Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Nový trend: Předšamponová péče o vlasy

Nový trend: Předšamponová péče o vlasy

Nový trend: Předšamponová péče o vlasy

9. června 2018 od Simona Kohoutková

9. června 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Simona Kohoutková ve spolupráci s expertem Ivana Pokorná

Která z žen by netoužila po lesklých, bohatých vlasech? Ty však mají základ ve zdravé vlasové pokožce. Proto nyní přicházejí na trh přípravky, které právě o pokožku před mytím pečují. V čem jsou účinné a proč je dobré je používat?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Vaše vlasy toho už zažily hodně – pokud jsou dlouhé, tak několik let rostou s vámi, zažily mráz, sluníčko, slanou vodu, všemožné pečující i stylingové přípravky, kulmování, žehlení i vysušení. Mnoho žen ale ve své péči věnuje největší pozornost jen délkám svých vlasů. Jenže to, aby vlasy mohly růst pevné a zdravé, se odvíjí se právě od vlasové pokožky.  
 

Ošetření před péčí

Nový trend předkládá přípravky, někdy ve formě masek, krémů, ale hlavně olejů, které se aplikují na suchou nebo vlhkou kůži ještě před tím, než si své vlasy začnete umývat. Proč? Předšamponové výrobky totiž svým složením pomůžou z vlasové pokožky snadněji odstranit maz, toxiny, částečky špíny, smogu a také usazených stylingových přípravků – skvěle je totiž „rozpustí“ a také připraví kůži na mytí. Díky tomu pak nebude vysušená, ale hydratovaná a vyživená. Aplikace olejů do suché vlasové pokožky (ale i do délek vlasů) je starý ajurvédský recept. V západní kultuře se nazývá různě, např. detoxikace vlasů či vlasové pokožky. Přírodní olej se vmasírovává do kůže po nahřátí ve vodní lázni a vlasy se zabalí do ručníku alespoň na 30 min. Skvěle pomáhá při postižení lupy, které se díky oleji uvolní od pokožky a snadno se pak vymyjí šamponem. Pravidelným používáním oleje se zbavíte i svědění a pocitu napjaté kůže,“ říká tricholožka Ivana Pokorná z pražské kliniky Formositas.předšamponová péče

Co si vybrat?

Než sáhnete po jakémkoliv výrobku, uvědomte si, co vaše vlasy potřebují, a hlavně, jak se chová vaše vlasová pokožka. Je vysušená, napjatá a svědí? Nebo je naopak mastná a vlasy stále plihnou? Nebojte se předšamponovacích přípravků ani v tomto případě. Péči potřebuje i velmi mastná, problematická pokožka, u které je důležité ji dostat do rovnováhy a nedráždit ji neustálým vysušováním. Naopak velmi suchá pokožka zase potřebuje vyživit a zklidnit. A to všechno tyto přípravky, které se používají před mytím, umí.

zdravé vlasy

Opomíjená pokožka hlavy

Podívejte se na to jednoduše: vlasová pokožka je podobná jako pleť obličeje. A stejně jako ona potřebuje vhodnou péči. Není možné ji pořád dokola jenom umývat a odmašťovat. Stejně jako pleť obličeje potřebuje hydratovat, vyživovat, regenerovat a stimulovat. Důležité je také vědět, že vlasová pokožka obsahuje vlasové cibulky, které potřebují výživné látky, aby vlasy mohly zdravě růst, což potvrzuje i odbornice: „Vlasová pokožka je místem, odkud vám vlasy vyrůstají. Pokud chcete, aby byly zdravé a krásné, věnujte jí maximální péči a pozornost.“

vlasová kosmetika

Jak výrobky používat

Než vlasy začnete umývat, naneste k jejich kořínkům, přímo na kůži předšamponovací přípravek. Skvěle se k pokožce dostane, pokud si uděláte pěšinky a přípravek do nich prsty aplikujte. Pokožku i s přípravkem můžete i jemně masírovat. Pak nechte podle návodu několik minut působit. Teprve potom si vlasy umyjte jako obvykle, nezapomínejte ale velmi dobře přípravky z vlasů vymýt a dobře je splachovat. Ideální je k tomu ne příliš horká voda. Voda o vysoké teplotě totiž vlasovou pokožku dráždí a vysušuje.

olejová péče

Síla levandule

Pokud na našem trhu hledáte takový přípravek, najdete ho u průkopníka ve vlasové péči - L’Oréal Paris Botanicals Lavender Soothing Concoction. Tato řada kromě šamponu obsahuje také Předšamponovou olejovou péči, která dokáže zklidnit a ozdravit pokožku hlavy a vlasy jsou po ní hydratované a vyživené.
Botanicals LavenderProdukt stačí nanést do suchých vlasů a krouživými pohyby vmasírovat. Olejová péče obalí vlasové vlákno a všechny účinné látky proniknou do jeho jádra, zbytek produktu snadno vymyjete pomocí šamponu Botanicals Lavender. Olej nejen, že krásně voní po éterickém levandulovém oleji, ale obsahuje také sójový a kokosový olej v promašťujícím složení pro zklidnění citlivé pokožky hlavy a hydrataci konečků.Vše tedy začíná od vlasové pokožky. Věnujte jí takovou péči, jakou věnujete ostatním částem těla. Krása vašich zdravých a lesklých vlasů bude vaší viditelnou odměnou.

Zdroj foto: Shutterstock a archiv značky L'Oréal Paris

Připravil/a pro vás Simona Kohoutková ve spolupráci s expertem Ivana Pokorná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Ivana Pokorná
Tricholožka a odbornice přes zdravé vlasy a pokožku
36
"Krása a zdraví jsou spojené nádoby, nelze je od sebe oddělit"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít