Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Nenechte krk prozradit váš věk

Nenechte krk prozradit váš věk

Nenechte krk prozradit váš věk

25. června 2019 od Karolína Hornová

25. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Pokud o pokožku krku nepečujete, umí dokonce „uměle navýšit“ váš skutečný věk. Podle kosmetičky krk a dekolt nejvíce trpí tím, že se na ně při péči zapomíná. Věnujte jim čas a odměnou vám bude o pár let mladší vzhled.
Vrásky vznikají poškozením pojivové tkáně – tato poškození se projeví jako menší či větší rýhy, které jsou pak viditelné na kůži. Vznikají nejen stárnutím jako takovým, ale také v často namáhaných místech, kterými hodně hýbeme. A krk není výjimkou,“ vysvětluje kosmetička Julie Bauer Šnoblová. Krkem se hýbe neustále a vrásky zde se tvoří každému trošku jinak – závisí to třeba i na anatomických a genetických dispozicích a naučených pohybech.


Starejte se o svůj krk

Jako v případě všech kosmetických „vad na kráse“, i v případě krku je nejlepším „lékem“ prevence. Podle kosmetičky totiž krk často trpí tím, že se co do péče zanedbává. „Drtivá většina z nás používá pleťové krémy a krémy či mléka na tělo, které aplikujeme i na dekolt. Na krk mnohé z nás zapomínají a projevuje se to pak třeba suchou, dehydratovanou pokožkou, která je samozřejmě ke stárnutí náchylnější,“ říká kosmetička. Dalším faktorem může být to, že při aplikaci slunečních krémů s ochranným faktorem na krk také zapomínáte. Záření ale dopadá i sem a může mít na svědomí vznik pigmentových skvrn.
čištění krku

Začněte s jeho čištěním

Jistě víte, že pleť obličeje potřebuje pravidelné čištění. Stejně tak je ale třeba pečovat i o krk. Základní čištění se provádí večer, ale můžete klidně i ráno. Doporučují se mycí emulze nebo gely určené pro pleť. Jejich výhodou je, že se mohou používat ve sprše. Jednou za čas je možné dopřát si i péči s čisticím kartáčkem.


Krémy na obličej, nebo na tělo?

Možná vás to už taky napadlo – je krk ještě obličej, nebo už tělo? Podle kosmetičky je pokožka krku spíše podobná té na zbytku těla. „Samozřejmě ale nic nepokazíte, když krk namažete pleťovým krémem. Pokožka krku je ale zároveň odolnější, a proto si k ní můžeme „dovolit“ více – osobně bych tedy klidně použila kvalitní tělové mléko či krém nebo speciální péči na krk a dekolt, které se dnes už také vyrábějí.“
aplikace krému na krk
Záleží ale především na vás – zda jste zvyklá se o krk start třeba po koupeli, nebo naopak v rámci péče o obličej. Zpevňující produkty obsahují látky, které pronikají do pokožky a zlepšují její elasticitu – je to třeba koenzym Q10, peptidy, retinol a vyživující oleje. Pleťový krém, který je vhodný i na zpevnění a omlazení krku, je třeba L'Oréal Paris Age Specialist 45+ Zpevňující noční péče proti vráskám.


Péče o krk a dekolt: hydratovat a vyživovat

Hydratace je základ a v případě krku to platí stejně jako kdekoli jinde na těle: hydratační složky pronikají do spodních vrstev pokožky, do pojivové tkáně. Zdravá, hydratovaná pokožka má více energie a pomaleji ztrácí kolagen a elastin, látky, které jsou hlavními stavebními kameny pro její pružnost a pevnost. Pokud na krku pozorujete velmi suchou pokožku, dodávejte jí pravidelnou dávku silné hydratace. Zkuste třeba Ellie Hyaluron Boost Omlazující denní krém nebo – pokud preferujete tělový přípravek –  Neutrogena Hloubkově hydratační tělové mléko s olejem, speciálně vyvinuté pro suchou a namáhanou pleť.
přírodní olej
Dalším krokem k pevné pokožce (nejen) v oblasti krku je výživa. Kromě třeba zdravé stravy pomůže i používání krémů s látkami, které pokožku vyživí. Mezi jedny z nejlepších vyživujících látek patří lipidy, „schované“ v mastnějších krémech a mlékách s přísadou přírodních olejů. Mnohé z nich, jako třeba NIVEA Zpevňující tělové mléko Q10 + Vitamin C, obsahují i další „anti-aging“ látky a bojují proti stárnutí pokožky komplexně.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Julie Bauer Šnoblová
Kosmetička a manikérka
4904
"Krása, zdraví a štěstí jdou ruku v ruce."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít