Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Seriál Výstavní nohy, díl 2: "Pedikúra v salonu"

Seriál Výstavní nohy, díl 2: "Pedikúra v salonu"

Seriál Výstavní nohy, díl 2: "Pedikúra v salonu"

26. srpna 2016 od Eva Suchomelová

26. srpna 2016 7 minut čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Zuzana Klímová

Všechny chceme mít v létě nádherné nohy - a vy už víte, co pro to můžete udělat doma. Tentokrát zaostříme na to, co nového v salonech.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Rady nám dala opět Zuzana Klímová, certifikovaná pedikérka z Blue Bell.

 

V SALONU

Domácí péči můžete doplnit jednou za 6-8 týdnů profesionálním ošetřením v salonu. V létě závisí vybrané ošetření na aktivitách, které podnikáte.
  • PŘED DOVOLENOU U MOŘE – na pedikúru si zajděte nejpozději týden před plánovaným odjezdem. Na dovolené budete chodit bosa po pláži, brodit se v moři a nosit otevřené boty. Pokud byste si nechala pedikúru udělat těsně před odjezdem, riskujete poškození kůže na chodidlech. Ta je po pedikúře velmi jemná a zranitelná.
  • PO NÁVRATU OD MOŘE – požádejte pedikérku o voskový zábal. Nožky si zaslouží rozmazlit, tak jim dopřejte výživu a hýčkání v teplém vosku.
  • PO AKTIVNÍ DOVOLENÉ – výšlapy, túry, dovolená v horách či při sportovních aktivitách dají nohám zabrat jak zvnějšku, tak vnitřně. Peeling a profesionální masáž nohou budou pak přesně to pravé.
  • PRVNÍ POMOC – v létě jsou díky otevřeným botám mnohem častější úrazy prstů na nohou. Pokud si ukopnete nehet u palce nebo jiného prstu na noze, je tu pedikérka. Chybějící část nehtu nahradí gelem, který vymodeluje po potřebného tvaru. Defekt tak můžete maskovat do doby, než doroste váš vlastní nehet.

ŽHAVÁ NOVINKA 2016: ALKALICKÝ ROZTOK

K běžným a známým procedurám v salonech přibyla letos nová metoda ošetření alkalickým roztokem, která úplně vynechává namočení nohou v lavoru teplé vody. Pedikérka roztokem napustí tampony, přiloží je na zatvrdlá místa na chodidlech, zabalí do folie a nechá 20 minut působit. Když sundá folii a tampony, změklou odumřelou kůži odstraní plastovou škrabkou.

A Vy?  Kdy naposledy jste byly na pedikúře? Děláte si ji raději doma, nebo se svěřujete do péče profesionálů? Podělte se o své zkušenosti!

 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Zuzana Klímová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Zuzana Klímová
Certifikovaná pedikérka a manikérka, salon Blue Bell, Praha
76
"Co pro ženu do pohody? Krásné ruce, zdravé nohy!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít