Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3 účesy, které s přehledem vyfoukáte i vy!

3 účesy, které s přehledem vyfoukáte i vy!

3 účesy, které s přehledem vyfoukáte i vy!

19. února 2019 od Anna Adlerová

19. února 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Milujete ten pocit, když vyjdete od kadeřnice s krásně vyfoukanou hlavou? Dopřejte si ho každý den a naučte se, jak si krásnou foukanou vytvořit ve vlastní koupelně. O tipy na foukanou pro krátké, polodlouhé a dlouhé vlasy se podělila vlasová expertka Markéta Karvaiová.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Nejen, že jsou vyfoukané vlasy korunou krásy, foukání je i absolutní nezbytnost po každém umytí, pokud si chcete zachovat zdravou pokožku hlavy a krásné vlasy. Proč si tedy místo rutinního vysušení rovnou nevytvořit parádní účes? Nic na tom není a s trochou odhodlání to zvládnete samy! Potřebovat budete hřeben, kvalitní fén s možností regulovat teplotu a vlasový styling podle typu účesu, který zajišťuje ochranu před použitým horkým vzduchem a zároveň efektnější výsledky.


1. Foukání krátkých vlasů do objemu

Budete potřebovat:

  • kulatý kartáč,
  • ochranný sprej proti teplu,
  • objemovou pěnu.
Při foukání se ve většině případů používá kulatý kartáč. K vytvoření objemu a zatočení vlasů směrem dovnitř se bez něj taky neobejdete.

krátké vlasy

Jak na to:

Nejdříve do mokrých vlasů nastříkejte ochranný sprej proti teplu, a pokud máte jemné vlasy, vetřete objemovou pěnu (raději menší množství, ať se vlasy neslepí). Sáhněte například po pěně pro objem od kořínků Toni&Guy Pěnovém tužidlu Prep Volume Plumping Mousse (koupit v e-shopu). Vlasy důkladně rozčešte a začněte s fénováním.

„V prvním kroku je důležité vlasy vysušit téměř do sucha cca na 80 %, až pak je začněte finálně tvarovat,“ říká expertka. „Vlasy fixují svůj tvar až při dosoušení, není tedy důležité, jestli budete v prvním kroku pracovat s hřebenem nebo budete používat prsty,“ pokračuje. Pak si rozdělte vlasy do jednotlivých vrstev a začněte s fénováním té nejspodnější. Sekce nad čelem přijde na řadu jako poslední. Při foukání už pracujte s kulatým kartáčem a s hubicí nasazenou na fénu, abyste mohly lépe směrovat proudící vzduch.

Čím větší kartáč použijete, tím větší objem do svých vlasů dostanete. Pramen po prameni podkládejte kulatým kartáčem, kterým na konci pramene vždy podtočte vlasy směrem k obličeji. Sekci nad čelem můžete podtočit víc, abyste vytvořily viditelnější objemový efekt kolem obličeje. Nebojte se vlasy na kartáč natočit jako na natáčku. Uvidíte, jak překvapivý objem to vašim vlasům dodá!

Tip redakce:
Výsledek každé foukané můžete a nemusíte po dokončení zafixovat podle osobních preferencí lakem na vlasy. Pokud to uděláte, dodáte účesu delší životnost a lesk. Vyzkoušejte třeba
NIVEA Tvarovací sprej na vlasy Volume (koupit v e-shopu). Jeho složení s 0% alkoholu snadno vytvaruje váš vysněný a objem, ale vlasy nevysušuje. 


TIPLaky na vlasy s nejrůznější úrovní fixace i pro různé typy vlasů můžete vybírat v e-shopu Teta drogerie (přejít do e-shopu).   


2. Polodlouhé vlasy rovné jako hřebíky

Budete potřebovat:

  • plochý kartáč,
  • ochranný sprej proti teplu,
  • uhlazující krém. 
Pro vytvoření rovných vlasů s efektem, jako byste je vyžehlily žehličkou na vlasy, pracujte s velkým plochým kartáčem.

polodlouhé vlasy

Jak na to:

Nejprve do vlasů nastříkejte ochranný sprej proti poškození vlasů během fénování, jako je například Tony&Guy Sprej pro tepelnou ochranu Heat Protection (koupit v e-shopu), který pro lepší efekt můžete doplnit produktem na uhlazení vlasů. Poté vysušte vlasy pomocí prstů a fénu bez nasazené hubice. Až budou vlasy téměř suché, začněte s rovnáním jednotlivých pramenů rozdělených do sekcí. Začněte spodní vrstvou.

Pramen vlasů podložte plochým kartáčem a klouzejte po něm společně s fénem s nasazenou hubicí, který musí teplým vzduchem vlas tvarovat a uhlazovat shora. Nepřikládejte ho na pramen kolmo, ale pohlídejte si, aby fén kopíroval směr růstu vlasů. Dejte si na čas. Čím precizněji pramen vysušíte a uhladíte, tím větší budete mít jistotu, že se k němu nebudete muset znovu vracet. Nakonec vlasy profoukněte ještě studeným vzduchem, který pomůže zafixovat vlasy v kýženém tvaru. 


3. Dlouhé vlasy s jemnými vlnami

Budete potřebovat:

  • kulatý kartáč,
  • ochranný sprej proti teplu,
  • prostředek na tvarování vln.
Máte dlouhé vlasy a chcete s nimi opravdu ohromit? Osvojte si foukání do vln! Tohoto looku docílíte dvěma cestami.

dlouhé vlasy

Jak na to:

Buďto použijete při fénování velké samodržící natáčky, nebo kulatý kartáč. Tyto dvě metody se dají i kombinovat. Můžete třeba použít natáčky jen na střední partii vlasů nad čelem,“ radí expertka. Nejdřív do mokrých vlasů vetřete ochranný prostředek proti teplu, abyste se vyhnuly poškození.

Pokud použijete i stylingový produkt na podporu vln, výsledek vydrží déle a vlny budou lépe definované. „Styling na tvarování vln umí vlasům dodat lepší strukturu, lesk a výdrž vln,“ tvrdí Markéta. Zkuste třeba Aussie Pěnové tužidlo pro tvarování vln Turn Up The Curl (koupit v e-shopu). Vlasy prosušte, pak je rozdělte na jednotlivé sekce a začněte kartáčem tvarovat vlasy do vln. Sekci nad čelem si nechte naposled. Některé prameny můžete jen lehce podtočit, jiné zas zformovat do vlny následujícím způsobem: vezměte pramen vlasů a obtočte ho kolem kulatého kartáče. Konec pramene nechte volně viset dolů. Kartáčem pak za stálého foukání pramene s nasazenou hubicí pomalu sjíždějte až ke konci pramene. Jako závěrečný styling použijte lak vlasy, kterým celý účes zafixujete. Jak se vám líbí připadat si při odchodu z koupelny jako filmová hvězda?

Tip redakce:
Chcete, aby výsledek z foukání byl ještě oslnivější a dlouho vydržel? Nakonec použijte ke kořínkům suchý šampon. Vyzkoušejte třeba některou z variant od L´Oreal Magic Shampoo (koupit v e-shopu).
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

4 komentářů k článku
Gabriela Seberová 16.dubna 2020
Dobrý den.Všechny Vaše články jsou velmi obohacujíci.Ráda chodím nakupovat do Teta drogerie,jediná věc co mě tam odrazuje je,že některe prodavačky Vám nejsou schopné poradita myslim že se určitě zučastnují nějakeho školení.Ja pracuji také ve velké firmě,kde zákazníkum jsme povinni poradit a ještě musíme psát testy,což je velmi dobré. S pozdravem vaše zákaznice Gábina
Teta drogerie 4.března 2019
Dobrý den, děkujeme Vám za pozitivní komentáře. Velice nás těší, že se Vám článek líbil.
Jiřina Zůbková 2.března 2019
Velice inspirativní rádce, ve vizáži a starosti o sebe. Nakupuji sama, jen v TETA drogerii a doporučuji i ostatním. Vyberu si vše, případně využiji slevy člena a když opomenu, připomenou mi na pokladnách, spolu s aktuálními nabídkami. Velmi profesionální součást mého života
Taťána Jelínková 2.března 2019
Dobrý den,
vaše zveřejňované příspěvky jsou velmi vkusné a uvítá je snad každá žena.
Dobrý nápad a dobré tipy.
Děkujeme!
Jelínková, Praha

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít