Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 mýtů o čistění obličeje, které škodí vaší pleti

5 mýtů o čistění obličeje, které škodí vaší pleti

5 mýtů o čistění obličeje, které škodí vaší pleti

8. ledna 2021 od Tereza Špačková

8. ledna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Suchá, normální, smíšená či mastná... Každý typ pleti si zaslouží jiné zacházení, a to i při čištění a odličování. Z pohodlnosti se bohužel často dopouštíme omylů a chyb, které naší pokožce škodí. Máme pro vás pět nejvíce rozšířených mýtů, na které byste si měla dát pozor.

Mýtus 1: Mýdlo nahradí odličovač

Klasické tuhé mýdlo je koncipováno tak, aby odstranilo větší znečištění i bakterie z vašich rukou. Ano, dokáže si poradit i s odstraněním denního líčení, pravdou však je, že na jemnou pleť obličeje se prostě nehodí. Po použití mýdla na obličeji dochází k narušení přirozeného pH pokožky a kožní bariéry, což zanechá pleť náchylnou k dehydrataci a podráždění. To se zvláště v chladných měsících projevuje zvýšeným výskytem šupinek. Pokud vám vyhovuje „mýdlový“ mokrý způsob čištění, sáhněte po přírodním N.A.E. Purezza Čisticím tuhém mýdle na obličej (koupit v e-shopu), které odstraní všechny nečistoty a make-up a je vhodné i pro citlivou a suchou pleť.

Mýtus 2: Mytí obličeje ve sprše stačí

Mytí obličeje ve sprše, ať už za účelem odlíčení nebo čištění, není vhodné a měli byste se mu vyhnout i v případě, že používáte speciální čisticí přípravek místo sprchového gelu. Problém tkví v teplotě vody. Příjemná, dlouhá a horká sprcha zní báječně, ale pro vaši pleť to není to pravé ořechové. Horká voda ji zbavuje přirozeného ochranného filmu. Suchá pleť je po takové lázni ještě více vysušená a podrážděná. U mastné a problematické pleti dochází působením horké vody ke stimulaci mazových žláz a zhoršení akné. Odlíčení čisticím gelem proto provádějte před sprchou nebo hned po ní a používejte vlažnou vodu. Zkuste například Garnier Skin Naturals Čisticí gel Hyaluronic Aloe (koupit v e-shopu), obsahující aloe vera, který zanechá vaši pleť hezky hydratovanou.
Tip redakce:
Čištění obličeje pomocí gelu si přímo říká o použití pomocníka –
čisticího kartáčku. Přidejte ho do své ranní či večerní rutiny, abyste docílila intenzivnějšího výsledku. Na závěr nanesete jednou týdně na obličej Ellie Slupovací masku s černým čajem Expert Clean, která vytáhne z pórů veškerou zbylou nečistotu.

Mýtus 3: Micelární voda je na vše a pro všechny

Bohužel nikoliv. Vyberte si vhodný produkt pro svůj typ pleti. Micelární voda může být pro řadu z nás, zvláště ženy po třicítce nevhodná, hlavně pokud se nepoužívá správně. „Micelárku“ by měly volit mladší ročníky s normální pokožkou. Není vhodná pro sušší pleť. Jste-li majitelkou suché pleti, pak raději sáhněte po neparfemovaném odličovacím mléku či oleji pro citlivou pleť a určitě se vyhněte pěnicím gelům. Gely jsou vhodné zejména pro problematickou pokožku, protože jemně vysušují. Dbejte proto na dostatečnou hydrataci pleti po odlíčení. U mastné pleti vynechte produkty, které jsou na bázi oleje.
Tip redakce:
Pokud chcete pro svou pleť udělat něco navíc, dopřejte jí po důkladném odlíčení a vyčistění extra hydrataci a výživu v podobě
Astrid Vitamin C pleťového séra (koupit v e-shopu), které posiluje produkci kolagenu a zvyšuje rovnoměrný tón a jas pleti, které posiluje produkci kolagenu a zvyšuje rovnoměrný tón a jas pleti.

Mýtus 4: Nepoužívám make-up, nemusím čistit

Pravdou je, že pleť potřebuje vyčistit, i když právě nenosíte make-up. Váš obličej je celý den vystaven vnějšímu prostředí. Čistotu pleti ovlivňují znečištěné ovzduší, prach, ale i pot, maz a různé bakterie či viry. Proto je „odstranění“ tohoto nánosu po celém dni více než žádoucí. Předejdete tak zanášení pórů a zlepšíte celkovou kvalitu své pleti. Pozor na otírání obličeje do ručníku. Vhodné je mít na obličej samostatný, protože ten na ruce je rychle kontaminován bakteriemi a kvasinkami.

Mýtus 5: Odličování = čištění pleti

Bohužel není to totéž. Je podstatný rozdíl mezi odličovacím a čisticím přípravkem. Odličovač má za úkol zbavit povrch pleti make-upu, korektorů, stínů nebo řasenky, kdežto čisticí přípravek je určen k čištění pleti jako takové. Zbavuje ji hlubších nečistot, kožního mazu a potu. Proto byste měla používat tyto produkty samostatně hned po sobě. V prvním kroku sáhněte po Floré Bylinném dvoufázovém odličovači - levandule (koupit v e-shopu) a následně pleť dočistěte Floré Čisticí pleťovou vodou - bílá lilie & zelený čaj (koupit v e-shopu).

TIP: V Teta drogerii nabízíme široký sortiment přípravků na čištění pleti. Vyberte si to pravé pro sebe a svoji pleť (přejít do e-shopu).

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít