Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Domácí wellness s kamarádkou

Domácí wellness s kamarádkou

Domácí wellness s kamarádkou

1. února 2017 od LuK

1. února 2017 5 minut čtení
Připravil/a LuK ve spolupráci s expertem Alice Hrozová

Rýsují se vám v obvyklém nabitém kolotoči práce-rodina čtyři hodiny volného času bez manžela a bez dětí? Nechte úklid úklidem, zavolejte kamarádce a udělejte si domácí lázně. Náš návod vám krok za krokem ukáže, jak na to.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Ještě než se do čehokoliv pustíte, uvařte si čaj nebo rozlijte sekt a zapalte svíčky. Aromaterapie je koneckonců široce uznávaná metoda na různé nepříjemné psychické i fyzické stavy. „Volte bílé svíčky, protože bílá barva čistí a harmonizuje. Skvělé jsou na zejména ty s vůní cedrového dřeva, ambry nebo skořice. Jsou to sice těžší vůně, ale dokáží uvolnit, zklidnit a zahřát podobně, jako byste se zabalily do kašmírového svetru,“ vysvětluje kosmetička Alice Hrozová.


Začněte koupelí s přírodním olejem

Pokud máte náladu, můžete svoje wellness odpoledne odstartovat horkou vanou s přísadou nějakého příjemného olejíčku.  I při koupeli můžete sáhnout po různých vůních, a podpořit tak svůj odpočinek. Citrusové vůně pro zlepšení nálady, levandule na zklidnění, tymián nebo eukalyptus, pokud na vás zrovna leze nachlazení – pokud budete naslouchat svému tělu a duši, ta pravá vůně si vás jistě najde sama. Pokud použijete kvalitní oleje lisované za studena, pokožka se vám jistě odvděčí, bude hebká, hydratovaná a zregenerovaná.


Doma jako v kosmetickém salonu

Na mokré vlasy aplikujte masku. Volte podle typu vlasů – na suché a lámavé se hodí masky na bázi olivového, arganového nebo kokosového oleje, pro vlasy bez lesku smíchejte med s olivovým olejem a mačkaným banánem.

Z postele vytvořte improvizované kosmetické lůžko, pod hlavu kamarádce dejte polštářek vyplněný lněným semínkem, který nahřejete v mikrovlnce, zabalte ji do deky a pod kolena dejte smotaný ručník.
Navlhčený obličej napřed vyčistěte gelem, který napěníte a setřete žínkou zahřátou z mikrovlnky. Další na řadě je aplikace peelingu neboli exfoliantu. Tím kamarádce jemně, krouživými pohyby masírujte tvář a krk. Pozor, vyhněte se přitom očnímu okolí! „Exfoliace je nejjednodušší a zároveň velmi efektivní způsob, jak bojovat proti stárnutí,“ vysvětluje Alice Hrozová. „Odstraňujete tím všechny odumřelé přebytečné kožní buňky, takže pleť bude jasnější, zářivější a lépe připravená na aplikaci všech možných sér či krémů.“


Pleťová maska je v zimě důležitá

Další na řadě je maska na obličej. Ideální je použít masku hydratační, protože hydratace není nikdy dost, a to zejména v podzimním a zimním období. Pokud trpíte na černé tečky, použijte masku, speciálně určenou pro jejich odstranění a stažení pórů. Některé masky lze koupit v balení na jedno až dvě použití, takže pokud nesplní vaše očekávání, nebudete mít doma aspoň zbytečnou lahvičku navíc. Během působení masky si připravte péči o ruce – manikúru, krém na kůžičky kolem nehtů, pilník a lak.


Pěstěné ruce a tvář jsou základ

Jen málokdo si to uvědomuje, ale ruce prozrazují náš věk stejně jako naše tvář nebo krk, leckdy i víc. Proto je dobré věnovat jim trochu speciální pozornosti. Odlakujte a zapilujte olámané nehty, naneste krém na kůžičky kolem nehtů a krémem na ruce proveďte kamarádce pořádnou masáž. „Ruce často používáme na nošení nákupů, uklízení a vaření, takže když je trochu rozmazlíte, určitě to pocítí a vám bude příjemně jako už dlouho ne. Poté vyberte lak a hezky pečlivě nehty nalakujte, a to i s bezbarvým nadlakem, aby dlouho vydržel a neloupal se,“ radí Alice Hrozová.

Hladké nohy nejsou věda

Samozřejmě tím ale zkrášlovací půlden nekončí. Teď je třeba zatočit s chloupky na nohách a ty odvážnější se mohou pustit i do třísel. Samozřejmě můžete chloupky depilovat, tedy pouze například oholit, ale pro déletrvající efekt má větší smysl epilace, tedy odstranění chloupků i s kořínky.
Pro domácí použití si můžete koupit pásky s voskem, které nalepíte na kůži a prudkým trhnutím odstraníte chloupky. Zbytky vosku setřete přiloženými ubrousky napuštěnými olejem. Cukrovou pastu si můžete doma vyrobit, stačí svařit cukr krystal s vodou a citronovou šťávou a pak postupovat stejně jako s voskem. Na závěr pleť ošetřete tělovým mlékem pro citlivou pleť s příjemnou vůní.


Pleť prokoukne

Po 30 minutách můžete smýt masky z tváře i z vlasů. Po masce již není potřeba použít sérum ani pleťový krém, ale můžete se postarat o okolí svých očí. Možná pravidelně používáte speciální krém nebo gel proti jemným vráskám v této oblasti. Aktuálním hitem jsou tyto přípravky v tubě s kuličkovým kovovým aplikátorem. Pokud jej navíc před použitím vychladíte v ledničce, bude působit hned dvakrát - pleť se ochlazením stahuje a přípravek zároveň působí podle svého zaměření. Záleží, zda potřebujete snadno se vysušující oblast hydratovat (např. přípravky s kyselinou hyaluronovou), vypnout (např. přípravky s kolagenem), nebo zbavit vrásek (např. přípravky s retinolem nebo kyselinou askorbovou). Právě nyní, když na sebe máte dostatek času, můžete provést s takovýmto aplikátorem jemnou masáž očního okolí. Jen na kůži netlačte a nevytahujte ji, stačí po ní lehce přejíždět nebo poťukávat, aby se při tom přípravek uvolňoval na pokožku a pronikal do ní.


Líčení a česání na závěr

Základ už máte hotový, vlasy i pleť vypadají skvěle. Před samotným líčením proveďte drobné korekce obočí, odstraňte pouze přečnívající chloupky. Razantnější zásah do obočí i barvení nechte raději na odborníkovi, takto doma stačí obočí pouze jemně dobarvit řasenkou na obočí v rámci make-upu.
Teď si můžete užít další část wellness půldne – líčení a česání. Nejlepší je prostě nanosit na hromadu všechna svoje líčidla, klábosit, experimentovat a radit si navzájem.  Pokud si chcete vytvořit na hlavě ležérní vlny, postříkejte ještě vlhké vlasy solným sprejem a namačkejte je nebo vyfoukejte fénem s difuzérem.

Kdy jindy máte na něco takového čas? Pár hodin jen pro vás sice uteče jako voda, ale rozhodně si je užijete!

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás LuK ve spolupráci s expertem Alice Hrozová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Alice Hrozová
Pleťový terapeut
15
"Vždycky si plním své sny, nikdo jiný to za mě neudělá."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít