Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zimní kosmetické nutnosti. Víte, které to jsou?

Zimní kosmetické nutnosti. Víte, které to jsou?

Zimní kosmetické nutnosti. Víte, které to jsou?

15. prosince 2017 od Jana Kantorová

15. prosince 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Není výbava jako výbava! V zimě se rozhodně zaměřte na používání správných kosmetických produktů. Co by vám nemělo chybět ve vaší „horské“ kosmetické taštičce? A jaké produkty letos opravdu frčí?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Jak už jistě víte, na pleť v zimním období působí velké množství rizikových faktorů, jako například časté změny teplot, s čímž souvisí i přechody z vytopených místností ven, mráz nebo ostrý ledový vítr. V zimě si mnohem častěji dopřejete svařák na zahřátí nebo nějakou kalorickou bombu k obědu v baru na sjezdovce. Nemusíte se jim ale podřizovat. Naopak díky kosmetickým produktům už můžete pleť, pokožku těla i vlasy dostatečně chránit, vyživit a prokrvit. Správně zvolené pečující výrobky navrátí pokožce a vlasům jejich vitalitu.   


Dopřejte si jemnou pleť

Hydratace je v zimě důležitá. Volte mastnější krémy, které vytvoří účinnější ochranný film, např. intenzivně hydratační krém Mixa Hyalurogel. Mráz totiž pleť extrémně vysušuje a běžné hydratační krémy, které používáme v létě, nestačí pokožku obličeje dostatečně a intenzivně chránit před vnějšími vlivy. U mastící se pokožky si nejspíše vystačíte s běžnými hydratačními krémy, ale suchá a citlivá pleť si žádá mnohem účinnější zbraň. Vyzkoušet můžete i denní výživný krém Precious Oils od Ellie nebo hydratační krém Triple Active od L´Oréal Paris.

Tip redakce:
Kolem hydratace v zimě koluje hned několik mýtů. Asi nejznámější je ten, že bychom se měli vyhýbat krémům, které obsahují vodu, protože hrozí, že se dostane do buněk a ty se pak pod vlivem mrazu rozpínají a praskají. Nemusíte se ale bát, protože pokožka má stabilní teplotu. Žádné mrznutí tak vůbec nehrozí.

žena na horách


Hebké tělo

Přírodním pomocníkem je v péči o tělo bambucké máslo, které můžete v produktech najít i pod názvem karité. Pokožku hydratuje, vyživuje, a dokonce i ochraňuje. Navíc díky vysokému obsahu vitaminů a biologicky aktivních látek působí také protizánětlivě a udržuje pokožku jemnou, vláčnou a elastickou. Ideální je bambucké máslo použít po větší zátěži – po koupání v chlorované vodě, po saunování nebo při zimních sportech.

Tip redakce:
Strávili jste den na horách aktivním sportem? Pak by se vám mohly hodit různé masážní a tělové oleje nebo gely, které pokožku vyživí a zároveň zregenerují a dopřejí jí i svalům odpočinek při příjemné, třeba partnerské masáži. Masáž totiž snižuje bolest, zmírňuje otoky, prohřívá a prokrvuje tělo. Příjemným pomocníkem může být Masážní gel se skořicí od Bione nebo také pleťový a tělový olej Bi-oil, který mimo to, že hydratuje pokožku, také sjednocuje odstín pleti a působí proti jizvám a striím.


Bojujte už v koupelně

Naložit se se po mrazivém dni do horké vody zní jako skvělý plán, ale pokožka se vám nejspíše úplně neodvděčí. Horká voda vyplavuje z pokožky přirozenou mastnotu, kvůli čemuž je pak vysušená a napnutá. Ideální je tedy sprcha s teplou (ne horkou) vodou. Zkuste vysušování pokožky zabránit používáním těch správných sprchových gelů, třeba díky hydratačnímu sprchovému gelu Dove Nourishing Secrets s výtažky z růžového lotosu a rýžové vody.

Tip redakce:
Dávejte si obzvlášť pozor při používání klasických mýdel na obličej. Obzvláště ta parfemovaná obsahují složky, které pleť obličeje extrémně vysušují. Zjistěte, kdy a jak správně klasická mýdla používat.

žena ve sprše


Dokonalé vlasy

Stejně jako pleť se v zimě vysušují i vlasy. Třepí se, lámou a elektrizují. Ideální je chránit je čepicí, ale ne každý si v nošení čepic libuje. Proto je dobré používat speciální vlasovou kosmetiku pro suché a poškozené vlasy, hloubkově regenerační šampony a kondicionéry. Plný vitaminů je třeba šampon Essence Ultime od Schwarzkopf s kaviárem. Navíc je dobré také vlasy vyživovat pomocí regeneračních masek nebo olejových zábalů.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít