Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jarní nehtové trendy: kovové odlesky i něžné pastely

Jarní nehtové trendy: kovové odlesky i něžné pastely

Jarní nehtové trendy: kovové odlesky i něžné pastely

24. února 2017 od Karolína Hornová

24. února 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Upravené nehty s dokonalou manikúrou jsou naší vizitkou a často jedním z prvních detailů, na kterém spočinou zraky ostatních. Můžeme jimi upoutat pozornost více než nápadným oblečením. Přinášíme vám tipy na jarní lakování a zdobení nehtů, díky kterému budete „in“.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Letošní zimě vládly tmavé odstíny: módní svět znovuobjevil černou, a to ve velmi elegantní matné textuře, ale i tmavě hnědou či fialovou. Na mnoha módních přehlídkách se na nehtech objevily také jednoduché geometrické obrazce. V plné parádě se vrátily metalické laky, a to především v odstínech stříbrné, černé a jejich kombinací. Letošní jaro ze zimních trendů vychází, ale není zdaleka tak temné. Naopak: hraje všemi barvami. Pojďme se podívat na zásadní trendy, které budou udávat směr jarní manikúry.


Grafické motivy: nehty jako malá umělecká díla

Už od podzimu vídáme jednoduchý nail art, který ale působí velmi efektně: jednobarevný lak na nehty s motivy v podobě rovných čár, trojúhelníků a jiných geometrických motivů. Skvěle vypadají metalické detaily v kombinaci s tmavým či naopak tělovým nebo pudrově zbarveným lakem. Tato manikúra vypadá velmi profesionálně, ale snadno ji zvládnete i doma. „Existují samolepky na nehty, které nalepíte na barevně nalakovaný nehet a přelakujete čirým svrchním lakem. Nebudete tam muset mít strach, že něco pokazíte a výsledek bude při troše trpělivosti jako ze salonu,“ radí manikérka Monika Kováčová a dodává: „Před lepením dbejte na to, aby byl podkladový či barevný lak dobře zaschlý, a aby byly nehty odmaštěné. Stačí je umýt vodou a mýdlem.“

Samolepky a podobné doplňky seženete v každé větší drogerii – stojí pár korun a pracuje se s nimi skvěle. Co se týče barevných kombinací, nebojte se na jaře odvázat: tmavé zimní tóny nechte odplout s tajícím sněhem a vyzkoušejte třeba přirozenou starorůžovou, lososovou či malinovou v kombinaci s bílým či černým grafickým motivem. „Stačí i tenký proužek, který si snadno namalujete doma. Stačí mít po ruce tenký štěteček, který je přímo na malování na nehty určen. Ozdobte si třeba jen dva či tři nehty – hravá nepravidelnost je teď v módě,“ dodává manikérka. Odvážnější si mohou zkusit pohrát třeba se světle zelenou, vanilkově žlutou, či bleděmodrou a jejich kombinacemi v abstraktních motivech.

nehty


„Osmdesátky“ jsou zpět: hravé barvy jako symbol jara

Pamatujete na tu bezstarostnou barevnou dobu? Možná se taky trošku děsíte toho, že se na věšácích v obchodech zase objevují „mrkváče“ do pasu a velké barevné mikiny s nášivkami. Ta doba ale měla něco do sebe a na jaře se jí klidně můžeme inspirovat. Alespoň v barvách, které v té době byly (a nyní opět jsou) „in“. „Mátově zelená, sladce růžová, vanilkově žlutá, fialová či bleděmodrá – to jsou nejen docela tradiční barvy jara, ale barvy laků na nehty, které toto jaro určitě na několika přehlídkách uvidíme,“ říká Monika Kováčová a dodává, že jde o hravé barvy především pro mladou generaci – to ale neznamená, že je nemůže vyzkoušet kdokoli.

Pokud se těchto barev „bojíte“, zkuste zvolit jejich tmavší odstín nebo sáhněte po laku s matnou finální texturou, který nebude tak nápadný. Případně si výraznou barvou nalakujte jen jeden dva nehty a na zbytek použijte třeba bílou nebo tělovou. „Barvičky můžete i bláznivě prostřídat – na každý nehet jinou. Slušet vám bude v každém věku,“ tvrdí manikérka.

nehty


Vesmírná odysea pokračuje: metalické laky na nehty v novém hávu

Protikladem k výše zmíněným lakům s matným finišem jsou metalické laky. Svou éru si prožily už v devadesátých letech a vracejí se ve stále nových podobách. „Dnešní metalické laky nejsou tak třpytivé, spíše vytvářejí efekt kovu. Ve stříbrné, antracitové nebo měděné barvě jsou skvělou alternativou ke klasickým rudým nehtům, když se chystáte na večírek,“ říká manikérka, a vyvrací tak stále přetrvávající mýtus, že černé a metalické laky se hodí jen pro opravdu výjimečné příležitosti či k určitému stylu nebo vzhledu.

„Rozhodně neprohloupíte, když takový metalický lak zvolíte i na jaře. Pokud se vám tmavé či stříbrné odstíny zdají moc studené, zkuste třeba béžový či narůžovělý lak s metalickým efektem. Odlehčenou variantou mohou být i bezbarvé laky s jemnými třpytkami či proužek metalického laku na neutrálním podkladu,“ radí Monika Kováčová.

nehty


Pudrové tóny: laky pro všední i „velký“ den

Probraly jsme „výstřelky“ i jejich verze pro méně odvážné. Teď je na řadě podívat se na to, jaké trendy se na jaře objeví pro ty, kteří holdují jen decentní manikúře. „Především zapomeňte na výraznou francouzskou manikúru,“ říká s úsměvem Monika. „Je to sice trvalý trend, ale v poslední době je spíše na ústupu, a to především u gelových nehtů a gelových laků.“ Pokud se jí odmítáte vzdát, vsaďte na přirozenost a konečky nehtů nedělejte čistě bílé, ale třeba krémové či do růžova – podle barvy vašeho nehtu. Případně volte i narůžovělý svrchní lak.

„Trendem, kterého jsme si mohli všimnout už loni, jsou jemné pudrové tóny, takzvané „nude“ laky. Vybírejte je podle barvy vašeho nehtu a kůže na rukou, což je dobrý ukazatel, zda sáhnout spíše po narůžovělém, či naopak teplejším béžovém tónu,“ radí manikérka. Zkusit můžete cokoli od průsvitných po krycí laky, ale opět třeba i přirozeně vypadající laky s matným finišem. Výraznější alternativou může být krycí bílý lak. U něj, stejně jako u pastelových odstínů, dvojnásob platí pravidlo, že čím dokonaleji a pečlivěji bude nanesen, tím lépe bude výsledek vypadat. „Tělové laky jsou skvělou volbou do práce, na volný čas, ale i na svatbu. Jejich výhodou je, že pokud se odštípnou, není to tolik vidět a vy nebudete muset být celý den nervózní,“ dodává manikérka.


Osudová žena: buďte nadčasová s rudými nehty

Rudé nehty. Klasika, u které nehrozí, že by snad někdy nebyla v módě. Stálice, kterou proslavily hollywoodské hvězdy čtyřicátých let, v padesátých byste si bez ní neškrtli, v šedesátých byly „in“ červené laky s výrazně oranžovým odstínem, v sedmdesátých a osmdesátých dlouhé nehty s výrazně temně rudým lakem a v devadesátých to byla naopak zářivě čistě červená. „Dnes můžete sáhnout po kterémkoli odstínu červené a nešlápnete vedle. Mnoho žen nemá na rudý lak kuráž nebo si myslí, že je jen pro výjimečné příležitosti. Není to úplně pravda. Rudý lak se hodí jako výrazný protiklad k nenalíčenému obličeji či k „nahému“ líčení,“ říká manikérka. „Zvlášť na krátkých nehtech se ho nemusíte bát ani do práce nebo na víkend na horách. Záleží jen na vás,“ dodává. Pokud si nejste jisté pevnou rukou a občas se vám stane, že lakem přetáhnete, pořiďte si zmizíkovací pero, které snadno odstraní případné nepřesnosti.

Říká se, že pravá osudová žena je ta, která se nebojí jít s kůží na trh. Platí to i o nehtech. Pravda je, že rudou se možná trochu musíte „naučit“ nosit, případně i kombinovat s oblečením, ale vězte, že pak už to půjde samo. Hlavní je nalézt si „svůj“ odstín. Začátečnicím manikérka doporučuje červenou s nádechem do oranžova nebo naopak hodně tmavý odstín rudé. Nepůsobí tak vyzývavě a provokativně.

nehty

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít