Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Chcete zesvětlit vlasy? 3 tipy, jak na to doma šetrně!

Chcete zesvětlit vlasy? 3 tipy, jak na to doma šetrně!

Chcete zesvětlit vlasy? 3 tipy, jak na to doma šetrně!

17. dubna 2023 od Lenka Knápková

17. dubna 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Chcete s přicházejícím letním počasím zesvětlit své vlasy, ale nemáte čas na návštěvu salonu? Poradíme vám, jak na to doma, šetrně, zdravě a bezpečně. Zjistěte si více v našem článku.

1. Jak zesvětlit vlasy doma?

zesvětlení doma - co potřebujete k zesvětlení doma
Jak dosáhnout okamžitě krásné světlejší hřívy? Stačí si vybrat kvalitní výrobky na domácí použití a postupovat s respektem a rozmyslem. Častým problémem po domácím barvení bývá, že vlasy po zesvětlení chytnou ošklivé nažloutlé odstíny. Proto je obzvlášť důležité vybírat vhodné produkty pro vaše vlasy a také přípravky pro následnou péči.

Permanentní barva
Nejrychleji a nejjednodušeji lze vlasy zesvětlit pomocí speciálních barev, tzv. zesvětlovačů. Ty vám perfektně poslouží, pokud chcete zesvětlit vaši přirozenou barvu vlasů nebo pokud potřebujete mít světlejší odstín před barvením jinou permanentní barvou.  Jedná se o velmi šetrnou metodu, která vlasy nepoškodí a nezničí. Každá značka nabízí jiné množství odstínů, o které můžete své vlasy zesvětlit, proto pečlivě čtěte návody.
Tip redakce:
Pro intenzivní zesvětlení až o 9 odstínů zkuste
Schwarzkopf Palette Deluxe Zesvětlovač Platinová blond (koupit v e-shopu), který o vlasy pečuje a dodá jim neskutečný lesk.
Nebo můžete vyzkoušet
Syoss Barvu na vlasy Platinový zesvětlovač (koupit v e-shopu), který navíc zamezuje zbytečné lámavosti vlasů a dodá vlasům hebkost.
Peroxid vodíku
Ztmavly vám přes zimu vlasy, a toužíte po světlejší hřívě? Vlasy můžete zesvětlit jejich odbarvením pomocí peroxidu vodíku. Takovéto odbarvování se však v domácím prostředí příliš nedoporučuje, protože si můžete velmi rychle poškodit vlasy či spálit pokožku hlavy. Odbarvování peroxidem vyžaduje zkušenosti, proto se raději v tomto případě obraťte na odborníka.
Pozor! Nepleťte si pojem zesvětlovač s odbarvovačem. Odbarvovač totiž zbaví vlas veškerého pigmentu.

2. Co dělat, když jste tmavovláska a chcete vlasy zesvětlit?

zesvětlení doma - jak na to bruneta
Je jasné, že světlovlásky mají velkou výhodu, s barvami na vlasy se jim experimentuje lépe, protože jim na světlé vlasy chytne jakýkoli odstín. Co ale dělat, pokud jste tmavovláska a chcete trochu zesvětlit? I vy můžete díky zesvětlovači dosáhnout až o několik odstínů světlejších vlasů. Počítejte však s tím, že své vlasy zesvětlíte pouze o pár odstínů. Představa, že se z černovlásky stanete blondýnkou, není nereálná. Větší a razantnější změny ale vždy svěřte do rukou kadeřnici.

3. Nezapomeňte na kvalitní péči pro barvené vlasy

zesvětlení doma - fialové produkty
Po každé změně barvy, zesvětlení či odbarvení nezapomínejte na kvalitní péči. Pro vlasy jsou vždy tyto procedury zásahem, a i když máte zdravé vlasy, je potřeba je ošetřovat. Pro blondýnky jsou „must have“ produkty s fialovou barvou, které zamezují vzniku nehezkých žlutých a oranžových tonů, jako je  ĽOréal Paris Elseve Color Vive Purple Šampon (koupit v e-shopu). Používejte ho spolu s LOréal Paris Elseve Color Vive Purple Maskou (koupit v e-shopu), kterou mohou používat i brunetky. V případě potřeby dodejte svým vlasům okamžitou vzpruhu, lesk a sílu s L’Oréal Paris Elseve Color Vive Purple All For Blonde 10 in 1 Sprejem (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Bráníte-li se chemii, zkuste použít sušený heřmánek. Spařte ho s vodou, nechte ho louhovat 15 minut a poté výluhem spláchněte umyté vlasy. Když budete používat tuto metodu aspoň jedenkrát týdně, vlasy zesvětlají obdobně jako od sluníčka. Nebo vyzkoušejte
Tip Line Šampon na vlasy heřmánkový (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít