Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Restart pro pleť

Restart pro pleť

Restart pro pleť

1. ledna 2018 od Karolína Hornová

1. ledna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Začněte včas a mějte náskok! Je načase zkombinovat zimní péči s přípravou na jaro. Poradíme vám, které látky napomohou omlazení a regeneraci, na co vsadit v boji proti stárnutí pleti i čemu se raději obloukem vyhnout.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Ruku na srdce, kdo to o svátcích trochu nepřehnal, i když jste si (jako vždy) slibovali, že letos se budete krotit? Nečekaně velká dávka cukrů může „rozhodit“ rovnováhu v pleti a způsobit výsev pupínků nebo zhoršení akné. Je to proto, že cukr podporuje tvorbu inzulinu, který zvyšuje produkci kožního mazu. Cukr navíc zvyšuje poměr zánětlivých látek v těle, čímž pupínky opět „přiživuje“.  Těmto procesům v těle (a samozřejmě i v pleti) nepomáhá ani konzumace tučných jídel a samozřejmě alkoholu, který podporuje dehydrataci, rozšiřuje cévky a způsobuje třeba zčervenání v obličeji nebo kruhy pod očima.


Očista je na prvním místě

Všechny zmíněné faktory způsobují, že pleť vypadá starší a unavená. V zimě je navíc přirozeně světlejší, a tím jsou i všechny nedostatky patrnější. Pokud chcete svou pleť po Novém roce restartovat, je ideální začít uvnitř: vyřadit všechny nezdravé dobroty a od Vánoc dojídat leda oříšky nebo sušené ovoce. A samozřejmě sáhnout po té správné kosmetice.

Okamžité projasnění pokožky zvládnete díky správně vybranému peelingu. Ten odstraní odumřelé buňky a unavenou pleť prokrví, čímž zrychlí metabolické procesy v ní a obnovu buněk. Jemný peeling nebo čisticí peelingový krém navíc vyčistí do hloubky i póry, které budou připraveny přijmout další „účinné látky“.

pleťový peeling


Tip redakce: Dopřejte si "zelené osvěžení pleti"
Příznivé účinky zeleného čaje všichni znají. Prospějí i pokožce. Takový peeling si můžete dopřát 1-2x týdně. Na domácí peeling smíchejte dohromady:
  • 1 šálek krystalového hnědého cukru
  • 1/3 až 1/2 šálku kokosového oleje
  • 1 lžička zeleného čaje (sypaného nebo z čajových sáčků)
  • 1 lžička zeleného čaje v prášku


Pokračujte s ochranou pleti

Jelikož je stále zima, nezapomínejte na ochranu pleti – především tehdy, když se chystáte ven. Použijte ochranný, hutnější a výživný zimní krém. Pokud máte pleť velmi suchou, můžete sáhnout třeba i po produktu s obsahem bambuckého másla, které pleť zvláční a vyživí. Nezapomínejte na správnou hydrataci, a to vnitřně. Základem je tedy dostatečný pitný režim. (Pokud nemáte chuť na studenou vodu, zkuste třeba bylinkový čaj.)

Naopak o víkendu nebo navečer můžete nechat pokožku odpočinout a nanést pouze lehčí hydratační  krém nebo sérum – třeba se „zázračným“ koenzymem Q10 nebo vitaminy.


Vitaminová bomba pro pleť

Kromě hydratace a ochrany (kterou naše pleť potřebuje prakticky po celý rok) se soustřeďte také na očistu, blížící se jarnímu detoxu, se kterým někteří z nás začínají v únoru. Nemusí jít o nic radikálního, stačí si uvědomit, co vaší pleti neprospívá, a vzdát se toho. A naopak dodat ve zvýšené míře to, co je pro ni prospěšné. 

V rámci přípravy na jaro jsou to určitě již zmíněné antioxidanty a vitaminy. Tyto látky se často ve svých funkcích překrývají a společné mají to, že příznivě ovlivňují funkci kožních buněk a bojují proti stárnutí. Séra a oční krémy s jejich obsahem se aplikují večer nebo ráno před aplikací pleťového krému. V drogerii najdete dokonce i krémy a séra, jež přímo kombinují vhodné látky pro detoxikaci pleti.

vitaminy

V lednu sáhněte po produktech s vitaminem A neboli retinolem, který brání vysušování, rohovatění a stárnutí kůže, s vitaminem C, který pleť omladí díky své schopnosti bojovat proti pigmentovým skvrnám a kruhům pod očima, nebo s vitaminen E, který dovede zharmonizovat unavenou, stresovanou a suchou pleť se sklony k ekzémům. Vnitřně je pak dobré pleť „krmit“ vitaminem D. V lednu přece jen slunce jako jeho aktivátor tolik nepůsobí. Najdete ho v mořských rybách, živočišných tucích, vajíčkách nebo třeba hrášku.

Tip redakce: Vitaminové detox smoothie z červené řepy a banánu
  • červená řepa
  • banán
  • kousek čerstvého zázvoru
  • šálek vody
Červenou řepu oloupeme a pokrájíme na kousky, stejně tak banán a zázvor. Všechny ingredience rozmixujeme do hladka.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít