporučují jako potraviny obsahující tzv. „zdravé tuky“. Navíc se jedná o zdravou pochutinu, která vám určitě během dne zlepší náladu.

ořechy

7. Probiotika

Při očistě hraje významnou roli správná střevní mikroflóra. Tu podpoříte konzumací různých acidofilních mlék nebo zařazením probiotik. Sáhněte třeba po Lactobacilech Forte od Naturline, které obsahují 8 druhů prospěšných bakterií ve velmi vysokém množství 15,6 miliardy v denní dávce. 


8. Peeling

Nejvhodnější způsob k očistě celého povrchu těla odstraněním buněk odumřelé kůže, je peeling, který zařídí, že vaše pokožka bude skutečně k nakousnutí. Regeneruje ji a pomáhá krevní cirkulaci. A co víc? Budete mít krásně jemnou, sametovou pokožku, díky níž se určitě budete cítit ve své kůži!


9. Pohyb

Strava a pohyb jsou spojené nádoby. Nemusíte zrovna běhat maratony, i malá procházka vám pomůže s trávením. Nedostatek pohybu je jednou z nejčastějších příčin nadýmání. Navíc se při sportu vyplavují hormony štěstí, které přispívají k duševní pohodě. A pozitivní naladění je při očistě těla klíčové!

běh

10. Správné dýchání

Důležité pro správné fungování organismu je i čerstvý vzduch a správné dýchání využívající celou kapacitu plic. Dejte si pozor na mělké dýchání provázející stresové stavy a cíleně svůj dech prohlubujte.

Tip redakce:
Dýchání můžete zlepšit prováděním pravidelných dechových cvičení, se kterými vám pomůže například osobní trenér. Správné hluboké dýchání dokáže totiž změnit vaše prožívání, protože se při něm vyplavují endorfiny. Takovému dýchání se můžete naučit také na hodinách jógy.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít