Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Lifting obličeje bez skalpelu? Zkuste tyhle triky!

Lifting obličeje bez skalpelu? Zkuste tyhle triky!

Lifting obličeje bez skalpelu? Zkuste tyhle triky!

25. června 2020 od Eva Suchomelová

25. června 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Povislá kůže v obličeji je strašákem mnoha zralých žen. Chcete tenhle problém co nejvíc oddálit, ale nechcete z jakéhokoli důvodu jít „pod kudlu“? Vyzkoušejte tipy jak pro krátkodobý, tak pro dlouhodobý efekt – mile vás překvapí.

1. Ranní osvěžení

Svou ranní rutinu začínejte vždy opláchnutím vodou. Nejprve vlažnou a postupně vodu ochlazujte. Nakonec omyjte obličej studenou vodou. Uvidíte, jak se pleť prokrví, osvěží a také vypne. Teprve pak pokračujte svým čisticím rituálem a následně aplikací denního krému podle typu své pleti a s ochranným faktorem.
Ranní osvěžení

2. Masírovat, ale správně!

Pokud chodíte na kosmetiku, jistě se vždy těšíte na masáž obličeje, kterou kosmetička pravidelně provádí. A víte, že si můžete, nebo byste dokonce měly masáž obličeje dopřávat i doma? Jde o „lehkou“ domácí masáž pleti, jak ji učila ženy legendární Olga Knoblochová, zakladatelka značky Dermacol. Pomůže pleti, aby si udržela pevnost a pružnost navzdory působení času a gravitace. Důležité je vždy na pleť lehce tlačit jen při pohybu vzhůru! Pleťové mléko, např. Dermacol Šetrné pleťové mléko citlivá pleť (koupit v e-shopu) naneste do dlaně a pak ho konečky prstů druhé ruky aplikujte na 5 míst na obličeji – čelo, nos, bradu a obě tváře.
  • Konečky prstů obou rukou mléko rozetřete po celém obličeji tak, aby po vrstvě mléka na obličeji prsty lehce klouzaly.
  • Začněte na čele: prostředníček a prsteníček obou rukou položte na střed čela ke kořeni nosu. Odtud začněte kroužit vzhůru a po spirálách po celé ploše čela postupně až ke spánkům. Opakujte kroužení 10-15krát.
  • Pokračujte u kořene nosu: prsty lehce obkružujte oči po směru růstu obočí, pak se vraťte spodem kolem očí k jejich vnitřnímu koutku. Několikrát zopakujte, pak lehce poklepejte prsty na vějířky vrásek u vnějšího okraje očí.
  • Prostředníčky namasírujte nos: pravým prostředníčkem pravou polovinu, levým levou polovinu. Jezděte jimi nahoru a dolů po nose a lehce při tom tlačte na kůži při obou pohybech. Tato masáž mimo jiné také uvolňuje póry.
  • Nezapomeňte na masáž nosoretních rýh: prsty jezděte od koutků úst směrem vzhůru ke spodním okrajům nosu. Při pohybu vzhůru lehce tlačte na pleť, při pohybu dolů ji jen prsty hlaďte.
  • Pak se soustřeďte na tváře: krouživými pohyby od úst vzhůru a směrem ke spánkům působte proti směru zemské přitažlivosti. Lehce na kůži tlačte pouze ve směru vzhůru.
  • Masáž zakončete v okolí úst: tady má pleť viditelnou tendenci ochabovat. Ústa nechte pootevřená. Ukazovákem a prostředníkem přejíždějte vodorovně kolem rtů od jednoho koutku ke druhému. Pravá ruka začíná na levém koutku, levá na pravém. Ruce střídejte.
Tip redakce:
Tuto masáž prováděla paní Knoblochová vždy těsně před líčením. Pokožka se tak napnula a make-up pak vypadal výrazně lépe. Zkuste to také!

3. Netlačte na pilu

Jak bylo řečeno, při masáži se kůže nesmí vytahovat ani se na ni nesmí tlačit. Stejně tak netlačte na pleť ani při odličování, čištění pleti či nanášení krému. Ideální je použít při všech těchto činnostech pohyby z výše uvedené masáže. Tím vlastně neustále pomáháte pleti, aby zůstala vypnutá a zpevněná.

4. Vypínací kosmetika

Samozřejmě nezapomínejte ani na kosmetické přípravky, které mají zpevňující či liftingové účinky. Většinou obsahují účinné látky jako třeba kreatin, organickou kyselinu posilující vlákna, která zpevňují pleť. Obsahuje ji např. NIVEA Hyaluron Cellular Filler Vyplňující denní krém OF 15 (koupit v e-shopu). Další účinnou složkou je také Pro-xylan, jenž pomáhá obnovovat podpůrná kožní vlákna a stimuluje tvorbu přirozených složek pleti. Najdete ho např. v L'Oréal Paris Denní intenzivní péči proti stárnutí pleti Revitalift Laser X3 (koupit v e-shopu). Vypínací efekt bez nutnosti injekce s kyselinou hyaluronovou má Dermacol Remodelační denní krém 3D Hyaluron Therapy (koupit v e-shopu) se sférickou kyselinou hyaluronovou.
Vypínací přípravky
Tip redakce:
Chcete okamžitý účinek? Pak zkuste vypínací či liftingová séra, jako je
Ellie Omlazující liftingové sérum Hyaluron Boost (koupit v e-shopu) s obsahem látek, které výrazně podporují obnovu buněk, či pleťovou kúru, třeba NIVEA Hyaluron Cellular Filler Intenzivní hyaluronová kúra (koupit v e-shopu) obsahující kolagenový booster s kyselinou hyalutonovou v nejvyšší koncetraci, případně kapsle či omlazující pleťovou masku.

5. Z rad našich babiček

Ochabování pleti se řeší dlouhá tisíciletí, ani naše babičky to nenechávalo klidné. Můžete se jimi inspirovat a zkusit třeba recept na zpevňující pleťovou vodu na obličej, krk a poprsí:

V odšťavňovači odstřeďte jedno jablko. Vzniklou jablečnou šťávou potřete obličej, krk a poprsí. Nechte působit a nesmývejte.

Zpevňuje pleť a působí proti vráskám. Nepoužívejte, pokud jste alergičtí na ovocné kyseliny. Nejste si jisti? Kápněte si trošku na hřbet ruky. Pokud místo nezrudne a nezačne svědit až pálit, můžete vodu suverénně používat.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít