Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Masky, které budou vaše vlasy milovat

Masky, které budou vaše vlasy milovat

Masky, které budou vaše vlasy milovat

4. ledna 2017 od MNo

4. ledna 2017 5 minut čtení
Připravil/a MNo ve spolupráci s expertem Honza Kořínek

Suché, roztřepené, unavené. Stejné hýčkání jako vaše pleť si po náročném létě zaslouží i vaše vlasy. A tak je právě teď čas na pořádné vlasové zábaly. Některé najdete třeba i v ledničce nebo ve spíži.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Masky na vlasy by neměly chybět ve výbavě žádné koupelny. Používat byste je měly alespoň jednou týdně, a to zásadně až na konci celého mycího procesu – tedy po šamponu a kondicionéru. „ Je to zpravidla ten poslední krok. Vždy si masku nanášejte do délek vlasů a do konečků. Nikdy ne k hlavě, protože pak by se vám vlasy mohly rychleji mastit,“ říká majitel kadeřnictví Honza Kořínek.

Podle kadeřníka bychom to ani neměly přehánět s množstvím, profesionálních masek stačí opravdu jen málo – na jednu péči tak vystačí dávka asi o velikosti oříšku.
Pokud ale vašim vlasům chybí lesk a zdravý vzhled a po ruce nemáte žádný už hotový přípravek, můžete si některé z masek přímo vyrobit. Stačí si jen najít chvilku a ty správné ingredience.


Základní suroviny pro domácí masky:

  • vejce – dodává hlavně bílkoviny
  • olivový olej – vyživuje a bojuje se suchými vlasy
  • káva – prokrvuje pokožku a podporuje růst
  • med – je antibakteriální

Kromě těchto přísad je ale možné použít i další potraviny a rostliny jako třeba avokádo, banán, aloe vera, citron nebo jogurt.

Ne všichni kadeřníci ale domácím maskám fandí. Podle Honzy Kořínka jim už dávno odzvonilo. „Myslím si, že olej, vejce i majonézy patří v 21. století opravdu už jen do kuchyně a do salátů, a ne na hlavu a na výživu vlasů. Technologie skutečně pokročila, a nemusíme tak doma zkoušet různé pokusy,“ dodává s tím, že dobrou péči byste měla vybírat přímo s kadeřníkem, který pomůže vytipovat, co přesně vlasy potřebují.

I přes taková doporučení je ale mnoho žen, které zkrátka chemii příliš nefandí, a tak chtějí vlasy hýčkat tím, co si samy vyrobí. A právě pro ně jsou tu tři tipy na hustou a zdravou podzimní kštici.

Pro lesk vlasů

Banán, olej a med v jednom. Zaručená kombinace, která vlasům dodá záři a vrátí jim kvalitní a vyživenou vizáž.

Potřebujete: 1 banán, 1 lžička medu, 1 lžička olivového oleje
Výroba: Rozmixujte banán, přidejte med – pozor, ať není zcukernatělý, kdyžtak ho zahřejte, aby se částečky cukru rozpustily. Jako poslední nalijte trochu olivového oleje.
Použití: 20 minut nechte působit, poté pořádně vymyjte. Možno použít i dvakrát týdně.
Tip: Banán můžete vyměnit za avokádo. To je vhodné pro hodně poškozené a barvené vlasy. Vitaminy, které v avokádu jsou, dodají vlasům nejen lesk, ale i pružnost.


Pro suché vlasy

Kofein už nám dávno nepomáhá jen postavit se po ránu na nohy, má velmi dobrý účinek i na pokožku a vlasy – dokonce se už používá i do některých šamponů, stimulujících jejich růst.
Potřebujete: 1 žloutek, 2 lžíce mleté kávy, 3 lžíce olivového oleje, v některých receptech doporučují přidat i lžíci rumu
Výroba: Všechny ingredience míchejte tak dlouho, dokud se nevyrobí kašička.
PoužitíNatřete na vlasy a nechte na nich celou masku asi 20 minut. Důkladně smyjte pokud možno co nejstudenější vodou, jinak se z vajíček mohou udělat cucky.
Tip: Vymývání této masky může být složité a zabrat dost času, na tento recept si tak raději rezervujte večer, ať máte klid.


Proti roztřepeným konečkům

A zase ten med. Právě ten nejlépe zafunguje na roztřepené a ošklivé konečky.
Potřebujete: 1 lžíce medu, 1 žloutek, 1 lžíce olivového oleje
Výroba: Všechny ingredience smíchejte v misce.
Použití: Naneste na konečky vlasů, kde nechte masku 20 minut se o vaše zničené vlasy starat. Poté vymyjte vlažnou vodou a použijte šampon.

Použít ale můžete i obyčejné olejové zábaly – ať už z oleje olivového, nebo třeba kokosového. Zahřát ho můžete ale maximálně na 40 stupňů, pak už totiž oleje ztrácí účinnost. Podobně jako u ostatních masek je nejlepší si na takové procedury rezervovat hezký beauty víkend nebo večer, kdy spolu s vlasy můžete hýčkat celé tělo a nestresovat se tím, že masku musíte rychle vymýt a utíkat do práce.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás MNo ve spolupráci s expertem Honza Kořínek

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Honza Kořínek
Kadeřník a majitel Hair studia Honza Kořínek
2282
"Dej a bude ti dáno, přej a bude ti přáno."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít