Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 6 tipů, jak bojovat se zimním elektrizováním vlasů

6 tipů, jak bojovat se zimním elektrizováním vlasů

6 tipů, jak bojovat se zimním elektrizováním vlasů

5. prosince 2017 od Jana Kantorová

5. prosince 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

V zimě může za poletující vlasy hlavně sucho. Nejhorší jsou přechody ze zimy do přetopených místností. Vlasy se tak mnohem snadněji vysušují, začínají se třepit, lámat, a právě nakonec i elektrizují. Víte, jak tomu snadno zabránit?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Kartáč na vlasy

Je elektrizování vlasů horší po rozčesání? Pak máte možná špatný kartáč na vlasy. Ideální jsou pomůcky, které jsou vyrobeny z přírodních štětin. Existují i hřebeny, tzv. ionizační kartáče, určené speciálně k tomu, aby zabránily vytváření statické elektřiny ve vlasech.

Tip redakce:
Chcete-li o svých vlasech vědět vše, vyzkoušejte
chytrý kartáč, který ihned po prvním učesání zjistí kvalitu vlasů a doporučí také následnou péči. Suché, mastné, krepaté, lámající se nebo elektrizující vlasy už nebudou mít šanci.

kartáčování vlasů


2. Nezapomínejte na kondicionér

Abyste zabránili elektrizování vlasů, je důležitá hlavně jedna věc – hydratovat. Toho docílíte tím, že si vyberete správný šampon a nebudete zapomínat ani na kondicionér. Ideální jsou šampony a kondicionéry určené pro suché vlasy, např. šampon pro suché a poškozené vlasy Aussie Miracle Moist. Chybu ale neuděláte ani s vyživujícími šampony pro jemné vlasy. Ideální je třeba pečující šampon a kondicionér pro jemné vlasy Hairmilk od značky Nivea.


3. Speciální péče

V zimě často nestačí jen používat kvalitní šampony a kondicionéry. Máte-li vlasy velmi vysušené a poničené, vyplatí se jednou za čas použít bezoplachový či hloubkový kondicionér, který vlasy obalí podobně jako pečující kůra, nebo masky určené pro suché a krepatící se vlasy. Zabráníte tak také otravnému poletování vlasů kolem hlavy. V takovém případě můžete vyzkoušet třeba hloubkový tříminutový kondicionér pro poškozené vlasy Aussie, Repair Miracle.

elektrizující vlasy


4. Vyzkoušejte olej

Proti elektrizování vlasů bojují také různé oleje, např. mandlový nebo kokosový, které dokážou s vlasy i pokožkou divy. Stačí je jen natřít do konečků vlasů. Vlasy tak budou těžší, ale přitom nebudou mastné. Vyzkoušet můžete také luxusní olej pro všechny typy vlasů Elseve L'Oréal Paris, který si poradí se všemi nedokonalostmi.


5. Pomohou fixační přípravky

Potřebujete-li perfektní účes bez poletujících nebo elektrizujících vlasů rychle, pak sáhněte po vhodných fixačních přípravcích, které vám s tím pomohou. Vybírat můžete z velkého množství laků, tužidel nebo vosků na vlasy. Nastříkejte si lak do vlasů nebo si dejte vosk na prsty, zlehka vetřete do vlasů a uhlaďte.


6. Chraňte vlasy před teplem

Tou nejlepší variantou je žehličky a fény na zimu odložit. Velmi vysušují vlasy, a problémy s elektrizováním tak ještě zhoršují. Nedokážete-li si to představit, pak před fénováním nebo žehlením nezapomínejte na ochranu vlasů před teplemTermo-fixační sprej s objemovým efektem L'Oréal Paris Studio/Pro Heat It jim kromě ochrany vlasů před teplem dodá navíc ještě objem, který vydrží až tři dny. Zároveň pomáhá uhladit účes a brání krepatění.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít