Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Čerstvě nabarvené vlasy: Těchto 5 věcí raději nedělejte

Čerstvě nabarvené vlasy: Těchto 5 věcí raději nedělejte

Čerstvě nabarvené vlasy: Těchto 5 věcí raději nedělejte

1. března 2023 od Lenka Knápková

1. března 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková ve spolupráci s expertem Martina Krupičková

Znáte ten skvělý pocit, když máte čerstvě nabarvené vlasy, barva jen září a vlasy se úžasně lesknou? Ať už se barvíte doma sama, nebo v salonu, víte, co nedělat, aby vám barva vydržela co nejdéle krásná?

1. Nemyjte si vlasy ihned po barvení

Nemyjte si hlavu hned následující den po barvení. I když jste zvyklá mýt si vlasy každý den, po barvení to rozhodně nedělejte. Aby se nově dodaný pigment „vsákl“ až do samotného jádra vlasu, musíte mu dát více času. Tady platí, že čím později po barvení si vlasy umyjete, tím lépe. „Ideální doba je po barvení minimálně 24 hodin nemýt hlavu,“ říká Martina Krupičková, senior hair stylist ze salonu Libor Šula.

2. Nezapomínejte na ochrannou péči

Čerstvě nabarveným vlasům v žádném případě nesvědčí vysoké teploty. Myslete na to jak při mytí vlasů, tak u následného stylingu. Kulmujte, žehlete a fénujte, ale vždy předtím naneste na vlasy ochranný produkt před teplem, jako je Syoss Keratin Heat Sprej pro tepelnou ochranu (koupit v e-shopu), který ochrání vlasy až při 230 °C a zároveň zabraňuje krepatění vlasů.

3. Nezapomínejte na produkty pro barvené vlasy

Barvené vlasy vyžadují speciální péči, proto používejte produkty přímo určené na barvené vlasy. Obsahují složky, které vlasy vyživí a posilní zevnitř a následně uzavřou póry na povrchu každého vlasu, čímž zabrání rychlému vymývání barvy,“ dodává Martina Krupičková. Vlasové řady pro barvené vlasy jsou nutností zejména pro opravdu výrazné barevné odstíny. Vyzkoušejte Syoss Color Šampon pro barvené vlasy nebo melírované vlasy (koupit v e-shopu) spolu se  Syoss Balzámem Color pro barvené nebo melírované vlasy (koupit v e-shopu), který je obohacený o květ japonské květiny tsubaki.
Tip redakce:
Pokud jste blondýnka, a máte barvené vlasy, používejte speciální produkty vyvinuté přímo pro vás.
Schwarzkopf Gliss Blonde Perfector fialový šampon (koupit v e-shopu) pomáhá neutralizovat žluté odstíny a hluboce vlasy regeneruje. Nezapomeňte aplikovat také Schwarzkopf Gliss Blonde Perfector Fialovou masku 2v1 (koupit v e-shopu), kterou lze používat také jako balzám.

4. Nepoužívejte produkty se sulfáty a silikony

Sulfáty (označované zkratkou SLS) sice krásně pění, ale barvené vlasy díky nim rychle ztrácejí barvu. Silikony zase barvu dusí. Čím víc se tyto nežádoucí složky na vlasech shromažďují, tím víc vytvářejí na vlasech nepropustný obal, přes který nepronikne žádný jiný přípravek. Pokud je to možné, vyvarujte se používání přípravků s jejich obsahem.

5. Nemyjte si vlasy příliš často

Aby se barva udržela dlouho krásná a zářivá, nemyjte si vlasy příliš často. Časté mytí způsobuje rychlejší ztrátu a vyblednutí barvy. K prodloužení intervalu mezi mytím použijte Batiste Heavenly Volume suchý šampon (koupit v e-shopu), který dodá vlasům okamžitý objem, přirozený vzhled a neslepí je.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková ve spolupráci s expertem Martina Krupičková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Martina Krupičková
Senior Hair Stylist
"Luxus, krása a radost, těmito slovy bych vystihla svou práci. "

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít