Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 vlasových mýtů, které by vám mohly uškodit

5 vlasových mýtů, které by vám mohly uškodit

5 vlasových mýtů, které by vám mohly uškodit

6. října 2020 od Jana Kantorová

6. října 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Kolem péče o vlasy a jejich dokonalosti kolují mýty, které nám mohou nechtěně ubližovat. Proto je potřeba je raději vyvrátit a zjistit, jak by péče měla opravdu vypadat.
Vyhněte se silikonům, čtěte si etikety na výrobcích, používejte profesionální kosmetiku a další rady jste už určitě slyšeli mockrát. Někdy jsou informace ale tak protichůdné, že nakonec nevíme, kde je pravda. Pokusíme se vyvrátit mýty, které nejčastěji kolují a mohly by vést k poškození vlasů. Které to jsou?

TIP: O vlasy můžete pečovat díky širokému sortimentu vlasové kosmetiky, kterou nakoupíte z bezpečí domova na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

 

1. Mýtus: Každodenní mytí vlasů je nezdravé

NE! Podle kadeřníků ani lékařů každodenní mytí vlasům nevadí. Pokožka hlavy se neliší od zbytku těla, který myjeme každý den. Stejně tak se staráme o pleť. I na pokožce hlavy se během dne může nashromáždit maz, který je potřeba odstranit. Zvláště tehdy, když se vám vlasy více mastí a ráno se probouzíte s nepříjemným pocitem mastných vlasů. Důležité je ale vyhýbat se při mytí vlasů nejčastějším chybám.
péče o vlasy a kondicionér
Tip redakce:
Šamponem naopak můžete pokožku hlavy i vlasy pravidelně posilovat. Vyzkoušejte například
NIVEA Posilující micelární šampon (koupit v e-shopu), který obsahuje výtažky z leknínu, díky nimž chrání přirozené pH pokožky.

2. Mýtus: Zdravé vlasy nepotřebují kondicionér

NE! I když máte pevné a silné vlasy nebo vlasy, které se necuchají, nepoužívat po umytí vlasů kondicionér by mohla být velká chyba. Některé šampony mohou z vlasů odstranit přírodní vosk a olej, tedy látky, které jim dodávají přirozený vzhled. Když použijete kondicionér, přidáte vlasům polymery, které obnovují lesk i hebkost vlasů. Kondicionér ale nenanášejte u kořínků, kde by mohl způsobit zplihnutí. Stačí jej nanést do délek vlasů, nechat ho působit, aby pronikl do hloubky, a poté důkladně omýt.
Tip redakce:
U sušších vlasů je potřeba používat kondicionér se silikony nebo polymery, který vytvoří na vlasu ochrannou vrstvu. Barvené vlasy jsou oslabené, a proto je potřeba použít péči po každém umytí, například
Gliss Balzám pro barvené vlasy Ultimate Color (koupit v e-shopu).

3. Mýtus: Roztřepené konečky lze zacelit

NE! Jakmile jsou vlasy vysušené a dojde k jejich roztřepení, nejvhodnějším řešením problému jsou nůžky. Konečky jsou totiž nejstarší částí vlasu, což znamená, že mohou být poškozeny častým barvením, vysoušením a stylováním. Oslabené vlasy se tak mohou roztřepit a vysušit.
konečky vlasů
Tip redakce:
Při péči o konečky vlasů jde hlavně o prevenci – a to v podobě olejů a masek, které pomáhají vlasy hydratovat a předcházet tak třepení, třeba
Gliss Kur Spreje proti roztřepeným konečkům Supreme Length (koupit v e-shopu).
 

4. Mýtus: Péče z drogerie nestačí

NE! Možná také patříte mezi ty, kteří slýchají, že nejlepší je profesionální péče. Už značný rozdíl tkví ve vývoji kosmetiky. Profesionální kosmetika je zaměřená většinou na určitý problém (mnohdy i vážnější), působí hlavně do hloubky a měla by problém odstranit. Cílenou péči pak doporučuje kadeřník nebo tricholog. Péče v drogerii je na druhou stranu vyvíjena pro širší množství uživatelů. To ale neznamená, že v drogerii nenajdete kosmetiku, která by pomáhala. Důležité je sledovat ingredience a jejich koncentraci ve výrobku, zároveň je nutné umět vlasovou kosmetiku správně používat.
Tip redakce:
Trápí-li vás nějaký problém s vlasy, ať už jsou to mastná pokožka hlavy, lupy, suché nebo zničené vlasy, pořiďte si kosmetiku zacílenou přímo na konkrétní problém, a to ideálně v celé řadě – šampon, kondicionér, masku nebo sérum. Vyzkoušet můžete třeba
TRESemmé Šampon Biotin + Repair 7 (koupit v e-shopu), TRESemmé Kondicionér Biotin + Repair 7 (koupit v e-shopu) společně s TRESemmé Sprejem Biotin + Repair 7 (koupit v e-shopu), který chrání vlasy před poškozením.
péče o vlasy

5. Mýtus: Používání silikonů je úplně špatně

NE! Tak jednoduše to říct nejde. Ano, silikony v nadměrném množství mohou vlasům uškodit, ucpat je tak, že se do nich nedostanou živiny, nebo je třeba zatížit. Ale i silikony mají ve vlasové kosmetice své místo – zabraňují zacuchávání vlasů, ochraňují vlasy, uzavírají ve vlasu potřebnou vlhkost, chrání barvu, dodávají lesk a usnadňují styling vlasů. Důležité je tak zaměřit se na množství silikonů, které výrobek obsahuje – maximální množství, jež vlasům neuškodí, je 1-2 % obsahu.
Tip redakce:
Chcete-li ale vyzkoušet kosmetiku bez silikonů, sáhněte například po
Head & Shoulders Šamponu proti lupům bez silikonů Supreme Purify & Volume (koupit v e-shopu), který dodává vlasům objem a chrání je proti lupům.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít