Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Ozdoby do vlasů aneb Jak na slavnostní účes

Ozdoby do vlasů aneb Jak na slavnostní účes

Ozdoby do vlasů aneb Jak na slavnostní účes

27. listopadu 2019 od Helena Pokorná Hladíková

27. listopadu 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Pokorná Hladíková

Vyrážíte na ples? Nebo jen chcete zazářit? Sáhněte po doplňcích na ozdobení společenského účesu. Udělají z vás hvězdu první kategorie! Stačí se jen naučit pár triků a začít používat ozdoby do vlasů.
Jakmile máte jasno o podobě společenského účesu, můžete začít dumat nad tím, jaké ozdoby by mu dodaly ještě slavnostnější ráz. V bižuterním sortimentu máte na výběr ze spousty druhů výrobků, například:

Vlásenky a pinetky
Mohou ozdobit účes decentně i okázale, záleží jen na vašem výběru konkrétního doplňku. Navíc skvěle poslouží k fixaci složitějšího účesu či jednotlivých pramínků, například když chcete získat dokonale hladký účes bez „vytrčených“ vlasů. Neobejdete se bez nich ani v případě, že chcete sepnout ofinu či patku.

Korunky a čelenky
Hodí se zejména k účesům na ples, ale v případě, že si je vyberete, nic dalšího už k nim nedávejte. Působilo by to přeplácaně a výjimečnost korunky nebo čelenky by se vytratila. 

Hřebínky do vlasů
I ony pomohou udržet vlasy tam, kde chcete, a zároveň krásně ozdobí. Jsou vhodné hlavně do delších vlasů či bohatších účesů, v krátkých, jemných vlasech moc nedrží.

Sponky, skřipce aj.
Stálice kosmetické výbavy snad každé ženy, ale tady volte hlavně ty „načančané“ varianty, s blýskavými odstíny zlaté, stříbrné či perletí.

Mušličky, nebo květiny?

Všechny typy vlasových doplňků jsou k dostání v moha zdobených podobách, stačí si jen vybrat:
  • Největší výběr najdete stále mezi těmi perličkovými a štrasovými, tj. vyrobenými z broušeného olovnatého skla, které se používá na napodobeniny drahokamů. Takové doplňky patrně nikdy nevyjdou z módy, navíc retro návraty jsou právě teď hodně v kurzu.
  • Když už jsme u toho retra – svůj comeback slaví třeba i mohutné gumičky do vlasů, oblíbené hlavně v 90. letech minulého století. Jistě mezi nimi najdete takovou, která vhodně doplní váš slavnostní outfit. Jen k ní raději zvolte střídmější model, pravidlo „méně bývá více“ platí samozřejmě i tady.
  • Vedle nešlápnete kupříkladu ani s květinovými motivy. Jsou také stále trendy, a když zvolíte správnou barvu a zpracování, můžete oslnit stejně dobře jako s perličkovou klasikou.
  • In jsou rovněž mušličky, třeba na různě velkých sponách do vlasů, kde zdatně sekundují oblíbeným perličkám.
Tip redakce:
Výběr vlasových ozdob slaďte se šperky, které si na onu událost chcete vzít. Nádherné sady nabízí třeba řada Moschna značky Praqia, kterou exkluzivně seženete ve vybraných prodejnách drogerie Teta. Případně samotný šperk zakomponujte rovnou do účesu. Co byste řekly copánku propletenému krásným řetízkem?

Pořiďte si čelenku

Samostatnou kapitolu ve slavnostním zdobení účesů jistě tvoří čelenky. Jsou totiž velice populární a hodí se pro jakkoli dlouhé vlasy a jakékoli typy účesů. A rozhodně nemáme na mysli plastové kousky vhodné leda tak na dětskou party. Dnešní výběr je velmi pestrý a krásnou čelenku můžete vytvořit třeba z hedvábného šátku. Šátkové ozdoby do vlasů totiž frčí nejen v létě, ale dokážou dodat úžasně romantický i zcela elegantní vzhled vhodný právě ke slavnostním okamžikům. Stačí se podívat na pár záběrů z módních přehlídek slavných značek.

Myslete na fixaci

A jak si poradit s tím, aby ozdoba držela přesně tam, kde má? Záleží na typu vlasového doplňku. Pokud jde o sponku, klips apod., mělo by to jít jednoduše samotným připevněním. Nenechávejte však nic náhodě, zejména pokud máte rovné vlasy, a místo s ozdobou raději ještě zafixujte lakem na vlasy. Použít můžete třeba Taft Lak na vlasy Invisible Power Mega Strong 5 (koupit v e-shopu) se silnou, neviditelnou fixací bez slepených vlasů, Astrid Lak na vlasy barvené vlasy (koupit v e-shopu) s ochranou barvy a zvýrazněním jejího lesku nebo NIVEA Lak na vlasy Diamond Gloss Care (koupit v e-shopu), který poskytne vašim vlasům lesk doslova diamantový. Ovšem v případě korunek, čelenek a jim podobných si nejspíš budete muset vypomoct a konce ještě zajistit například vlásenkami ideálně v barvě vašich vlasů, aby nerušily výsledný dojem.
 
fixace vlasů lak na vlasy

Připravil/a pro vás Helena Pokorná Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít