Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Víte, jak se v létě správně vonět?

Víte, jak se v létě správně vonět?

Víte, jak se v létě správně vonět?

25. června 2020 od Vanda Vízková

25. června 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Použití parfému přece není žádná věda. Nebo je? Jak se navonět, aby vůně i v parném počasí dlouho vydržela? Jaké složky by měla mít, aby vás osvěžila? A jak a kam ji nanášet, abyste neublížili své pokožce ani oblečení? Souhrn toho nejdůležitějšího jsme pro vás sepsali níže.

Odlehčete si

Stejně jako se v létě mění váš jídelníček, mění se i vaše vůně. Místo hřejivých těžších, kořeněných jídel si začínáte pochutnávat na lehčích salátech a svěžím ovoci. A stejně přistupujte i k vůním. Teplé, kořeněné vůně nahraďte těmi s vodními, ovocnými a citrusovými tóny. Je to přirozené. Vyvolávají pocit ochlazení, osvěžení a čistoty, což jsou pocity, které v parných letních dnech často postrádáte a toužíte po nich.

Řešení:

produktové foto
Oblíbené jsou proto vůně s citrusy, třeba Spirit Eau de Parfum Fizzy mandarinka (koupit v e-shopu)
produktové foto

s osvěžující okurkou a zeleným čajem – Elizabeth Arden Eau de Toilette Green Tea Cucumber (koupit v e-shopu)

produktové foto

nebo s chladivým vodním akcentem jako třeba v Mexx Eau de Toilette Ice Touch Woman (koupit v e-shopu).

Pokud se vám ale nechce opouštět svůj milovaný parfém, můžete na letní období přejít na jeho odlehčenou verzi. Poznáte ji podle toho, že ve svém názvu obsahuje označení „eau fraiche“ nebo „legere“.

Více vrstev, větší výdrž

Způsob, jakým si zajistit co nejdelší výdrž vůně, nespočívá v tom, že na sebe při jedné aplikaci vystříkáte třetinu lahvičky. Fígl je ve vrstvení. V dnešní době můžete použít celou řadu produktů se stejnou parfemací, které se navzájem posilují a zaručí vám, že budete vonět intenzivněji a déle.

Řešení:

Začít můžete sprchovým gelem, pokračovat tělovým mlékem, deo sprejem a nakonec parfémem. Voňavou tečku můžete udělat vlasovou mlhou. Takto širokou řadu seženete u parfemovaných produktů, které se navzájem doplňují. Např. Katy Perry’s Parfémový deodorant Mad Love (koupit v e-shopu) a Katy Perry Parfémová voda Mad Love (koupit v e-shopu). 

Kam s ním?

Parfém nanesený na šatech může způsobit paseku ve formě mastných nebo žlutých skvrn, které z nich už nikdy nedostanete. Jenže vůně nanesená na pokožku, respektive některé složky v ní obsažené mohou v kombinaci se slunečními paprsky vyvolat alergii, vyrážku, a dokonce také pigmentové skvrny. Hnědé fleky na krku nebo za ušima nejsou po skončení letní sezóny bohužel nic výjimečného.

Řešení:

Jak je to tedy správně, abyste neohrozili své oblečení ani pokožku? Parfém můžete nanášet na místa skrytá slunci, např. na oblast kolem pupíku. Pokud víte, že se budete svlékat do plavek, raději vynechte i tuto oblast. Použít můžete třeba vlasovou mlhu. Další možností je již mnohokrát osvědčená rada – stříknout parfém před sebe a pak tímto oblakem vůně projít. Na pokožce i oblečení ho tak ulpí jen malé množství, které je navíc dokonale rozptýlené, aby nezpůsobilo žádné škody ani na jednom.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít