Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Trendy a novinky z jarního veletrhu World of Beauty & Spa 2017

Trendy a novinky z jarního veletrhu World of Beauty & Spa 2017

Trendy a novinky z jarního veletrhu World of Beauty & Spa 2017

15. března 2017 od Eva Suchomelová

15. března 2017 5 minut čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Máme pro vás reportáž z jarního běhu veletrhu krásy World of Beauty & Spa. Dva dny, 10.-11. března, naplněné předváděcími akcemi, soutěžemi a přehlídkami pro (nejen) ženský půvab přinesly spoustu novinek a odrazily aktuální trendy, jež hýbou českou beauty scénou.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Na veletrhu se v první řadě představily trendy v oblasti nail designu, líčení, wellness, péči o tělo či účesové tvorbě, ale velký prostor tentokrát zaujaly i novinky v kosmetických přípravcích z „jedlých“ surovin a hlavně péče o zdraví. Roste produkce bio kosmetiky, důraz se klade stejnou měrou na zdraví jednotlivých částí těla i na celkovou harmonizaci, třeba pomocí masáží, aroma terapie, relaxačních technik.


Nevinnost: andělské rty a květy ve vlasech

Trend výrazného třpytivého líčení rtů nešlo přehlédnout. Od stánku, kde se mohly návštěvnice nechat takto zkrášlit, proudilo množství dívek a žen širokého věkového rozpětí. Spatřit jste mohly vnučku, matku i babičku s takto nalíčenými ústy. Blyštivý trend je velmi lákavý. Rty se nejprve pokryjí bílou emulzí, která za chvilku zprůhlední. Následně se na ni pěnovým aplikátorem nanesou v silné vrstvě barevné třpytky a pak je potřeba nechat vše 2-3 minuty zaschnout. Pak se doporučuje rty si jazykem olíznout, aby se odstranily částečky, které se nepřichytily. Prodejce tvrdí, že pokud nekonzumujete nic mastného, měla by lesklá vrstva na puse vydržet až 8 hodin a neměla by působit rušivě. Vyzkoušeli jsme to, ale stále jsme měli pocit, že máme na rtech něco cizorodého. Navíc po snědení jablka ze rtů vše zmizelo – ani ne půl hodiny od aplikace.

rty

Jistě je to inspirativní trend pro večírky a zábavy. Ale jsme přesvědčeni, že stejného efektu lze dosáhnout pohodlněji jakýmkoli leskem na rty, který obsahuje třpytky.
Něžný dojem podtrhly i doplňky s květy, trend, který se nenápadně přelil z podzimního londýnského Fashion Weeku do jarního looku u nás. Květinové čelenky do vlasů, sponky s umělými kvítky nebo třeba suché květy do UV gelu pro zdobení nehtů spojily doznívající trend s touhou po jaru.

beauty


Jarní trendy nehtů: lesk versus přirozenost

Veletrh představil hned několik novinek v lacích na nehty a samozřejmě trendy v nail designu pro jaro 2017, o nichž jsme psali již v našem článku zde.
Mezi spoustou barevných lahviček nás zaujala horká novinka: prodyšné laky na nehty, které v sobě spojují hydrataci, výživu nehtu a jejichž porézní vrstvou proniká krém na ruce či jiný pěsticí prostředek. Běžné laky na nehty toto neumožňují. Celá řada laků obsahuje pět odstínů v růžových a tělových trendy valérech a jeden průhledný. Dlužno dodat, že touto vrstvou proniknou i nežádoucí látky, například z úklidových prostředků. Jarní úklid s takovým lakem, ale také práce v kuchyni či na zahrádce tedy připadá v úvahu pouze v kvalitních gumových rukavicích.

beauty

Co se týče trendů ve zdobení nehtů, zaznamenali jsme dva hlavní proudy: zdobení pigmenty a nude styl.
Pigmenty jsou pokračováním metalického trendu z podzimu, přičemž aktuálně se prosazují pigmenty v chameleon stylu a chromové. Na rozdíly mezi nimi jsme se zeptali školitelky značky Alessandro, Michaely Stepanović: „Pigmenty se uplatňují při technikách, kdy se lak zapéká v UV lampě. Pro chameleon styl se do jakékoli barvy podkladu z výpotkového materiálu pigment zatlačí prstem. Výsledkem jsou měňavé odlesky na základu vybrané barvy,“ vysvětluje Michaela Stepanović první možnost použití pigmentu a pokračuje: „Oproti tomu chromový pigment se vmasírovává gumovou tyčinkou do bezvýpotkového materiálu, čímž se dosáhne zrcadlového efektu, jako by na nehtu byl plátek lesklého kovu.“

beauty


Tento výrazný nehtový trend je vyvážen svým protikladem, a to nude stylem. Přirozenost se v poslední době prosazuje nejen v líčení a úpravě vlasů, ale stále víc také ve vzhledu nehtů. Pokud vám také vyhovuje, na jaře bude in, zvolíte-li krátké nehty, upravený a pěstěný vzhled. „Pokud zvolíte barevný lak, sáhněte po odstínech tvářenek, bronzerů a rozjasňovačů, tedy po tělové, pastelově růžové nebo broskvové,“ doporučuje expertka na krásné nehty. Na veletrhu se představila v tomto směru pozoruhodná novinka, a to expresní manikúra bez lakování, s níž docílíte upravených, ale neobarvených nehtů, zapilovaných do tvaru kopírujícího přirozený tvar nehtového lůžka.

beauty


Soutěže a přehlídky: klasika i extravagance

Bylo by zbytečné vypisovat, jaké všechny soutěže a přehlídky se na veletrhu konaly – stačí se podívat na nabitý program. Každopádně bylo zajímavé porovnat tvorbu známých a osvědčených jmen (např. Pavel Bauer, Štěpánka Podroužková, Honza Špilar, Honza Hlaváček) s přínosem mladých tvůrců z řad vizážistů, kadeřníků i stylistů. Především novináři nejfotografovanější byly české miss při přehlídce šatů a plavek, návštěvníci nejčastěji zmáčkli spoušť, když se mezi ně vmísily modelky nalíčené, učesané a oblečené ve svěžích a nápaditých moderních verzích Pin Up Style. Soutěžní inspiraci „Urban Cherokee“ z rukou Štěpánky Podroužkové a dalších skvělých tvůrců mohli návštěvníci také po soutěži potkat v některém z veletržních pavilonů. Po právu budila pozornost a zájem všech kolemjdoucích.

beauty


Z kuchyně do kosmetických kelímků

Celkově na veletrhu převažovaly produkty z přírodních surovin. Z těch ovšem tentokrát nejvíce zaujala kosmetika z „jedlých“ surovin. Pivní kosmetika je již docela známá, zde se však prezentovala nová řada, která nevoní po zlatavém moku, ale dostala aroma francouzských parfémů. Vyrábí se však z piva, takže si zachovává jeho účinky. Ovšem už jste slyšely o kosmetice ze slivovice? Ocení ji tedy spíš pánové, byť obsahuje pouhá 2 % alkoholu. Pomáhá unaveným svalům, ale vedle „tekutých švestek“ obsahuje i velmi účinné rostlinné látky.

Zábaly z čokolády až donedávna dominovaly v nabídce wellness salonů a lázeňských zařízení. Nyní se objevila novinka tělové čokoládové masky pro domácí použití. Maska obsahuje 96% čokoládu v pecičkách, kterou lze rozdělat pomocí mandlového nebo kokosového oleje do tekuté konzistence. Používá se jako celotělová maska, tělový zábal nebo pleťová maska na obličej.

beauty

Trend přenesení původně pouze salonních procedur do soukromí domova se projevil i u parafínových zábalů pro domácí použití. Oba zmíněné druhy zábalů jsou ideální např. pro domácí wellness odpoledne s kamarádkou, kterým se můžete inspirovat v našem článku zde.


Zdravé nohy jsou krásné nohy

Hned první den se konala konference České podiatrické společnosti. Tam jsme rozhodně nemohli chybět. Je přece logické, že jen zdravé a správně ošetřované nohy mohou být krásné, jak jsme ostatně psali i v našich článcích o pedikúře doma zde a v salonu zde.

Jednou z významných aktivit je tedy školení pedikérek, na které se společnost zaměřuje. Seznamuje je jak s novými trendy a produkty, které vycházejí z nejnovějších vědeckých objevů a technologických novinek, tak jim také zprostředkovává kontakty a aktuální informace s nejrůznějšími lékařskými sdruženími, která souvisejí se zdravím nohou.

Pokud je vaše pedikérka takto vyškolená, je to pro vás dobrá zpráva. Může vás totiž při ošetření upozornit na to, že zdánlivá drobná vada na kráse je potenciální vážný zdravotní problém, a doporučí návštěvu vhodného lékařského odborníka. Když se potíž zachytí v raném stádiu a ihned se řeší, dá se předejít vážným zdravotním komplikacím. Příkladem takového nenápadného symptomu může být zarůstání nehtu, v němž poučená pedikérka rozpozná potenciální závažný problém s prokrvením dolních končetin.

Zeptali jsme se prezidentky České podiatrické společnosti MUDr. Marie Součkové na aktuální trendy v péči o nohy. „Pro členy podologicko-pedikérské sekce zajišťujeme aktivní školení ze zahraničí, takže se s novinkami v oboru seznamují jako jedni z prvních,“ přibližuje lékařka aktivity společnosti. „V případě pedikérek to znamená, že i jejich klientky a klienti dostávají prvotřídní péči nejen co do krásy, ale především zdraví svých nohou.“

Jedním z trendů je zvýšená péče o nohy diabetiků. Pedikérka musí ke klientce s touto nemocí přistupovat jinak než ke zdravým lidem. Pokud jste diabetička, jistě si velmi vybíráte, které pedikérce svěříte svou pedikúru. Je vhodné si vybrat takovou, která je s touto problematikou detailně seznámena a je proškolena právě v nových technikách v této oblasti. „Pro pedikérky, které jsou členkami České podiatrické společnosti, se podařilo zorganizovat několik kurzů a sympozií na toto téma a dostaly možnost se dále školit díky spolupráci mezi podologickou společností a podiatrickou sekcí diabetologické společnosti,“ vyjmenovává MUDr. Součková.

Kromě toho se pedikérky mohou školit ve využití novinek a produktů v péči o nohy klientek a klientů s dalšími onemocněními, která ovlivňují vzhled a zdraví dolních končetin. Specifický přístup vyžadují například revmatici, jež trápí suchá, jemná a citlivá pokožka. Další skupinou jsou klienti s neuropatií – jejich ošetření vyžaduje odlišnou péči kvůli necitlivosti vůči bolesti. Samostatnou kapitolou je pak pedikúra onkologicky nemocných, u nichž je s ohledem na sníženou imunitu problémem i sebemenší poranění pokožky. Mykotická onemocnění jsou dalším z problémů, s nimiž může pedikérka svým zákaznicím pomoci, a to jak v péči o nehty, tak i o pokožku nohou. „Momentálně nejnovější metodou v boji s mykózami je využití laseru,“ představuje prezidentka ČPS. „Na rozdíl od známé metody PACT není při ošetření laserem nutno nehtovou ploténku prohřát, takže nedojde k poškození lůžka.“
 
Na podzimní běh veletrhu krásy se můžeme těšit 8.-9. září 2017 opět na výstavišti v Letňanech.

Zdroj foto: redakce, archiv veletrhu World of Beauty & Spa a archiv značky Alessandro

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít