Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak zabránit maštění vlasů přes noc?

Jak zabránit maštění vlasů přes noc?

Jak zabránit maštění vlasů přes noc?

21. března 2020 od Jana Kantorová

21. března 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Večer vlasy umyjete a ráno vás trápí namísto hezkého účesu mastná helma? Zabraňte tomu. Stačí vyzkoušet naše triky a s maštěním vlasů přes noc bude konec.
Vzhled vlasů je velmi důležitý. Jenže nemálo lidí nemá po ránu čas na mytí, foukání a styling vlasů tak, aby vypadaly skvěle. Zvlášť ve chvíli, kdy máte problém s mastnými vlasy, které se vytvoří doslova přes noc. Máme pro vás triky, které tomuto jevu jednou provždy zabrání. Které to jsou?

1. Začněte už ve sprše

Je to jednoduché: při mytí vlasů večer nepoužívejte příliš horkou vodu. Ta totiž vlasy vysušuje, a nutí je tak k většímu maštění. Naopak omývejte vlasy vlažnou vodou, a navíc je příliš „nedrbejte“. Spíše volte jemnou masáž hlavy i vlasů. K tomu zvolte šampony určené přímo na mastné vlasy, jako například Pantene Pro-V Šampon na mastné vlasy Micell Clean&Nour (koupit v e-shopu). K tomu pak nezapomeňte použít i kondicionér proti mastným vlasům ve stejné řadě, který ale budete nanášet jen na konečky vlasů. V tomto případě tedy Pantene Pro-V Balzám na mastné vlasy Micell Clean&Nour (koupit v e-shopu). Kondicionérem šetřete, u mastných vlasů platí dvojnásob, že méně je někdy více.
Tip redakce:
S příchodem teplejšího počasí se hodí vlasy také více hydratovat vhodnou kosmetikou v podobě masek na mastné vlasy. Tedy nejlépe takové, které redukují přebytečný maz díky obsahu například aktivního uhlí, bahna a dalších přírodních ingrediencí. Zkuste třeba
Kallos KJMN Multivitamin Posilující masku na vlasy s extraktem z ženšenu a avokádovým olejem (koupit v e-shopu). A k tomu je ideální také vlasy co nejméně zatěžovat, vyzkoušejte tedy čas od času bezoplachové kondicionéry. Například Toni&Guy Smoothing Leave In Bezoplachový kondicionér (koupit v e-shopu).


2. Schnutí a česání

Po umytí nechte vlasy chvíli jen tak zabalené v ručníku. A poté je nechte volně (bez fénování) důkladně uschnout. Pokud půjdete spát s mokrými vlasy, pak můžete ráno čekat mastné vlasy dříve, než by bylo záhodno. Vlasy se totiž mohou zapařit. Stejně tak se vyhněte i nešetrnému česání, které by mohlo aktivovat mazové žlázky na pokožce hlavy.


3. Čelenka ve vlasech

Trik, který rozhodně zabrání maštění vlasů. Těsně před spaním si ke kořínkům vlasů nastříkejte suchý šampon, například Aussie Suchý šampon Wash + Blow Clean Supreme (koupit v e-shopu), a vlasy zvedněte širší látkovou čelenkou. Zavažte si ji nad čelem, aby vám v noci nepřekážela. Ráno pak vyčešte zbytky suchého šamponu v předklonu a vlasy zafixujte lakem na vlasy. A má to další benefit: díky čelence docílíte nevšedního objemu.
 


4. Kokosová maska

Kokosový olej pomáhá zabraňovat maštění vlasů. Proto zkuste noční kokosovou masku. Naneste 1x týdně kokosový olej, například Purity Vision Bio kokosový olej (koupit v e-shopu), do vlasů, ale ne až ke kořínkům. Pročešte vlasy prsty a pak je smotejte do drdolu na vrcholu hlavy tak, aby vám nevadil při spaní. Můžete vlasy obalit bavlněným šátkem nebo přikrýt polštář ručníkem. Ráno pak vlasy důkladně opláchněte vodou, vysušte a uvidíte, že mastným vlasům brzy odzvoní.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít