Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Konec slepených řas: Jak to řešit přes den

Konec slepených řas: Jak to řešit přes den

Konec slepených řas: Jak to řešit přes den

7. prosince 2020 od Vanda Vízková

7. prosince 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

I když se ráno snažíte sebevíc, řasy se vám během dne slepí a vy vypadáte jako panenka z výprodeje. Jde s tím něco dělat, nebo je jediným možným řešením se odlíčit? A proč se to i přes všechnu snahu stává? Přijďte tomu s námi na kloub.
Jako ve spoustě jiných situací i tady platí, že nejlepší je vzniku problému předcházet. To, že se řasy slepují, může mít totiž několik příčin, kterým je ale snadné se vyhnout.

1. Nekvalitní řasenka

Nejde říct, která řasenka bude a která nebude řasy slepovat. Nezáleží na ceně, jistě víte, že i levná věc může být prostě skvělá. A naopak. K té nejlepší řasence právě pro vás se musíte „prozkoušet“. Obecně lze ale říct, že větší sklon ke slepování řas mají maskary s řidší, vodnatější texturou. Pomaleji a hůře na řasách schnou, stávají se lepkavými a řasy se pak shlukují do nevzhledných slepených trsů.

2. Nevhodný kartáček řasenky

Ano, i na kartáčku záleží. Jestli má přírodní nebo plastové štětiny, jestli má tvar kartáče se zkříženými vlákny nebo jednoduššího hřebínku. Opět je třeba vyzkoušet, co sedí vašim řasám. Obecně platí, že tak jako hřeben hezky pročeše vlasy, poradí si i s řasami. Třeba L’Oréal Paris Řasenka Volume Million Lashes Féline (koupit v e-shopu) má na svém kartáčku řadu jednoduchých štětinek, které od sebe nalíčené řasy oddělí.  

3. Během líčení

Máte perfektní řasenku i kartáček, a přece se vám řasy slepují? Nemůže být na vině kartáček, který je až příliš obalený barvou? Zkuste mu „ulevit“ a očistěte ho vodou nebo odličovacím přípravkem, např. Ellie Odličovačem očních partií (koupit v e-shopu). Čistý kartáček nebude na řasách zanechávat zbytečné nánosy, které neuschnou a budou slepovat řasy k sobě. Proto také nikdy na řasy nenanášejte mnoho řasenky. Je to jako s lakem na nehty – mnoho vrstev nevykouzlí lepší výsledný efekt. Zaručí jen to, že jednotlivé vrstvy nebudou moci zaschnout a budou se lepit. Stačí nanést tři čtyři vrstvy a pak řasy pročesat hřebínkem na kartáčku řasenky nebo zvláštním kartáčkem určeným přímo na rozčesávání řas. Popřípadě také hřebenem na štětci na obočí, jako např. na Gabriella Salvete Kosmetickém štětci na obočí (koupit v e-shopu).

4. S kleštičkami opatrně

Používat kleštičky na řasy je opravdu skvělé, nadzvednou je a natočí. Důležité je ale použít je před líčením řas! Nikoli poté, co na řasách máte několik vrstev řasenky. Jakmile kleštičkami scvaknete namalované řasy, stane se jediné: řasy se vám slepí.

TIP: V kosmetice bohužel neplatí, že co zaručeně vyhovuje jednomu, bude sedět i druhému. Tu nejlepší řasenku, která vás nebude trápit slepováním řas, a další potřebné pomůcky pro dokonalé řasy si vyberte na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

5. Pokud se přesto slepí…

I v případě, že při líčení dodržíte všechny naše rady, může se stát, že se řasy prostě slepí. V kosmetické taštičce s sebou proto noste kulatý kosmetický kartáček, např. Gabriella Salvete Kosmetický štětec na obočí a linky oboustranný (koupit v e-shopu). Když zpozorujete, že se řasy lepí, pročešte je jím. Někdo řasy od sebe odděluje pomocí špendlíku, ale nedělejte to. Kromě toho, že ostrý hrot špendlíku může poškodit vaše řasy, hrozí také to, že se vám smekne ruka a špendlík neskončí mezi vašimi brvami, ale v oku. Jako S.O.S. řešení můžete také občas (ne na denní bázi!) na kartáček stříknout trochu laku na vlasy, např. NIVEA Laku na vlasy Extra Strong (koupit v e-shopu), a řasy s ním rychle pročesat. Zafixuje je oddělené a zabrání jejich dalšímu slepování.
Tip redakce:
Máte pocit, že jste zkusila vše možné i nemožné a slepené řasy vás trápí pořád dál? Co vyzkoušet třeba
lash lifting nebo lash filler, semipermanentní metody, které řasy zvýrazní jako řasenka, ale neslepí je? Nebo dejte šanci domácímu barvení řas.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít